Социологија

Историјат

По оснивању Групе за социологију 1959. године основана је и семинарска библиотека. Посебан допринос у формирању и организацији библиотеке и њеног рада дао је проф. др Војин Милић. Од тада па до данас библиотека је прикупљала литературу из социологије и сродних научних дисциплина. По броју публикација из социологије данас је то највећа социолошка библиотека у земљи.

Фондови

У књижном фонду библиотеке има око 29.000 примерака публикација. Највећи део фонда чине књиге, око 15.646 наслова (17.500 примерака), од чега је велики број оригиналних страних издања и преведених дела (8.893). Поред основног фонда библиотека има и два легата – проф. др Анђелке Милић и др Весне Кораћ. У фонду библиотеке се налази 267 наслова домаћих и страних часописа и 1.465 докторских, магистарских и дипломских радова.

Каталози

Претраживање фондова могуће је преко лисног ауторског каталога и каталога по научним областима. У библиотеци се ради и на изради електронског каталога који је део Узајамног електронског каталога Виртуелне библиотеке Србије
(COBISS.SR). Kорисницима је омогућено електронско претраживање свих монографских публикација које је библиотека примила после 1994. год.

Контакт

Читаоница са 30 места је отворена сваког радног дана од 8.00 до 20.00 часова. Налази се на трећем спрату Филозофског факултета.

Рад са корисницима: 8.00 - 20.00 часова

Кабинет:   бСоц
Телефон:  3206-216
др Драгана Радисављевић-Ћипаризовић,  научни сарадник,  Дипломирани библиотекар Е-пошта: 
Драгица Крсмановић, ,  Дипломирани библиотекар Е-пошта: 
↑↑↑