Андрагогија

Одељењске вести
30
 
Сеп
 
2022

30
 
Сеп
 
2022

Први час из ИТАЛИЈАНСКОГ ЈЕЗИКА 1 одржаже се у пон. 10.10. у 20 часова у сали 105 Први час из ИТАЛИЈАНСКОГ ЈЕЗИКА 2 одржаже се у среду 5.10. у 13.15 часова у сали 105


30
 
Сеп
 
2022

Обавештавамо студенте треће године андрагогије да предавања из предмета Андрагогија рада почињу 10.10.2022. у 11:30, у сали 211.


30
 
Сеп
 
2022

Изборни предемти: Европеизација као водећа сила модернизације и Пут Западног Балкана у ЕУ (7. и 8. семестар) биће понуђени студентима следећих студијских програма: Историја, Социологија, Историја уметности, Андрагогија, Етнологија и Антропологија.

Промоција предмета и упознавање студената ће бити организовано у петак, 30. септембра 2022. у 16 часова у учионици 510.


29
 
Сеп
 
2022


Библија из угла хуманистичких наука

округли сто при Центру за библијску филологију и херменеутику
Филозофски факултет, Београд, петак 30. септембра и субота 1. октобра 2022.

Скуп је отворен за слушање и дискусију.


29
 
Сеп
 
2022

Први час из предмета "Образовање одраслих и економски развој" биће одржан у среду, 12. октобра 2022. године у 11.00 часова у сали 105.


28
 
Сеп
 
2022

Филозофски факултет има част и ове академске године да позове све студенте и запослене на бесплатне часове новогрчког језика. Након успешне прве године сарадње и више од 90 полазника и ове академске године се настављају часови новогрчког језика на нашем факултету.

Катедра за Историју Византије и Центар за Кипарске студије у сарадњи са Координационом канцеларијом за образовање Амбасаде Грчке у Букурешту, која функционише у оквиру Министарства просвете Владе Републике Грчке, организује бесплатни курс грчког језика за студенте и све запослене на факултету.

Часови грчког језика свих нивоа ће се одржавати два пута недељно (два двочаса) од новембра месеца ове године, у терминима који ће бити накнадно објављени.

Студенти Филозофског факултета треба да наведу у пријави годину студија, ниво студија и студијски програм.

Запослени на Филозофском факултету треба да наведу звање и Одељење или радну јединицу у којој су запослени.

Пријаве слати на адресу: grckinafilozofskom@gmail.com28
 
Сеп
 
2022

Декан Филозофског факултета упутиће поздравну реч студентима прве године основних академских студија Филозофског факултета у амфитеатру «Георгије Острогорски», у понедељак 3.10.2022. године у 12 часова (групе за андрагогију, педагогију, психологију, социологију и филозофију) и у 13 часова (групе за археологију, историју уметности, етнологију и антропологију, историју и класичне науке)

Са радом одељења студенте прве године ће упознати управници одељења, истог дана према следећем распореду:

У 13 часова:

Педагогија и андрагогија – сала 103 (први спрат)
Психологија – сала 101 (први спрат)
Социологија – сала 310 (трећи спрат)
Филозофија – сала 308 (трећи спрат)

У 14 часова:

Археологија – сала 410 (четврти спрат)
Историја уметности – сала 401 (четврти спрат)
Етнологија и антропологија – сала 508 (пети спрат)
Историја – сала 510 (пети спрат)
Класичне науке – учионица Одељења за класичне науке (Капетан Мишино здање, други спрат)

Предавања за све студенте почеће у уторак, 4. октобра 2022. године у згради факултета.27
 
Сеп
 
2022

Од 3. до 6. октобра 2022. године, одржаће се 31. Међународни фестивал етнолошког филма, са пројекцијама у Етнографском музеју и Југословенској кинотеци. На фестивалу ће бити приказано укупно 65 документарних филмова различитих дужина и подељених у неколико категорија. Гледаоци могу да очекују широк спектар тема и приступа, који приказују живот на свим континентима. Као и увек, улаз на све пројекције је бесплатан.

Свечано отварање Фестивала ће бити у понедељак, 3. октобра у 19 часова у Етнографском музеју. Фестивал ће отворити режисер Предраг Тодоровић, аутор бројних етнолошких документарних филмова награђиваних у земљи и иностранству.

Детаљне информације доступне су на сајту Фестивалa: www.etnofilm.org


27
 
Сеп
 
2022

Поштоване колеге,

Републички завод за социјалну заштиту, расписује конкурс за обављење неплаћене стручне праксе, за студенте завршних година и мастер студија свих студијских група, на позицији: стручни сарадник

Задужења укључују:
• Праћење реализације појединачних обука;
• Ажурирање интерне базе података;
•Анализирање података о стручњацима из области социјалне заштите и њиховим образовним потребама;
• Присуствовање интерактивним обукама које реализује Републички завод за социјалну заштиту.

Услови ангажовања:
• Студенти завршних година и мастер студија свих студијских група;
• Познавање рада на рачунару.

Период ангажовања:
• Два месеца;
• Почетак волонтирања ће се организовати у договору са сваким појединачним студентом.

Време ангажовања:
• До 12 сати недељно (флексибилно)

Рок за конкурисање: 7.10.2022.

ЦВ послати на karijera@czrkff.rs

Срдачан поздрав,
Тим Центра за развој каријере ФФ.26
 
Сеп
 
2022

23
 
Сеп
 
2022

У понедељак, *26. септембра у 18х*, настављамо са серијом разговора „Моја Америка“, а наш гост биће глумац *Сергеј Трифуновић*!

Сергеј ће са нама поделити своја искуства са филмских сетова у Америци, о Холивуду и својим другим америчким авантурама, а разговараћемо и о његовој књизи „Стовариште“.

Разговор ће водити проф. др Радина Вучетић, овога пута уживо, у *Клубу Филозофског факултета*.
22
 
Сеп
 
2022

Обавештавамо студенте основних студија да ће од 29.09.(00h) - 07.10.(24h). године моћи да пријаве предмете које ће слушати и/или полагати у академској 2022/23. години. Предмети ће се и ове године пријављивати електронским путем, у оквиру е-индекса. Сва обавештења и упутства студенти могу пронаћи на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/slusanje (одељенски део сајта / информације о студирању или у делу за студенте / информације о студирању).

Позивамо све студенте који још увек нису активирали налог за е-индекс, да то учине што пре, према упутствима на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/elektronska_prijava_ispita (одељенски део сајта / информације о студирању или у делу за студенте / информације о студирању).21
 
Сеп
 
2022

Упис студената у наредну годину студирања на МАСТЕР АКАДЕМСКИМ СТУДИЈАМА за школску 2022/23. годину обавиће се од 26.09. до 13.10. 2022.*године од 12-14 h канцеларија бр.1.
О условима уписа можете прочитати у Обавештењу која се налази у прилогу вести.21
 
Сеп
 
2022

Упис студената у наредну годину ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА у школској 2022/23. години обавиће се од 26.09. до 13. 10. 2022.* године од 12-14 часова (важи за студенте који се уписују од октобра).
О условима уписа можете прочитати у Обавештењу која се налази у прилогу вести.21
 
Сеп
 
2022

DAAD информативни центар Београд ће у предстојећем периоду организовати низ активности везаних за стипендије, виртуелне догађаје и сајмове образованја.
Детаљи се налазе у прилогу.20
 
Сеп
 
2022

Обавештавају се студенти и студенткиње да у додатном септембарком року могу да пријаве само оне испите који су истакнути на сајту Факултета.14
 
Сеп
 
2022


Библија из угла хуманистичких наука

округли сто при Центру за библијску филологију и херменеутику
Филозофски факултет, Београд, петак 30. септембра и субота 1. октобра 2022.

програм скупа налази се у прилогу


13
 
Сеп
 
2022

Обавештавамо вас да је Универзитет у Београду отворио позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру Кључне акције 103 Еразмус+ програма мобилности студената за одлазак на стучне праксе – student mobility for traineeships.

Пријаве се као и до сада врше искључиво преко онлајн платформе Универзитета у Београду MobiON (https://mobion.bg.ac.rs/).

У оквиру овог позива мобилност студената може бити реализована у периоду од 01. децембра 2022. до 15. маја 2023. године.

Рок за подношење пријава истиче 16. октобра 2022. године у 23:59 часова.

Важна напомена: студенти УБ заинтересовани за праксе, програм неће бити у могућности да реализују у Великој Британији у оквиру овог позива.

Додатне информације о студентским праксама, условима и релевантној конкурсној документацији, као и пријавни формулар, доступни су на следећем линку:
https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/how-to-apply/ka103/required-documents-ka103-outgoing-students-for-traineeships.

Заинтересовани студенти се могу јавити на: iro@f.bg.ac.rs за све даље информације13
 
Сеп
 
2022

Са задовољством делимо вест о Сајму америчког високог образовања у организацији EducationUSA.

Средњошколцима, родитељима, наставницима и студентима у септембру ће се представити више од 50 америчких институција високог образовања. Представници колеџа и универзитета са свих страна Сједињених Држава ће *20. септембра* разговарати са заинтересованима за образовање у Америци и одговараће на питања о упису, студирању и финансирању основних и постдипломских студија.

Представници америчких колеџа и универзитета су допутовали у Београд због посебног разлога - међународне конференције која се одржава сваке треће године и која је посебно изабрала Србију након главних градова великих европских држава. У оквиру конференције се одржава и Сајам који средњошколцима отвара врата за информисање о основним студијама у САД, а студентима могућности за истраживачке и друге позиције на мастер и докторским студијама.

Бесплатни Сајам америчких колеџа и универзитета одржава се у *уторак, 20. септембра 2022. године од 17:30 до 19:30 у Хотелу Metropol Palace*. Регистрација за Сајам се обавља на овој страници:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3TO9Oy3_v7Vc2w6h90ojrp3wE5vGnr74eBchSpG65adu36g/viewform. На лицу места остављена је могућност да са представницима колеџа и универзитета комуницирате и оставите своје податке за даљи контакт.

*Током Сајма обавезно је ношење заштитних маски.* На лицу места ће бити обезбеђене једнократне маске за учеснике и средства за санитизацију.

Комуникација са представницима универзитета и колеџа је на енглеском језику, али ће асистенција волонтера током Сајма бити доступна за оне који слабије комуницирају на енглеском. Сва питања о Сајму можете нам послати на емаил office@iacbg.orgили нас можете контактирати телефоном - +381653349639 (Call, SMS, Viber, WhatsApp).


12
 
Сеп
 
2022

Након летњег распуста настављамо са серијом разговора „Моја Америка“, а наш гост у уторак, 13. септембра у 18х биће професор Економског факултета и Факултета политичких наука, председник Удружења „Фулбрајт и пријатељи“ др Иван Вујачић.

Проф. др Иван Вујачић био је Фулбрајтов стипендиста на Универзитету Мичиген у Ен Арбору и амбасадор Републике Србије у САД, а са нама ће поделити своја искуства и сећања на Америку од детињства, преко академске и дипломатске каријере, до данас.

Разговор са професором Вујачићем водиће историчарка Катарина Беширевић, сарадница Центра за америчке студије.
Видимо се 13. септембра у 18х на Зоом-у!


9
 
Сеп
 
2022

Испити из предмета Политика и системи образовања одраслих и Маркетинг у образовању одраслих у септембарском року ће бити одржани у понедељак 19.09. с почетком у 10:00ч у сали 101.


8
 
Сеп
 
2022

Студенти свих генерација основних и мастер студија педагогије и андрагогије који намеравају да у текућој академској години (закључно са 30. септембром 2022. год.) заврше мастер студије или основне студије по старом програму које захтевају дипломски рад, могу да предају готове радове до 26.09.2022. до 14 часова, код секретара Одељења.

Потребно је предати:
1.четири примерка рада
2.индекс
3.испитну пријаву (жуту папирну)


8
 
Сеп
 
2022

Позив за учешће је отворен за студенте свих нивоа студија са универзитета чланица европске универзитетске алијансе “Circle U.”, коју поред Универзитета у Београду чини још осам престижних универзитета из Европе. “Circle U. Challenge” је развијен као концепт у коме, поред студената, учествују и партнери попут градова, региона, универзитетских болница. На овај начин студентима се пружа прилика да сарађују са партнерима и актерима који су изван академске заједнице и да развијају иновативна одржива решења.

Постоји шест изазова које студенти могу да решавају у интердисциплинарним и интернационалним тимовима. Радни језик програма је енглески.

Студенти и тимови студената могу се пријавити до 15. октобра 2022. године.

У прилогу се налази више информација о такмичењу, као и на сајту Универзитета у Београду: href="https://bg.ac.rs/en/university/challenge.php7
 
Сеп
 
2022

Упис оцена из предмета Увод у етику одржаће се у четвртак, 8.09. у 12 сати у кабинету 353.


↑↑↑