Етнологија и антропологија

Одељењске вести
20
 
Сеп
 
2021

Упис оцена одржаће се у петак 24. септембра, у 13 часова (Институт за етнологију и антропологију, IV спрат).


20
 
Сеп
 
2021

Резултати испита из предмета Етнологија балканских друштава у септембарском испитном року су у прилогу. Упис оцена из предмета Етнологија балканских друштава за све студенте и студенткиње који су полагали у августовском, септембарском и додатном септембарском испитном року биће одржан у суботу 25.9.2021. од 12 часова у кабинету 582.


20
 
Сеп
 
2021

Упис оцена из предмета Национална етнологија/антропологија - Невербална комуникација биће одржан у суботу 25.9. од 12:30 часова у кабинету 582


20
 
Сеп
 
2021

Резултати су у прилогу вести.


20
 
Сеп
 
2021

Резултати су у прилогу вести.


17
 
Сеп
 
2021

Rektorat Univerziteta u Beogradu raspisao je konkurs za praktikanta u Sektoru za studije i nauku. Praksa će se obavljati u periodu od tri meseca, a konkurs je otvoren do 14.09. ove godine.

Molimo vas da o ovom konkursu obavestite vaše kolege, studente završnih godina studija i diplomirane studente, ukoliko smatrate da mogu biti zainteresovani da se prijave.

Više informacija studenti mogu dobiti na sledećem linku: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs17
 
Сеп
 
2021

Упис оцена из предмета Антропологија религије и Национална етнологија и антропологија - религија и род биће 24.09.2021. у 12:00ч у кабинету 581.


17
 
Сеп
 
2021

Обавештавају се студенти да ће се упис оцена из предмета Антропологија друштва одржати у уторак 21.9. у 12h у сали 509.


16
 
Сеп
 
2021

DAAD информативни центар Београд позива заинтересоване студенте да учествују на предстојећем виртуелном сајму са фокусом на темама везаним за одрживост и животну средину. Ово дешавање 23. септембра организује Study in Germany. На виртуелном сајму ће учествовати многе реномиране институције високог образовања, чије сараднике можете слушати и поставити питања.

Регистрација за приступ догађају:http://www.study-in-germany.de/virtualfair

Ближе информације о институцијама: https://www.study-in-germany.de/exhibit.../vm/sustainability15
 
Сеп
 
2021

Обавештавају се студенти да испит из предмета Методологија етнологије и антропологије – функционална и социјално-интеракционалистичка анализа заказан за петак 17.9. почиње у 9:30 часова.


15
 
Сеп
 
2021

Обавештавају се студенти да се отказује испит из предмета Антропологија рода и сродства заказан за среду 15.9.2021.године.
Испит ће се одржати у суботу 18.9.2021. у 13 часова у сали 508.


14
 
Сеп
 
2021

 • пријава испита: од 15.09 до 20.09. 2021.
 • уплата најкасније до: 18.09. 2021. /до 90%/
 • провера услова и приговори: 21.09. 2021.
 • испити: од 22.09. до 25.09. 2021.
Испити ће се пријављивати искључиво електронским путем.

Одлука о испитном року са детаљним информацијама налази се у прилогу.

14
 
Сеп
 
2021

За студенте који пријављују испите за 7. и 8. семестар студија биће омогућено представљање нових изборних предмета (EUBAL - Jean Monnet акција)

Европеизација као водећа сила Модернизације – имплементација и одбијање европских идеја на Балкану, 18 – 20. век (7. семестар) и Пут Западног Балкана у ЕУ: Спољњи и унутрашњи изазови (8. семестар).
Представљање ће бити у учионици 310 од 17:00 до 17:30. у четвртак 16.09.2021. Предмети су део Jean Monnet акције у оквиру пројекта програма Еразмус+ *EUBAL (European Union and the Western Balkans: Modernisation and Challenges of Integration)*. Изборни предмети су понуђени студентима са 5 различитих одељења Филозофског факултета, док у извођењу наставе учествују наставници и са других факултета Универзитета у Београду. Представљање предмета организоваће наставници који ће учестовати у реализацији предмета. Реализација наставе биће усклађена са епидемиолошком ситуацијом у Београду.
За колеге који не буду у прилици да присуствују биће организован zoom линк https://us02web.zoom.us/j/6038468111
Meeting ID: 603 846 8111

Пре почетка семестра биће организована још једна презентација програма EUBAL у складу са епидемиолошком ситуацијом.


14
 
Сеп
 
2021

Позивају се студенти и млади истраживачи заинтересовани за каријеру у области одрживог развоја на онлајн панел дискусију, у четвртак, 16. септембра у 15 часова.  

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду наставља са причом о одрживом развоју кроз разговоре са професионалцима - алумнистима Универзитета у Београду, који своје каријере развијају на пословима који имају одрживост као главни фокус. Четврти по реду онлине сусрет посвећујемо одрживим каријерама у непрофитним организацијама и одговору на питање - како се спремити за каријеру у одрживости . 

У гостима су нам: 

Јована Драгић Меј – “WWF Adria” - Јована је завршила Биолошки факултет Универзитета у Београду, смер Екологија и заштита животне средине. Фокус њеног рада је образовање о животној средини и његова улога у заштити природе и подстицању промене понашања усмереног ка заштити биодиверзитета и одрживом развоју.  

Јелена Јанакиевски – “SMART kolektiv “- Јелена је апсолвенткиња на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, смер за Социјални рад и социјалну политику. Учествује у реализацији пројеката који за циљ имају стручно и финансијско оснаживање социјалних предузећа, као и организацији и спровођењу различитих догађаја који промовишу и умрежавају социјалне предузетнике. 

Уз специјалне видео гошће Проф. др Виолету Орловић Ловрен, наставника на катедри за Андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду и Наташу Деспотовић студенткињу Факултета организационих наука, представницу студентске организације AIESEC. 

Пријавите се и поставите питања нашим панелистима овде: https://forms.office.com/r/GnY6kEgfin  

Сусретима са професионалцима који су изградили “одрживе” каријере желимо да студентима и дипломираним студентима укажемо на значајне информације, неопходне вештине и знања које могу помоћи да изграде пут ка одабраној каријери у пољу одрживог развоја.  

Детаљније о програму “Одрживе каријере у Србији - одговорни грађани 21. века“ погледајте на страници: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/ok


14
 
Сеп
 
2021

О АИЕСЕЦ-у:

АИЕСЕЦ је глобална мрежа која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво.
Присуством у преко 110 земаља света, АИЕСЕЦ представља највећу организацију вођену од стране
младих. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено
одговорних пројеката, АИЕСЕЦ пружа јединствену могућност за лични и професионални развој.
Глобал Талент је програм пракси усмерен ка млади људима који желе да раде на свом професионалном и каријерном развоју у великим светским компанијама. Можеш да стекнеш искуство радећи у новој средини, опремиш себе вештинама које ће ти помоћи у каријери и пружиш свежу интернационалну перспективу компанији. Наша понуда пракси је врло разнолика с обзиром на то да радимо са доста компанија – сигурни смо да ћеш пронаћи праксу која највише одговора твом образовању и искуству. Партнери са којима сарађујемо су веома посвећени да ти пруже богато искуство које ће те сјајно позиционирати на тржишту рада.

Да ли сте знали да преко 70% практиканата добије понуду за посао у самој фирми у којој су имали праксу или у некој од сродних компанија?

Желиш да примениш знање стечено на факултету, а не знаш како?

АИЕСЕЦ стручне праксе су идеална прилика где можеш развити вештине и знања везана за:

 • - пословну комуникацију
 • - међуљудске односе
 • - решавање проблема
 • - рад у тиму
 • - практично знање и искуство
 • - лидерство


На сајту https://aiesec.org.rs/ погледај које све праксе постоје и где и пријави се за идеалну за тебе!

О AIESEC-у:

AIESEC је глобална мрежа која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво.
Присуством у преко 110 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране
младих. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено
одговорних пројеката, AIESEC пружа јединствену могућност за лични и професионални развој.
Global Talent је програм пракси усмерен ка млади људима који желе да раде на свом професионалном и каријерном развоју у великим светским компанијама. Можеш да стекнеш искуство радећи у новој средини, опремиш себе вештинама које ће ти помоћи у каријери и пружиш свежу интернационалну перспективу компанији. Наша понуда пракси је врло разнолика с обзиром на то да радимо са доста компанија – сигурни смо да ћеш пронаћи праксу која највише одговора твом образовању и искуству. Партнери са којима сарађујемо су веома посвећени да ти пруже богато искуство које ће те сјајно позиционирати на тржишту рада.

Да ли сте знали да преко 70% практиканата добије понуду за посао у самој фирми у којој су имали праксу или у некој од сродних компанија?

Желиш да примениш знање стечено на факултету, а не знаш како?

AIESEC стручне праксе су идеална прилика где можеш развити вештине и знања везана за:

 • - пословну комуникацију
 • - међуљудске односе
 • - решавање проблема
 • - рад у тиму
 • - практично знање и искуство
 • - лидерство


На сајтуhttps://aiesec.org.rs/ погледај које све праксе постоје и где и пријави се за идеалну за тебе!14
 
Сеп
 
2021

Резултати су у прилогу вести.


13
 
Сеп
 
2021

Обавештавају се студенти да ће се упис оцена из предмета Антропологија етницитета и Национална етнологија и антропологија - култура и насиље из свих рокова, одржати у уторак 14.09.2021. у 17:15h у кабинету 663.


13
 
Сеп
 
2021

Резултати су у прилогу вести.


13
 
Сеп
 
2021

Резултати су у прилогу вести.


13
 
Сеп
 
2021

Резултати су у прилогу вести.


13
 
Сеп
 
2021

Обавештење и упутство постављени су на Google Classroom платформи!


10
 
Сеп
 
2021

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ E

Драга колегинице / Драги колега,

Позивам Вас на свечану доделу диплома са oсновних студија која ће се одржати у среду 15. септембра 2021. године у 12.00 часова у дворишту Капетан Мишиног Здања, улаз из Улице Вука Караџића.

Молимо Вас да са собом неизоставно понесете личну карту или пасош како бисмо свечану доделу диплома обавили на ваљан начин и обострано задовољство.

Радујући се нашем предстојећем сусрету,

ДЕКАН ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА

Проф. др Миомир Деспотовић

10
 
Сеп
 
2021

Обавештавамо вас да се можете пријавити на додатни конкурс Erasmus+ програма за мобилност за размену студената:

University of Helsinki – пријава до 19. септембар у 23:59 часова – студенти: основне и мастер студије, 02 Arts and humanities (except languages); 4 месеца

Додатне информације:

General information on mobility for the students and staff of the University of Belgrade. Please read carefully:

Важна информација – молимо Вас да евентуалне измене рокова за пријаву пратите на
http://mobion.bg.ac.rs

Додатне информације о програму ERASMUS + можете пронаћи на
ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus

Детаље о апликационој процедури и потребним документима можете пронаћи на
https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/how-to-apply/application-procedure6
 
Сеп
 
2021

Драги студенти,

Позивамо вас да се прикључите организацији и реализацији 30. Међународног фестивала етнолошког филма – „Траговима искона“, који ће се одржати од 04. до 08. октобра ове године у Етнографском музеју у Београду и Југословенској кинотеци.

Учешће у реализацији фестивала је јединствена прилика за повезивањем са филмским ауторима из целог света. Студенти ће учествовати у протоколарним задужењима, бити на располагању посетиоцима и учесницима фестивала, како током пројекција у Етнографском музеју и Југословеснкој кинотеци, тако и током других активности фестивала. У мејлу треба да напишу име, презиме, годиште, факултет/занимање и пар речи мотивације о томе зашто желе да волонтирају на Фестивалу и да пошаљу на мејл адресу: ana.novakovic@etnograskimuzej.rs до 20. септембра. 2021.

Студенти/студенткиње, који буду ангажовани, по завршетку фестивала добиће потврду о волонтирању и препоруку од организатора фестивала.


6
 
Сеп
 
2021

Резултати су у прилогу вести.


↑↑↑