Историја

Библиотека Семинара за историју старог века
Библиотека Семинара за византологију
Историјат

Библиотека за историју формирана је после Првог светског рата, када је Српски семинар подељен на три области: историју, књижевност и лингвистику. Од више катедарских библиотека 2001. године настала је Библиотека Одељења за историју, док Катедра за историју старог века и Катедра за византологију и данас имају посебне библиотеке.

Фондови

Библиотечки фонд се састоји од око 58.000 монографских и серијских публикација. Неколико стотина монографија штампаних у периоду од 16. до 18. века, само су део богатства ове Библиотеке. Саставни део књижног фонда чинe и легати проф. др Јорја Тадића и проф. др Симе Ћирковића, делови библиотеке Стојана Новаковића и др Федора Никића, као и библиотека Института за скупљање извора (1908-1918).

Каталози

Део старог фонда и публикације објављене после 2000. године електронски су претраживе. Претраживање другог дела старог фонда могуће је преко ауторског абецедног каталога.

Упис

За упис у Библиотеку Одељења за историју потребан је индекс и једна фотографија димензија 30 x 40 mm.

Контакт

Библиотека Одељења за историју отворена је сваког радног дана од 8.00 до 20.00 часова. Налази се на петом спрату Филозофског факултета. У оквиру библиотеке налази се читаоница са 42 места.

Рад са корисницима: од 8.00 до 12.30 и од 14.00 до 19.00

Обавештења о привременим променама радног времена Библиотеке објављују се у Вестима Одељења за историју.


Кабинет:   бИс
Телефон:  3206-219
Катарина Ковачевић, ,  Дипломирани библиотекар Е-пошта: 
Татјана Недин, ,  Дипломирани библиотекар Е-пошта: 
др Мирослав Поповић,  виши научни сарадник,  Дипломирани библиотекар Е-пошта: 
Верислава Баруџија, ,  Дипломирани библиотекар Е-пошта: 
↑↑↑