Vesti

RSS
25
 
Јун
 
2024

Oбавештење о спровођењу пријемног испита и уписа на Филозофски факултет академске 2024/2025. године се налази у прилогу ове вести.25
 
Јун
 
2024

Oбавештење о важним датумима пријемног испита и уписа на Филозофски факултет академске 2024/2025. године се налази у прилогу ове вести.12
 
Апр
 
2024

Позивамо средњошколце свих разреда средњих школа на пролећно издање Отворених врата на Филозофском факултету у Београду у петак 12. и суботу 13. априла!

Чекамо вас на бројним штандовима где ћете у опуштеној атмосфери моћи да сазнате све о нашим студијским програмима, занимљивим истраживачким темама, пријемном испиту, студентском организовању и активностима на филозофији, социологији, класичним наукама, археологији, психологији, историји, андрагогији, педагогији, историји уметности и етнологији и антропологији. Упознаћете бројна студентска удружења, а наше студенткиње и студенти ће вас повести и у обилазак Факултета!

У суботу 13. априла, у току Отворених врата, нудимо вам и низ креативних радионица:

11ч - Између историје и псеудоисторије: у потрази за „правом“ причом о прошлости
12ч - Мимологија: етнологија и антропологија кроз интернет мимове
12ч - Фантастичне звери: древни описи загонетних животиња
13ч - Моделовање наставе по мери ученика
13ч - Од Нике до Најка: закорачите у свет уметности
14ч - Да ли стереотипи одражавају друштвену стварност и зашто не?
14ч - Која је све храна људима западала за зубе? Истражите са археолозима!
15ч - Слобода и/или сигурност? Етичке и политичке границе личне одговорности
15ч - Како да се сложимо кад се не слажемо? Кључни фактори успешне комуникације

На радионице се пријавите путем линка:

ttps://forms.gle/h86cajU3A4BJvzWWA.

Детаљни опис радионица можете наћи на:

https://www.f.bg.ac.rs/files/radionice_2024_SVI-4.pdf

Постер за Отворена врата се налази у прилогу вести.

Видимо се на Филозофском!


10
 
Апр
 
2024

Поштоване колегинице и колеге,

Удружење студената педагогије „Фреире“ уз подршку Центра за међународну сарадњу и односе с јавношћу Фф организује хуманитарну акцију „Филозофски је помоћи“ која ће се одржати у петак 19. и суботу 20. априла. Прикупљена средства ће се донирати удружењу НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака), као и студенткињи педагогије Марини Николић за лечење.

Акција подразумева базар књига, аксесоара, кућне декорације и играчака, дружење уз кафу и чај, као и програме за децу „Поклони ми“ и „Игре без граница“.

Позивамо вас овим путем да учествујете у прикупљању очуваних ствари за хуманитарни базар. Ствари које можете донети су: књиге ( ауторске и друге стручне књиге, белетристику, књиге за децу), аксесоари (торбе, каишеви, рукавице, накит), кућну декорацију и играчке (осим плишаних играчака).

Прикупљање организујемо од 11. до 17. априла у приземљу Филозофског факултета.

Поред тога, позивамо вас да посетите хуманитарну акцију „Филозофски је помоћи“:

Петак 19. април

11-15č. Базар књига

Субота 20. април

11-17č. Базар књига, аксесаора, декорације и играчака на Платоу

11-17č. Кафа и чај на Платоу

11-15č. Игре без граница (Студентски парк, у случају лошег времена спортска сала на Факултету)

12-14č. Радионица „Поклони ми“ (други спрат Фф)

Током радионице деца и родитељи имају прилику да направе, нацртају или напишу шта би некоме поклонили, а радови ће потом бити представљени у оквиру изложбе на другом спрату Филозофског факултета.

Организацијом акције желимо да истакнемо вредности давања, поновног коришћења ствари, као и повезивања са локалном заједницом. Позив ћемо проследити локалним вртићима и школама. Свака подршка у ширењу вести је добродошла, посебно путем родитељских вибер група из вртића или школа.

Захваљујемо вам се унапред на донацијама у виду ствари и позивамо вас да дођете на Плато Филозофског факултета 19. и 20. априла и допринесете нашем заједничком циљу!

Срдачан поздрав,
Удружење студената педагогије “Фреире”

(постер се налази у прилогу вести)


2
 
Апр
 
2024

Обавештавају се будући студенти да се за припрему теста знања за пријемни испит на Одељењу за етнологију и антропологију користи следећа литература:

Ериксен ТХ, Шта је социјална антропологија? Лозница: Карпос; 2014.

Kњигу можете пронаћи у појединим књижарама и библиотекама широм земље. Доступност по библиотекама проверите на овом линку: https://plus.cobiss.net/cobiss/sr/sr/bib/207162892
1
 
Апр
 
2024

Поштоване колеге и колегинице,

Са задовољством вас обавештавамо да је покренут нови званични Инстаграм профил Филозофског факултета @filozofski_fakultet_ub! Након недавног брисања претходног профила (који је бројао више од 5000 објава и 8000 пратилаца) од стране непознатих лица, желели бисмо да вас обавестимо да смо предузели кораке како бисмо обезбедили већу сигурност присуства на мрежи и да вас позовемо да се поново придружите нашој дигиталној заједници.

Настављамо са редовном објавом вести о догађајима, истраживањима и достигнућима и ту смо да забележимо бројна дешавања на Факултету. Како бисмо заједнички обогатили садржај профила будите слободни да нам се са идејама и за договоре обратите путем Инстаграм порука или мејла komunikacijeff@gmail.com.

Захваљујемо вам се унапред на подршци и ширењу вести о новом профилу колегиницама и колегама, алумнистима, институцијама, удружењима и појединцима које би могао да занима рад Филозофског факултета у Беоограду.

Пратите нас и будите део наше дигиталне заједнице!

Инстаграм Фф и Центар за међународну сарадњу и односе с јавношћу Фф


1
 
Апр
 
2024

Обавештавамо вас да удружење студената класичних наука GLOSSA оснива књижевни клуб при Одељењу за класичне науке. Прво окупљање клуба биће 05. априла 2024. са почетком у 15h у читаоници Одељења за класичне науке, Капетан-Мишино здање, други спрат. Тема са којом ћемо отпочети наша окупљања биће Орфејски осврти : Писци у трагању за Еуридиком кроз време. Кроз дискусије које ће се одржавати при Катедри, позивамо све заинтересоване да се придруже.
27
 
Мар
 
2024

Центар за библијску филологију и херменеутику
позива вас на предавање које ће

др Amar Annus
с Националног универзитета Тарту (Естонија)

одржати на Филозофском факултету у Београду
под насловом

Cuneiform Studies and Biblical Scholarship:
History and Prospects


среда 3. априла у 11h30
учионица Одељења за класичне науке
Капетан-Мишино здање, десно, други спрат
22
 
Дец
 
2023

• Ранг листа одобрених и неодобрених студентских кредита и стипендија за школску 2023/24 годину налази се залепљена на стаклу канцеларије бр. 1.
• Уколико неки од елемената за бодовање нису тачно наведени, студенти могу поднети документовану жалбу (скинути са сајта банке) на шалтер бр. 2, а најкасније до 26.12.2023. године. Приговоре који нису документовани Банка неће разматрати.

• Студенти којима је одобрена стипендија или кредит, потребно је да аплицирају за студентску картицу путем сајта Управе за трезор. Свим студентима који се пријаве за картицу биће отворени текући рачуни у банци “Поштанска штедионица”, чије ће одржавање бити потпуно бесплатно, а добиће ДИНА платну картицу која ће на себи имати и јединствени број сваког студента, па ће служити и као идентификациона.
• Студенти корисници стипендија и кредита моћи ће да користе студентску картицу за примање ових врста подстицаја.

• Уколико студент из било ког разлога није аплицирао за студентску картицу, може да отвори рачун код Банке “Поштанска штедионица”, који ће касније бити увезан са картицом.
• Студенти којима је први пут одобрен кредит, најкасније до 15.02.2024. године, потребно је да доставе Студентској служби Филозофског факултета, шалтер бр.2 од 12-14 часова, следећа документа:

- Образац бр. 6 – Изјаву жиранта (скинути са сајта Банке)
- Меницу – потребно је да буде исправно попуњена и неоштећена – не савијати или гужвати (објашњење за попуњавање менице налази се на полеђини обрасца бр. 6). Меница се купује у било којој пословној банци или Поштанској штедионици.
- очитану личну карту жиранта уколико је чипована, а уколико није чипована, само копирати.24
 
Нов
 
2023

Позивамо средњошколце свих разреда средњих школа на зимско издање Отворених врата на Филозофском факултету у Београду у петак 8. и суботу 9. децембра!

Чекамо вас на бројним штандовима где ћете у опуштеној атмосфери моћи да сазнате све о нашим студијским програмима, пријемном испиту, студентским удружењима и активностима на филозофији, социологији, класичним наукама, археологији, психологији, историји, андрагогији, педагогији, историји уметности и етнологији и антропологији. Упознаћете одељенска удружења студената, али и Студентски парламент Фф, Центар за развој каријере Фф, Спортско удружење Филозоф, Удружење Мислилац, Студентску алијансу Фф и Дебатни клуб Фф.

Предлажемо вам да се придружите организованим обиласцима Факултета, а пре и после шетњи планирајте да проведете довољно времена у причи са студентима, сарадницима и професорима, како бисте на најбољи могући начин донели одлуку о наставку школовања. :)

Постер за Отворена врата се налази у прилогу вести.

Видимо се на Филозофском!


11
 
Нов
 
2023

Коначне ранг-листе за упис на докторске студије у допунском уписном року налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (Коначне листе - допунски конкурс).

Упис примљених кандидата на ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ обавиће се 13.11.2023. од 10 до 13 часова.

10
 
Нов
 
2023

Решење се налази у прилогу вести.9
 
Нов
 
2023

Одлука Комисије за упис је у прилогу вести.7
 
Нов
 
2023

Прелиминарнe ранг-листе за упис на докторске студије налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – ПРЕЛИМИНАРНЕ РАНГ-ЛИСТЕ3
 
Нов
 
2023

Пријемни испит за упис на докторске студије педагогије (други уписни рок) биће одржан у понедељак, 6. новембра, од 10 часова на Институту за педагогију и андрагогију (VI спрат).


2
 
Нов
 
2023

Пријем докумената за пријемни испит за докторске студије социологије у другом уписном року биће у петак, 3. новембра, од 10:00 до 12:00 у кабинету 372.


2
 
Нов
 
2023

Пријем докумената за пријаву за полагање пријемног испита за докторске студије филозофије у другом уписном року биће у петак, 3. новембра, од 10 до 12 сати у кабинету 372. Пријемни испит биће одржан у петак, 3. новембра, у 15 сати у сали Српског филозофског друштва.


1
 
Нов
 
2023

Обавештење о пријемном испиту за докторске студије психологије у другом конкурсном року налази се у прилогу вести.


26
 
Окт
 
2023

Допунско решење Декана на жалбе на прелиминарне листе за докторске студије се налази у прилогу вести.25
 
Окт
 
2023

Коначне ранг-листе за упис на мастер студије у допунском уписном року налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (Коначне листе - допунски конкурс).

Упис примљених кандидата на МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ обавиће се 27.10.2023. у канцеларији број 1 и 28.10.2023. године у канцеларији број 10 од 10 до 12 часова.

25
 
Окт
 
2023

Коначне ранг-листе за упис на докторске студије налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – (Коначне ранг листе)

Упис примљених кандидата на ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ обавиће се 27 и 28.10.2023. године у канцеларији бр. 1 и канцеларији број 10 од 10 до 15 часова према распореду:

27.10. - Педагогија - од 10 до 15 часова у канцеларији број 1;
27.10. - Историја од 10 до 15 часова у канцеларији број 1;
27.10. - Археологија - од 10 до 15 часова у канцеларији број 1;
27.10. - Историја уметности - од 10 до 15 часова у канцеларији број 1;
27.10. – Класичне науке - од 10 до 15 часова у канцеларији број 1;
28.10. - Филозофија - од 10 до 15 часова у канцеларији број 10;
28.10. - Социологија – од 10 до 15 часова у канцеларији број 10;
28.10. - Етнологија и антропологија - од 10 до 15 часова у канцеларији број 10;
28.10. - Психологија – од 10 до 15 часова у канцеларији број 10;
28.10. - Андрагогија - од 10 до 15 часова у канцеларији број 10;25
 
Окт
 
2023

Детаљније у прилогу вести25
 
Окт
 
2023

Пријава слушања и полагања за студенте мастер и докторских студија електронским путем почиње 26. октобра (24ч) а завршава се 06. новембра (20.00ч) 2023.

Молимо уписане студенте да се одмах након уписа јаве мејлом на адресу - rdc@f.bg.ac.rs и да обавезно наведу број са налепнице која се налази на унутрашњој страни задње корице индекса, у формату xxx-23-xxxx (због активирања е-индекса). Отворен електронски индекс је предуслов за пријаву комбинације за слушање и полагање.

Саветујемо студентима да увек попуне више комбинација како би избегли одбацивање једине попуњене комбинације. Одобрене комбинације ће бити видљиве у електронским индексима 09.11.2023. у 00ч.

Уколико будете имали рекламације на одобрене комбинације испита, можете се обратити вашим секретарима одељења од 09.-15. новембра 2023.24
 
Окт
 
2023

Прелиминарнe ранг-листе за упис на докторске студије (након усвојених жалби) налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – (Прелиминарне листе)24
 
Окт
 
2023

Прелиминарнe ранг-листа за упис на мастер студије у допунском року (након усвојених жалби) налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (Прелиминарне листе - допунски рок).24
 
Окт
 
2023

Одлука Комисије за упис по жалбама - докторске академске студије

Детаљније у прилогу вести.24
 
Окт
 
2023

Одлука Комисије за упис по жалбама - мастер академске студије (допунски рок)

Детаљније у прилогу вести.22
 
Окт
 
2023

Прелиминарнe ранг-листе за упис на докторске студије налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – (Прелиминарне листе)22
 
Окт
 
2023

Прелиминарнe ранг-листа за упис на мастер студије у допунском року налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (Прелиминарне листе - допунски рок).19
 
Окт
 
2023

Пријемни испит за упис на докторске студије педагогије биће одржан у петак, 20. октoбра с почетком у 11 часова, у просторијама Института за педагогију и андрагогију (VI спрат).


19
 
Окт
 
2023

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2023/2024. ГОДИНИ у другом уписном року.

Мастер академске студије трају једну академску годину (2 семестра) и имају обим од 60 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести17
 
Окт
 
2023

На јавни позив за упис на програм образовања током читавог живота „Образовање наставника предметне наставе“ у октобарском року пријавила се једна кандидаткиња. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидаткиња задовољава услове за упис на програм. У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања. Термин за жалбе на прелиминарну листу је 19.10.2023. до 14 часова путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs.


17
 
Окт
 
2023

Пријемни испит за упис на мастер студије педагогије - други уписни рок, биће одржан у петак, 20. октобра с почетком у 14 часова у просторијама Института за педагогију и андрагогију (VI спрат). Приликом пријаве на Конкурс кандидати поред докумената који су прописани конкурсом, треба да доставе мотивационо писмо и потписану сагласност о избору ментора.


17
 
Окт
 
2023

Пријемни испит за упис на докторске академске студије андрагогије одржаће се у четвртак 19.10.2023. године, у 11.30 часова у кабинету 268.


17
 
Окт
 
2023

Кандидати заинтересовани за упис на мастер студије филозофије у другом уписном року који нису завршили основне и мастер студије филозофије у обавези су да се пријаве за полагање диференцијалног испита.
Кандидати су у обавези да у среду 18. октобра од 12-14 сати донесу секретару Одељења за филозофију следећу документацију:
1. Молбу за полагање диференцијалног испита за конкурисање на мастер студије филозофије у другом уписном року;
2. Копију дипломе и додатка дипломи, односно копију уверења о завршеном студијском програму првог степена студија (и оригинале на увид);
3. Потврду о извршеној уплати (сврха уплате: Накнада за полагање диференцијалног испита; прималац: Филозофски факултет Универзитета у Београду, Чика Љубина 18-20, Београд; Износ: 6.050,00 дин; жиро рачун: 840-1614666-19; модел: 97; позив на број: 68107)
4. Краћу биографију.
Секретаријат Одељења за филозофију налази се на трећем спрату Филозофског факултета (канцеларија бр. 314).


17
 
Окт
 
2023

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2023/2024. ГОДИНИ

Докторске студије трају 3 академске године (6 семестара) и имају обим од 180 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести16
 
Окт
 
2023

На пријемном испиту на мастер студијама етнологије и антропологије кандидаткиња/кандидат пише образложење теме коју жели да проучава у оквиру студија. Само образложење треба да садржи приказ теме (предмет истраживања, циљеви истраживања/основна истраживачка питања), појашњење њеног друштвеног и научног значаја, као и представљање теоријско-методолошког оквира. Минималан број карактера образложења теме je 3600, а максималан 7200. Форматирање текста и навођење литературе треба да буде саображено упутству ауторима, постављеном на сајту Етноантрополошких проблема:

Линк: https://www.eap-iea.org/UPUTSTVA%20AUTORIMA%20-%20%20CITATNI%20STIL%2017.%20ed..pdf

Кандидати су дужни да се држе принципа академске честитости. Академска честитост се заснива на самосталној изради писаног текста, као и на стриктном поштовању туђих ауторских права.

Обрасце за писање образложења кандидати могу да преузму на сајту факултета, тј. у прикачку ове вести. Електронску и штампану верзију образложења кандидат треба да пошаље и преда секретару Одељења за етнологију и антропологију у време, односно приликом предаје конкурсне документације 20. октобра 2023. године у периоду од 10 до 14 часова. Електронска верзија се шаље на адресу eaprijemnimaster@gmail.com. Образложење треба именовати шифром, коју кандидат добије приликом подношења пријаве за полагање пријемног испита.

Комисија за спровођење пријемног испита


16
 
Окт
 
2023

Обавештење је у прилогу вести.


13
 
Окт
 
2023

Поштоване колегинице и колеге, полазници програма образовања током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе" и студенти мастер програма "Образовања наставника предметне наставе", позивамо Вас на први сусрет који ће се одржати у уторак 17.10. са почетком у 17:30ч у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда, међуспрат првог и другог спрата). Добродошли!


13
 
Окт
 
2023

Центар за образовање наставника Филозофског факултета продужио је рок за јављање на други Јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе до 16.10.2023. године.


10
 
Окт
 
2023

Прелиминарнe ранг-листа за упис на мастер студије налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Ранг-листе – мастер

Коначне листе.9
 
Окт
 
2023

Пријемни испит за докторске студије психологије одржаће се у четвртак 19.10. од 17.00 часова у учионици 106. Информације и упутства налазе се у прилогу вести.


9
 
Окт
 
2023

Центар за библијску филологију и херменеутику
најављује предавање

»Веселин Чајкановић и библијска херменеутика«

које ће одржати

Благоје Пантелић
независни истраживач

у четвртак 19. октобра
у учионици Одељења за класичне науке
(Капетан Мишино здање, десно, други спрат)
с почетком у 13.00.
7
 
Окт
 
2023

Прелиминарнe ранг-листа за упис на мастер студије налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Ранг-листе – мастер

Прелиминарне листе.3
 
Окт
 
2023

Пријемни испит за упис на мастер студије педагогије биће одржан у четвртак 5.10.2023. године, у сали 213 с почетком у 10 часова.


3
 
Окт
 
2023

Упис студената у наредну годину студирања на МАСТЕР АКАДЕМСКИМ СТУДИЈАМА за школску 2023/24. годину обавиће се од 25.09. до 11.10. 2023.*године од 12-14 h канцеларија бр.1

Детаљне информације о упису можете погледати у прилогу вести.3
 
Окт
 
2023

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2023/2024. ГОДИНИ

Мастер академске студије трају једну академску годину (2 семестра) и имају обим од 60 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести2
 
Окт
 
2023

Пријем докумената за упис на мастер студије педагогије биће обављен у уторак 3. октобра у сали 213, а у четвртак 4. октобра у канцеларији секретара Одељења за педагогију и андрагогију, у периоду од 10 до 14 часова. Поред наведене документације у Конкурсу, кандидати предају и потписану Сагласност о избору ментора.


29
 
Сеп
 
2023

Пријемни испит за упис на мастер академске студије андрагогије одржаће се у четвртак, 05.10. у 10:00 часова, у Институту за педагогију и андрагогију (шести спрат).


28
 
Сеп
 
2023

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује други Јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе до 12.10.2023. године, до 12ч.


27
 
Сеп
 
2023

Пријемни испит за упис на мастер програм за образовање наставника биће одржан 5.10. od 11.30ч. у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда Филозофског факултета, између I и II спрата).


26
 
Сеп
 
2023

Пријемни испит за мастер студије психологије – истраживачки смер, одржаће се у среду, 4.10.2023. од 18.30 часова у учионици 106 на првом спрату. Поред пријаве на конкурс, кандидати су у обавези да се региструју за полагање пријемног испита до 3.10. према упутсву које се налази у прилогу вести.


26
 
Сеп
 
2023

Пријемни испит за упис на мастер студије психологије, модул Психологија рада, одржаће се у среду, 4. октобра у 17 час. у сали 101. Поред обавезне пријаве на Конкурс, потребно је регистровати се за полагање пријемног испита. Упутства се налазе у прилогу вести.


26
 
Сеп
 
2023

Пријемни испит за упис на мастер студије психологије, модул Клиничка психологија, одржаће се у четвртак, 5. октобра у 9 час, у сали 108 (Свечана сала, први спрат).


26
 
Сеп
 
2023

Пријемни испит за упис на мастер студије психологије, модул Психологија образовања, одржаће се у среду, 4. октобра у 17 час. у сали 101. У прилогу вести налази се упутство у вези са садржајем пријемног испита.


26
 
Сеп
 
2023

Обавештавамо студенте основних студија да ће од 24.09.(00ч) - 04.10.(20ч). године моћи да пријаве предмете које ће слушати и/или полагати у академској 2023/24. години. Предмети ће се и ове године пријављивати електронским путем, у оквиру е-индекса. Сва обавештења и упутства студенти могу пронаћи на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/slusanje (одељенски део сајта / информације о студирању или у делу за студенте / информације о студирању).

Своје одабране и прихваћене комбинације испита за слушање и полагање моћи ћете да видите у својим електронским индексима почевши од суботе, 07. октобра 2023. од 24ч.

Рок за рекламације на ваше комбинације је од 09-16. октобра у секретаријатима одељења. Позивамо све студенте који још увек нису активирали налог за е-индекс, да то учине што пре, према упутствима на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/elektronska_prijava_ispita (одељенски део сајта / информације о студирању или у делу за студенте / информације о студирању).26
 
Сеп
 
2023

Пријемни испит за упис на мастер студије социологије биће одржан у четвртак, 05.10. у 13:00, у сали 309.


25
 
Сеп
 
2023

Свечани пријем студената прве године основних академских студија Универзитета у Београду – Филозофског факултета, биће одржан у понедељак, 02. октобра 2023. године, у Амфитеатру, према следећем распореду:

- од 12:00 часова за студенте педагогије, андрагогије, психологије, социологије и филозофије;

- од 13:00 часова за студенте археологије, историје, историје уметности, етнологије и антропологије и класичних наука.

Након свечаног пријема од стране управе Филозофског факултета, бруцоши ће имати пријем код представника својих студијских група, према распореду у прилогу.


20
 
Сеп
 
2023

Обавештавамо студенте основних студија да ће од 24.09.(00ч) - 01.10.(20ч). године моћи да пријаве предмете које ће слушати и/или полагати у академској 2023/24. години. Предмети ће се и ове године пријављивати електронским путем, у оквиру е-индекса. Сва обавештења и упутства студенти могу пронаћи на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/slusanje (одељенски део сајта / информације о студирању или у делу за студенте / информације о студирању).

Своје одабране и прихваћене комбинације испита за слушање и полагање моћи ћете да видите у својим електронским индексима почевши од среде, 04. октобра 2023. од 24ч.

Позивамо све студенте који још увек нису активирали налог за е-индекс, да то учине што пре, према упутствима на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/elektronska_prijava_ispita (одељенски део сајта / информације о студирању или у делу за студенте / информације о студирању).19
 
Сеп
 
2023

Упис студената у наредну годину ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА у школској 2023/24. години обавиће се од 25.09. до 11. 10. 2023.* године од 12-14 часова (важи за студенте који се уписују у октобру месецу)

Детаљне информације о упису можете погледати у прилогу вести.15
 
Сеп
 
2023

Пријемни испит за упис на мастер академске студије социологије одржаће се у петак, 06.10. у 12:00, у сали Института за социолошка истраживања (улаз из дворишта Капетан Мишиног здања).

Пријемни испит се састоји из писменог и усменог дела. Писмени део пријемног испита чини почетни нацрт мастер тезе и треба да садржи: наслов, опис истраживачког проблема, релевантност проблема за научну област социологије/социјалне антропологије и опис теоријскоистраживачког оквира приступа са основним хипотезама. Уколико је нацрт заснован на емпријском истраживању, потребно је дати општи методолошки нацрт истраживања. Нацрт треба да буде дугачак до 5 страна куцаног текста (12 пт, 1.5 проред) и уз образложење треба да садржи најмање пет референтних јединица почетне литературе. Нацрт се предаје приликом предаје докумената и усмено се брани пред трочланом комисијом.

Нацрт не обавезује кандидата да касније реализује ту мастер тезу, већ служи процени компетентности и мотивисаности кандидата за бављење научно-истраживачким радом у области социологије. Укупан број поена који кандидат може остварити на пријемном испиту је 30 (писмени рад + усмена одбрана). Укупан број поена које кандидати могу да остваре је 100. Од тога до 70 поена остварују на основу претходног успеха (просека и дужине студирања на основним студијама.


15
 
Сеп
 
2023

Диференцијални испит за кандидате који желе да конкуришу на мастер академске студије социологије 2023/24. године одржаће се 03.10.2023. године у 13:00 у сали 309 (трећи спрат).

Кандидати су у обавези да до 29.09. секретарки Одељења за социологију доставе:
1. Молбу за полагање диференцијалног испита за конкурисање на мастер студије социогије
2. Диплому и додатак дипломи, односно уверење о завршеном студијском програму првог степена студија (неоверену копију и оригинал на увид)
3. Потврду о извршеној уплати (сврха уплате: Накнада за полагање диференцијалног испита; прималац: Филозофски факултет Универзитета у Београду; Износ: 6.050,00 дин; жиро рачун: 840-1614666-19; позив на број: 97 68107)

Секретаријат Одељења за социологију налази се на III спрату (канцеларија бр. 314), а радно време са странкама је понeдељак – петак од 12:00 до 14:00.


14
 
Сеп
 
2023

На пријемном испиту на мастер студијама етнологије и антропологије кандидаткиња/кандидат пише образложење теме коју жели да проучава у оквиру студија. Само образложење треба да садржи приказ теме (предмет истраживања, циљеви истраживања/основна истраживачка питања), појашњење њеног друштвеног и научног значаја, као и представљање теоријско-методолошког оквира. Минималан број карактера образложења теме je 3600, а максималан 7200. Форматирање текста и навођење литературе треба да буде саображено упутству ауторима, постављеном на сајту Етноантрополошких проблема:

Линк: https://www.eap-iea.org/UPUTSTVA%20AUTORIMA%20-%20%20CITATNI%20STIL%2017.%20ed..pdf

Кандидати су дужни да се држе принципа академске честитости. Академска честитост се заснива на самосталној изради писаног текста, као и на стриктном поштовању туђих ауторских права.

Обрасце за писање образложења кандидати могу да преузму на сајту факултета, тј. у прикачку ове вести. Електронску и штампану верзију образложења кандидат треба да пошаље и преда секретару Одељења за етнологију и антропологију у време, односно приликом предаје конкурсне документације 3. и 4. октобра 2023. године у периоду од 10 до 14 часова . Електронска верзија се шаље на адресу eaprijemnimaster@gmail.com. Образложење треба именовати шифром, коју кандидат добије приликом подношења пријаве за полагање пријемног испита.

Комисија за спровођење пријемног испита


14
 
Сеп
 
2023

Обавештење је у прилогу вести.


8
 
Сеп
 
2023

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије (након свих жалби) се налази на следећем линку:
КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА6
 
Сеп
 
2023

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије се налази на следећем линку:

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА1
 
Сеп
 
2023

Списак са бројем поена које кандидати имају на основу успеха у средњој школи и редоследом жеља и распоредом полагања по учионицама

Тест знања, кандидати ће полагати у понедељак, 04. септембра од 10 сати у Амфитеатру (међуспрат).

Тест опште информисаности кандидати полажу у уторак, 5. септембра од 10 сати у Амфитеатру (међуспрат).21
 
Авг
 
2023

Поштоване будуће колегинице и колеге,

у прилогу се налази документ са свим важним датумима за упис на основне академске студије у другом уписном року 2023/24. године.21
 
Авг
 
2023

Кандидати се пријављују на конкурс 31.8.2023. и 1.9.2023, од 10.00 до 14.00 сати, на шалтерима студентске службе у приземљу. Кандидати не морају лично да се пријаве на конкурс, односно може да их пријави и друго лице.

Кандидати приликом пријаве на конкурс достављају неоверене фотокопије, а НА УВИД ОРИГИНАЛНА ДОКУМЕНТА:

- сведочанства свих разреда претходног средњег образовања;
- диплому о положеном завршном, односно матурском испиту;
- решење Министарства просвете, науке и технолошког развоја о нострификацији сведочанства и дипломе стечене у иностранству или потврда да су школске исправе предате на нострификацију, за кандидате који су средњу школу, или део средњег школовања завршили у иностранству;
- доказ о уплати накнаде за полагање пријемног испита.

Кандидати на уплатницу уносе следеће податке:

Сврха уплате: Пријемни испит
Прималац: Филозофски факултет, Београд
Износ: 9.630,00 РСД за домаће држављане, односно 14.450 РСД за стране држављане
Рачун примаоца: 840-1614666-19
Модел: 97
Позив на број: 47114

Детаљније у прилогу вести.12
 
Јул
 
2023

У прилогу ове вести се налази Одлука Комисије за упис Филозофског факултета 05/2-7 бр. 1246/1 од 12.07.2023.године о упису кандидата који су преко друге јавне прозивке остварили право на упис и Извештај Комисије са списком кандидата који су стекли право на упис на основу друге јавне прозивке, одржане 12.07.2023.године.11
 
Јул
 
2023

У прилогу ове вести се налази Одлука Комисије за упис Филозофског факултета 05/2-7 бр. 1241/1 од 11.07.2023.године о упису кандидата који су преко прозивке остварили право на упис и Извештај Комисије са списком кандидата који су стекли право на упис на основу прве прозивке, одржане 11.07.2023.године.10
 
Јул
 
2023

Додатно објашњење у вези обједињене листе приоритета за прозивку (у прилогу вести)6
 
Јул
 
2023

6
 
Јул
 
2023

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије (након свих жалби) се налази на следећем линку:
КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА6
 
Јул
 
2023

У прилогу вести налази се одлука Декана Филозофског факултета о жалбама на решења Комисије за упис.5
 
Јул
 
2023

Измењена прелиминарна листа - Етнологија и антропологија - након жалби5
 
Јул
 
2023

У прилогу вести се налази одлука Комисије за упис Филозофског факултета о жалбама на прелиминарне листе.4
 
Јул
 
2023

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Упис примљених кандидата који су конкурисали у јунском уписном року обавиће се 07. и 10.07. од 10 до 14 часова и 11.07. 2023. године од 10 до 12 часова на шалтерима у приземљу према распореду у прилогу .

Детаљније у прилогу вести.3
 
Јул
 
2023

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије се налази на следећем линку:

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА2
 
Јул
 
2023

Oбавештење о важним датумима пријемног испита и уписа на Филозофски факултет академске 2023/2024. године се налази у прилогу ове вести.2
 
Јул
 
2023

Oбавештење о спровођењу пријемног испита и уписа на Филозофски факултет академске 2023/2024. године се налази у прилогу ове вести.29
 
Јун
 
2023

У прилогу се налази одлука Комисије за упис о жалбама на резултате тестова.28
 
Јун
 
2023

28
 
Јун
 
2023

Поштоване колегинице и колеге, у прилогу се налази распоред комисија за жалбе и могућност увида у тестове.26
 
Јун
 
2023

На јавни позив за упис на програм образовања током читавог живота „Образовање наставника предметне наставе“ у јунском року пријавила су се три кандидата. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидати задовољавају услове за упис на програм. У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања. Термин за жалбе на прелиминарну листу је 28.06.2023. путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs.


24
 
Јун
 
2023

24
 
Јун
 
2023

Одлука Комисије за упис о жалбама кандидата23
 
Јун
 
2023

20
 
Јун
 
2023

Кандидати се пријављују на Конкурс 21. и 22.6.2023. од 10 до 14 сати, као и 23.6.2023. од 10 до 12 сати за упис на све студијске програме.

Детаљније информације у прилогу вести.13
 
Јун
 
2023


Карловачка летња школа старих језика и култура, намењена ученицима, студентима и наставницима класичних језика, одржаће се од 15. до 22. августа.

Више о активностима и начину како да се пријавите:
http://www.klasicnenauke.rs/uncategorized/scholae-aestivae-collegii-carolivicani-karlovacka-letnja-skola-starih-jezika-i-kultura/
1
 
Јун
 
2023

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе у периоду од 01.06. до 22.06.2023.


3
 
Мај
 
2023

Наставници и старадници Одељења за историју Филозофског факултета Универзитета у Београда дубоко саосећају са породицама страдалих у трагедији која се данас догодила у ОШ Владислав Рибникар у Београду. Губитак живота, посебно живота деце нe може да се пореди ни са једном другом трагедијом. У нападу је, на свом радном месту, повређена и наша колегиница, професорка историје Татјана Стевановић. Рањавање колегинице Стевановић последњи је у низу и до сада најдрастичнији напад на просветне раднике. У нади да ће се и повређени ученици и колегиница Стевановић опоравити, апелујемо на све надлежне институције да ученике и запослене у просвети заштите и створе безбедно окружење за рад и учење. Одељење за историју Филозофског факултета у Београду


28
 
Апр
 
2023

Поштовани будући студенти,
позивамо вас да, у оквиру Циклуса представљања факултета Универзитета у Београду, посетите Студентски културни центар у четвртак 4. маја од 17:00 до 20:00.
Детаље можете погледати у прилогу.
25
 
Апр
 
2023

Институт за антику и класично наслеђе
и Центар за библијску филологију и херменеутику
позивају вас на предавање које ће

др Бошко Ерић
доцент на Православном богословском факултету »Свети Василије Острошки«
Универзитета у Источном Сарајеву

одржати под насловом

Арамејски језик од најстаријих сачуваних записа до настанка ислама

у четвртак 27. априла од 9h45
на Одељењу за класичне науке Филозофског факултета
(Капетан Мишино здање, десно, други спрат)
21
 
Апр
 
2023

Поштоване колегинице и колеге,
Позивамо вас да посетите изложбу "Нови живот ствари", на којој се приказује избор од 120 репрезентативних археолошких предмета из збирки Музеја града Београда.
Изложба је постављена у у Конаку кнегиње Љубице и траје до 7. маја.
У прилогу можете погледати детаљније информације у вези са изложбом као и фотографије појединих изложених предмета
21
 
Апр
 
2023

Центар за библијску филологију и херменеутику

позива вас на курс

црквенословенског језикасредом од 26. априла 2023. год.
на Одељењу за класичне науке Филозофског факултета
(Капетан-Мишино здање, десно, II спрат)


предавач Димитрија Рашљић
16
 
Мар
 
2023

Центар за библијску филологију и херменеутику
позива вас на предавање које ће

др Бојана Радовановић
с Универзитета за медијевистику Аустријске академије наука

одржати под насловом

»Сусретох старца на пусту месту«: преплитање канонских и неканонских сижеа у богумилској егзегетичкој радионици

у понедељак 27. марта у 18h30
на Одељењу за класичне науке Филозофског факултета
(Капетан-Мишино здање, десно, II спрат)
15
 
Мар
 
2023

Да ли сте знали да је филозоф Платон био двоструки олимпијски шампион у панкартиону, античком спорту који је био мешавина бокса и рвања? Да здраво тело доприноси снази ума показаће и наши спортисти, студенти и студенткиње Филозофског факултета који ће се и ове године такмичити на спортској манифестацији "Филозофијада" у Будви 5-8. маја!

Како бисмо пружили подршку нашим спортистима да Филозофски факултет прикажу у најбољем светлу одласком на такмичење у што већем броју, позивамо вас на Пролећни базар књига у организацији иницијативе Зелени Филозофски и Спортског удружења Филозофског факултета.

Oдабиром књига из наших разноликих рафова, допринећете и озелењавању зграде Факултета. Да би нам ово пролеће било зелено, успешно и колегијално, одаберите књигу и подржите наше спортисте и Зелени Филозофски од 23. до 25. марта од 10 до 17 часова на првом спрату Факултета!

Такође, позивамо све колегинице и колеге да донирају очуване књиге до 23. марта. Књиге се остављају на столу који се налази лево од портира на главном улазу.9
 
Мар
 
2023

Позивамо средњошколце свих разреда на пролећно издање Отворених врата на Филозофском факултету у Београду у петак 24. и суботу 25. марта!

Проведите дан на Филозофском уз занимљиве разговоре, истраживање зграде, базар књига и креативне радионице које су за вас осмислили наши студенти, истраживачи и наставници.

Чекамо вас на бројним штандовима где ћете у опуштеној атмосфери моћи да сазнате све о нашим студијским програмима, пријемном испиту, студентским удружењима и активностима на филозофији, социологији, класичним наукама, археологији, психологији, историји, андрагогији, педагогији, историји уметности и етнологији и антропологији. Упознаћете одељенска удружења студената, али и Студентски парламент Фф, Центар за развој каријере Фф, Спортско удружење Фф, Удружење Мислилац и иницијативу Зелени Филозофски.

Поред штандова свих студијских група где ћете наћи одговоре на сва ваша питања, овог пута смо за вас припремили и пратећи програм - креативне радионице!

Пре самог догађаја имате прилику да се пријавите на једну или више радионица (уколико нису у истом термину). Једини услов за пријаву је заинтересованост за тему, без обзира на то шта сте планирали да упишете кад завршите школу. Све радионице ће се одржати у суботу 25. марта у следећим терминима:

11ч - Између историје и псеудоисторије: у потрази за „правом" причом о прошлости
12ч - Мимологија: етнологија и антропологија кроз интернет мимове
12ч - Фантастичне звери: древни описи загонетних животиња
13ч - Моделовање наставе по мери ученика
13ч - Од Нике до Најка: закорачите у свет уметности
14ч - Како да се сложимо кад се не слажемо? Кључни фактори успешне комуникације
14ч - Која је све храна људима западала за зубе? Истражите са археолозима!
15ч - Слобода и/или сигурност? Етичке и политичке границе личне одговорности

Описе радионица можете погледати на следећем линку:


http://147.91.75.9/manage/shares/IRO/radionice_2023_SVI-2.pdf

Пријава на радионице је путем линка:

https://forms.gle/tYNg6gFDksXmXM8H8

Постер за Отворена врата можете преузети овде:

http://147.91.75.9/manage/shares/IRO/plakat_dve_straneov-1.pdf

Такође, позивамо све заинтересоване средњошколске наставнике, наше алумнисте и оне који то нису, да нам се у току Отворених врата придруже у Наставничком кутку који ћемо организовати у Клубу на првом спрату Факултета.

Видимо се на Филозофском!

30
 
Нов
 
2022

Драге будуће колегинице и колеге,

Позивамо вас на зимско издање Отворених врата на Филозофском факултету у Београду у петак 9. и суботу 10. децембра!

Чекамо вас на бројним штандовима где ћете у опуштеној атмосфери моћи да сазнате све о нашим студијским програмима, пријемном испиту, студентским удружењима и активностима на филозофији, социологији, класичним наукама, археологији, психологији, историји, андрагогији, педагогији, историји уметности и етнологији и антропологији. Поред одељенских удружења студената упознаћете и Студентски парламент Фф, Центар за развој каријере Фф, Спортско удружење Фф и иницијативу Зелени Филозофски.

Предлажемо вам да се придружите организованим обиласцима факултета у 12, 13, 14 или 15 часова, а пре и после шетњи планирајте да проведете довољно времена у причи са студентима, сарадницима и професорима, како бисте на најбољи могући начин донели одлуку о наставку школовања : )

Видимо се на Филозофском!8
 
Нов
 
2022

Институт за антику и класично наслеђе
позива вас на предавање које ће

Маја Табак
асистент на Одсеку за историју Филозофског факултета у Загребу

одржати под насловом

»Vječna tema ljubavi na renesansni način: Historia de duobus amantibus«

у четвртак 17. новембра у 13h30
салa »Драгослав Срејовић« (108)
Филозофски факултет у Београду
2
 
Нов
 
2022

Приликом конкурисања на докторске студије филозофије у школској 2022/23. години, кандидати су поред конкурсне документације у обавези да приложе мотивационо писмо обима једне стране, прореда 1,5, фонт 12, Times New Roman.


31
 
Окт
 
2022

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2022/2023. ГОДИНИ - други уписни рок

Докторске студије трају 3 академске године (6 семестара) и имају обим од 180 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести28
 
Окт
 
2022

Промоција књиге проф. др Сандре Шћепановић

Емпедокле о устројству света и људској судбини

одржаће се 31. октобра у 19.30 у Малој сали Коларчеве задужбине.

Детаљније у прилогу вести.26
 
Окт
 
2022

Коначне ранг-листе за упис на мастер студије у допунском уписном року налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste).

Упис примљених кандидата на МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ обавиће се 27. и 28.10.2022. године у канцеларији број 1 од 10 до 13 часова.

26
 
Окт
 
2022

Одлука декана Факултета на жалбе се налази у прилогу вести.25
 
Окт
 
2022

Коначне ранг-листе за упис на докторске студије налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/doktorske_liste)

Распоред уписа у школску 2022/23. годину

27.10.2022. – Канцеларија 1: Историја, Класичне науке
27.10.2022. – Канцеларија 10 – Психологија, Историја уметности
28.10.2022. – Канцеларија 1 – Филозофија, Социологија, Педагогија
28.10.2022. – Канцеларија 10 – Андрагогија, Етнологија и антропологија и Археологија24
 
Окт
 
2022

Пријава слушања и полагања за студенте мастер и докторских студија електронским путем почиње 31. октобра (00ч) а завршава се 07. новембра (24.00ч) 2022.

Молимо уписане студенте да се одмах након уписа јаве мејлом на адресу - rdc@f.bg.ac.rs и да обавезно наведу број са налепнице која се налази на унутрашњој страни задње корице индекса, (због активирања е-индекса). Отворен електронски индекс је предуслов за пријаву комбинације за слушање и полагање.

Саветујемо студентима да увек попуне више комбинација како би избегли одбацивање једине попуњене комбинације. Одобрене комбинације ће бити видљиве у електронским индексима 11.11.2022. у 00ч.

Уколико будете имали рекламације на одобрене комбинације испита, можете се обратити вашим секретарима одељења од 11.-18. новембра 2022.24
 
Окт
 
2022

Прелиминарна листа након процеса жалби - историја - ДАС

Измењена листа се налази у прилогу вести.24
 
Окт
 
2022

Прелиминарна листа након процеса жалби - психологија - ДАС

Измењена листа се налази у прилогу вести.24
 
Окт
 
2022

Одлука Комисије за упис по жалбама - докторске академске студије

Детаљније у прилогу вести.22
 
Окт
 
2022

Прелиминарнe ранг-листе за упис на докторске студије налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/doktorske_liste)22
 
Окт
 
2022

Прелиминарнe ранг-листа за упис на мастер студије у допунском року налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste).19
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за упис на докторске студије педагогије - први уписни рок и мастер студије педагогије - други уписни рок, одржаће се у четвртак 20. октобра 2022. године са почетком у 14 часова, у сали 213.


18
 
Окт
 
2022

Пријемни испит на докторским студијама психологије одржаће се у четвртак, 20.10. са почетком од 17 час, у сали 106. Пријемни испит траје 3 сата. Поред пријаве на Конкурс у просторијама Филозофског факултета, кандидати су у обавези да се региструју за полагање пријемног испита према упутству које се налази у прилогу вести.


17
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за упис на мастер академске студије социологије, у другом уписном року, одржаће се у петак 21.10. у 13:00, у сали Института за социолошка истраживања.


17
 
Окт
 
2022

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2022/2023. ГОДИНИ у другом уписном року.

Мастер академске студије трају једну академску годину (2 семестра) и имају обим од 60 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести17
 
Окт
 
2022

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2022/2023. ГОДИНИ

Докторске студије трају 3 академске године (6 семестара) и имају обим од 180 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести15
 
Окт
 
2022

Проф. др Димитар Илиев
с Универзитета у Софији


одржаће јавно предавање под насловом
New Digital Publications of the Ancient Epigraphic Heritage from Bulgaria

у петак 21. октобра од 18h30 на Филозофском факултету, сала 108.
14
 
Окт
 
2022

На јавни позив за упис на програм Образовање наставника предметне наставе у октобарском року пријавило се девет кандидата. На основу приложене документације Kомисија за упис је проценила да већина кандидата задовољава услове за упис на програм, док се једна кандидаткиња моли за допуну документације.

У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања.

Термин за жалбе на прелиминарну листу је до 18.10.2022. путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs


14
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за упис на мастер студије филозофије у другом конкурсном року биће одржан у петак, 21.10. у 12 сати у сали 309 (трећи спрат).


14
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за упис на докторске студије филозофије у школској 2022/23. години биће одржан у петак, 21.10.2022. године у 12 сати у Институту за филозофију (службени улаз на Факултет, међуспрат између првог и другог спрата).


13
 
Окт
 
2022

Уводни сусрет на мастер програму за образовање наставника предметне наставе и програму целоживотног образовања Образовање наставника предметне наставе биће одржан у уторак, 18.10.2022. са почетком у 16.30 у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда Филозофског факултета, међуспрат између првог и другог спрата). Позивају се сви студенти уписани на ове програме да присуствују сусрету како би добили информације о реализацији наставе.


13
 
Окт
 
2022

Обавештење је у прилогу вести.


13
 
Окт
 
2022

Информације о диференцијалном испиту за упис на мастер (II уписни рок) и докторске академске студије филозофије у школској 2022/23. години налазе се у прилогу.


10
 
Окт
 
2022

Коначне ранг-листе за упис на мастер студије налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste).10
 
Окт
 
2022

Комисија за упис је констатовала да није било кандидата који су поднели жалбе Декану Филозофског факултета на прелиминарне ранг листе.10
 
Окт
 
2022

Приликом конкурисања на докторске студије филозофије у школској 2022/23. години, кандидати су поред конкурсне документације у обавези да приложе мотивационо писмо обима једне стране, прореда 1,5, фонт 12, Times New Roman.


9
 
Окт
 
2022

Одговор комисије Филозофског факултета на жалбе кандидата за упис на мастер академске студије се налази у прилогу вести.7
 
Окт
 
2022

Прелиминарнe ранг-листа за упис на мастер студије налазe се у рубрици

- За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste).7
 
Окт
 
2022

Поштоване колегинице и колеге,

своје одабране и прихваћене комбинације испита за слушање и полагање моћи ћете да видите у својим електронским индексима почевши од понедељка, 10. октобра 2022.

Уколико будете имали рекламације на одобрене комбинације испита, можете се обратити вашим секретаријатима одељења од 10. октобра до 16. октобра 2022.

Приликом рекламације, морате попунити одговарајући образац (у зависности да ли пријављујете нову комбинацију или коригујете неки предмет из постојеће комбинације) који се налази на сајту факултета.

https://www.f.bg.ac.rs/files/korisno/pp_obrazac_osnovne_2022_promena.doc

https://www.f.bg.ac.rs/files/korisno/pp_obrazac_osnovne_2022_dopuna.doc5
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за упис на докторске академске студије социологије 2022/23, одржаће се 20.10. у 16:30, у сали 313.

Ближе информације о упису на докторске студије социологије налазе се у прилогу.


4
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за упис на мастер академске студије андрагогије биће одржан у четвртак, 06. октобра 2022. године, у 10 часова у сали 213.


4
 
Окт
 
2022

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2022/2023. ГОДИНИ

Мастер академске студије трају једну академску годину (2 семестра) и имају обим од 60 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести3
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за упис на мастер академске студије социологије 2022/23, одржаће се у четвртак, 06. октобра у 13:00, у сали 301.

Ближе информације о самом пријемном испиту налазе се у прилогу.


3
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за мастер студије психологије – истраживачки смер, одржаће се у среду, 5.10.2022. од 17 часова у учионици 106 на првом спрату.

Пријемни испит траје два сата.
Поред пријаве на Конкурс у просторијама Филозофског факултета, кандидати су у обавези да се региструју за полагање пријемног испита према упутству које се налази у прилогу вести.


3
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за кандидате на мастер студијама психологије који конкуришу на модул КЛИНИЧКА ПСИХОЛОГИЈА одржаће се у четвртак, 6. октобра у 13 час. у сали 208.


3
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за кандидате на мастер студијама психологије који конкуришу на модул ПСИХОЛОГИЈА РАДА одржаће се у среду, 5. октобра у 17 час. у сали 101.

Испит ће се одржати у форми питања есејског типа из три области проучавања психологије рада.


3
 
Окт
 
2022

Пријемни испит за кандидате на мастер студијама психологије који конкуришу на модул ПСИХОЛОГИЈА ОБРАЗОВАЊА одржаће се у среду, 5. октобра у 17 час. у сали 101.


1
 
Окт
 
2022

Настава Шпанског језика 1 почиње 10. октобра 2022.г. у 13.15 часова у учионици 103.
Настава Шпанског језика 2 почиње 5. октобра 2022. г. у 13.15 часова у учионици 103.

Настава на предмету Шпански језик 1 се одржава само понедељком од 13.15-14.45 часова.
Настава на предмету Шпански језик 2 се одржава понедељком од 11.30-13 часова у амфитеатру и средом од 13.15 часова у учионици 103.1
 
Окт
 
2022

Списак студената прве године распоређених по групама за стране језике може се видети на огласној табли Кабинета за стране језике на првом спрату. Сви наставници страних језика биће у понедељак 3.10. у кабинету 109, од 12.30 до 14.00, те студенти могу доћи да се распитају и провере своју групу и распоред.


30
 
Сеп
 
2022

На пријемном испиту на мастер студијама етнологије и антропологије кандидаткиња/кандидат пише образложење теме коју жели да проучава у оквиру студија. Само образложење треба да садржи приказ теме (предмет истраживања, циљеви истраживања/основна истраживачка питања), појашњење њеног друштвеног и научног значаја, као и представљање теоријско-методолошког оквира. Минималан број карактера образложења теме je 3600, а максималан 7200. Форматирање текста и навођење литературе треба да буде саображено упутству ауторима, постављеном на сајту Етноантрополошких проблема:

Линк: https://www.eap-iea.org/UPUTSTVA%20AUTORIMA%20-%20%20CITATNI%20STIL%2017.%20ed..pdfКандидати су дужни да се држе принципа академске честитости. Академска честитост се заснива на самосталној изради писаног текста, као и на стриктном поштовању туђих ауторских права.

Обрасце за писање образложења кандидати могу да преузму на сајту факултета, тј. у прикачку ове вести. Електронску и штампану верзију образложења кандидат треба да пошаље и преда секретару Одељења за етнологију и антропологију у време, односно приликом предаје конкурсне документације 4. и 5. октобра 2022. године у периоду од 10 до 14 часова. Електронска верзија се шаље на адресу eaprijemnimaster@gmail.com. Образложење треба именовати шифром, коју кандидат добије приликом подношења пријаве за полагање пријемног испита.

Комисија за спровођење пријемног испита


30
 
Сеп
 
2022

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује други Јавни позив за програм образовања током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе".

У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената.

Пријаве се подносе у периоду од 03.10. до 14.10.2022. до 13ч.

Више информација наћи ћете у тексту Јавног позива.


30
 
Сеп
 
2022

Први час из ИТАЛИЈАНСКОГ ЈЕЗИКА 1 одржаже се у пон. 10.10. у 20 часова у сали 105 Први час из ИТАЛИЈАНСКОГ ЈЕЗИКА 2 одржаже се у среду 5.10. у 13.15 часова у сали 105


29
 
Сеп
 
2022


Библија из угла хуманистичких наука

округли сто при Центру за библијску филологију и херменеутику
Филозофски факултет, Београд, петак 30. септембра и субота 1. октобра 2022.

Скуп је отворен за слушање и дискусију.


28
 
Сеп
 
2022

Пријемни испит за упис на мастер академске студије педагогије одржаће се у четвртак 6. октобра 2022. године са почетком у 10 часова, на Институту за педагогију и андрагогију (6. спрат).


28
 
Сеп
 
2022

Пријемни испит за упис на мастер студије филозофије биће одржан у четвртак, 6.10.2022. године у 11 сати у просторији Српског филозофског друштва (ФДС).


28
 
Сеп
 
2022

Јединствена ранг листа у трећем уписном року са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије (након свих жалби) се налази на следећем линку:

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА27
 
Сеп
 
2022

Пријем докумената за упис на мастер академске студије педагогије одржаће се 4. и 5. октобра од 10-14 часова у сали 214. Поред наведених докумената у Конкурсу, потребно је предати мотивационо писмо и потписану Сагласност о избору ментора.


27
 
Сеп
 
2022

Филозофски факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2022/2023. години.
Међу студијским програмима за које можете конкурисати налази се и програм Образовање наставника предметне наставе, који реализује Центар за образовање наставника Филозофског факултета.

Овај програм може уписати 25 студената, од чега 11 у статусу буџетских студената. Рангирање пријављених кандидата врши се на основу оствареног резултата на пријемном испиту, просечне оцене током основних студија и дужине студирања.
Сви заинтересовани кандидати своје пријаве могу поднети 04. и 05. октобра од 10:00ч до 14:00ч. Пријаву можете поднети у кабинету Бојане Радујко, секретара Одељења на студијској групи за андрагогију (соба 212, II спрат).

Пријемни испит организоваће се 06. октобра 2022. године у 10:00ч у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда Филозофског факултета, међуспрат I и II спрата).

На следећем линку (https://www.f.bg.ac.rs/files/MAS_Upisni_rok_1b.pdf) налази се текст конкурса са детаљним информацијама о броју студената који се могу уписати, условима и роковима.
Информације о конкурсу биће објављиване и на интернет страници ЦОН (https://www.f.bg.ac.rs/con), због чега Вас позивамо да у оквиру ове странице пратите ставку Вести.
24
 
Сеп
 
2022

Комисија за упис Филозофског факултета констатује да није било жалби на прелиминарне листе.


Прелиминарне ранг листе после жалби могу да се нађу на линку:

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА

23
 
Сеп
 
2022

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије се налази на следећем линку:

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА23
 
Сеп
 
2022

На пријемном испиту на мастер студијама етнологије и антропологије кандидаткиња/кандидат пише образложење теме коју жели да проучава у оквиру студија. Само образложење треба да садржи приказ теме (предмет истраживања, циљеви истраживања/основна истраживачка питања), појашњење њеног друштвеног и научног значаја, као и представљање теоријско-методолошког оквира. Минималан број карактера образложења теме je 3600, а максималан 7200. Форматирање текста и навођење литературе треба да буде саображено упутству ауторима, постављеном на сајту Етноантрополошких проблема:

Линк: https://www.eap-iea.org/UPUTSTVA%20AUTORIMA%20-%20%20CITATNI%20STIL%2017.%20ed..pdfКандидати су дужни да се држе принципа академске честитости. Академска честитост се заснива на самосталној изради писаног текста, као и на стриктном поштовању туђих ауторских права.

Обрасце за писање образложења кандидати могу да преузму на сајту факултета, тј. у прикачку ове вести. Електронску и штампану верзију образложења кандидат треба да пошаље и преда секретару Одељења за етнологију и антропологију у време, односно приликом предаје конкурсне документације 4. и 5. октобра 2022. године у периоду од 10 до 14 часова. Електронска верзија се шаље на адресу eaprijemnimaster@gmail.com. Образложење треба именовати шифром, коју кандидат добије приликом подношења пријаве за полагање пријемног испита.

Комисија за спровођење пријемног испита


22
 
Сеп
 
2022

Обавештење је у прилогу вести.


22
 
Сеп
 
2022

Обавештавамо студенте основних студија да ће од 29.09.(00h) - 07.10.(24h). године моћи да пријаве предмете које ће слушати и/или полагати у академској 2022/23. години. Предмети ће се и ове године пријављивати електронским путем, у оквиру е-индекса. Сва обавештења и упутства студенти могу пронаћи на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/slusanje (одељенски део сајта / информације о студирању или у делу за студенте / информације о студирању).

Позивамо све студенте који још увек нису активирали налог за е-индекс, да то учине што пре, према упутствима на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/elektronska_prijava_ispita (одељенски део сајта / информације о студирању или у делу за студенте / информације о студирању).20
 
Сеп
 
2022

Списак са бројем поена које кандидати имају на основу успеха у средњој школи и редоследом жеља и распоредом полагања по учионицама

Тест знања, кандидати ће полагати у среду, 21. септембра од 10 сати у сали 108 (1. спрат).

Тест опште информисаности кандидати полажу у четвртак, 22. септембра од 10 сати у сали 108 (1. спрат).

19
 
Сеп
 
2022

Диференцијални испит за кандидате који желе да конкуришу на мастер академске студије социологије 2022/23. године одржаће се 03.10.2022. године у 12:00 у сали 301 (трећи спрат).

Кандидати су у обавези да у периоду од 26. до 30.09. секретарки Одељења за социологију доставе:
1. Молбу за полагање диференцијалног испита за конкурисање на мастер студије социогије
2. Диплому и додатак дипломи, односно уверење о завршеном студијском програму првог степена студија (неоверену копију и оригинал на увид)
3. Потврду о извршеној уплати (сврха уплате: Накнада за полагање диференцијалног испита; прималац: Филозофски факултет Универзитета у Београду; Износ: 6.050,00 дин; жиро рачун: 840-1614666-19; позив на број: 97 68107)

Секретаријат Одељења за социологију налази се на III спрату (канцеларија бр. 314), а радно време са странкама је понeдељак – петак од 12:00 до 14:00.


16
 
Сеп
 
2022

Поштоване будуће колегинице и колеге,

у прилогу се налази документ са обавештењима за упис на основне академске студије у трећем уписном року 2022/23. године.16
 
Сеп
 
2022

Информације о диференцијалном испиту за упис на мастер и докторске академске студије филозофије у школској 2022/23. години налазе се у прилогу.


14
 
Сеп
 
2022


Библија из угла хуманистичких наука

округли сто при Центру за библијску филологију и херменеутику
Филозофски факултет, Београд, петак 30. септембра и субота 1. октобра 2022.

програм скупа налази се у прилогу


11
 
Сеп
 
2022

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије (након свих жалби) се налази на следећем линку:
КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА11
 
Сеп
 
2022

Комисија за упис је констатовала да није било кандидата који су поднели жалбе Декану Филозофског факултета на прелиминарне ранг листе.9
 
Сеп
 
2022

Комисија за упис Филозофског факултета донела је одлуку о жалбама на прелиминарне листе.

Детаљније у прилогу.

Прелиминарне ранг листе после жалби могу да се нађу на линку:

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА7
 
Сеп
 
2022

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије се налази на следећем линку:

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА6
 
Сеп
 
2022

ОБАВЕШТЕЊЕ

за студенте I године студија - који конкуришу за смештај у студентске домове у школској 2022/2023. години

Детаљније у прилогу вести.2
 
Сеп
 
2022

Списак са бројем поена које кандидати имају на основу успеха у средњој школи и редоследом жеља и распоредом полагања по учионицама

Тест знања, кандидати ће полагати у понедељак, 05. септембра од 10 сати у сали 101 (1. спрат).

Тест опште информисаности кандидати полажу у уторак, 6. септембра од 10 сати у сали 101 (1. спрат).26
 
Авг
 
2022

Поштоване будуће колегинице и колеге,

у прилогу се налази документ са свим важним датумима за упис на основне академске студије у другом уписном року 2022/23. године.25
 
Авг
 
2022

Кандидати се пријављују на конкурс 1. и 2.9.2022, од 10.00 до 14.00 сати, на шалтерима студентске службе у приземљу. Кандидати не морају лично да се пријаве на конкурс, односно може да их пријави и друго лице.

Кандидати приликом пријаве на конкурс достављају неоверене фотокопије, а НА УВИД ОРИГИНАЛНА ДОКУМЕНТА:

- сведочанства свих разреда претходног средњег образовања;
- сведочанство (диплому) о завршном испиту;
- решење Министарства просвете, науке и технолошког развоја о нострификацији сведочанства и дипломе стечене у иностранству или потврда да су школске исправе предате на нострификацију, за кандидате који су средњу школу, или део средњег школовања завршили у иностранству;
- доказ о уплати накнаде за полагање пријемног испита. Кандидати на уплатницу уносе следеће податке:

Сврха уплате: Пријемни испит
Прималац: Филозофски факултет, Београд
Износ: 9.630,00 РСД
Рачун примаоца: 840-1614666-19
Модел: 97
Позив на број: 47114

Детаљније у прилогу вести.15
 
Јул
 
2022

Одсек за студентске послове ће за време летњег распуста радити са странкама 28. јула и 11. августа 2022. године у периоду од 10 до 13 часова.14
 
Јул
 
2022

Универзитет у Београду
Филозофски факултет
05/2-7 бр. 1392/1
Београд, 14.07.2022. године

На основу Oдлуке декана бр. 742/1 од 4.5.2022. године Комисија за упис Филозофског факултета, донела је

ОДЛУКУ

На јавној прозивци одржаној 14. јула 2022. са почетком у 14 ч, кандидати наведени у прилогу ове вести остварили су право на упис.
Кандидати имају право и обавезу да се упишу до 15.07.2022. године од 10 до 12 часова на шалтерима студентске службе Факултета.14
 
Јул
 
2022

Потписани индекси студената уписаних у школску 2022/23 годину ће се преузимати на првом спрату, у петак 15.07.2022. године од 13h до 14h .
Уколико се индекс не преузме, исти ће се налазити од Септембра на шалтерима Студентске службе, где ће моћи да се преузму сваког радног дана од 12h до 14h.13
 
Јул
 
2022

У прилогу ове вести се налазе Одлука Комисије за упис Филозофског факултета 05/2-7 бр. 1309/1 од 13.07.2022.године о упису кандидата који су преко прозивке остварили право на упис и Извештај Комисије са списком кандидата који су стекли право на упис на основу прве прозивке, одржане 13.07.2022.године.9
 
Јул
 
2022

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије (након свих жалби) се налази на следећем линку:
КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА9
 
Јул
 
2022

Обједињена листа приоритета за упис на јавној прозивци8
 
Јул
 
2022

Кандидати који уписују прву годину основних академских студија могу да, пре уписа, преузму индекс у холу на првом спрату 11. и 12.07. од 09:30 до 13:00 часова и 13.07. од 09:30 до 11:30 часова.

Потписане индексе студенти могу да преузму 12.07, 13.07 и 14.07 од 12:00 до 14:00 часова у холу на првом спрату.8
 
Јул
 
2022

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Упис примљених кандидата који су конкурисали у јунском уписном року обавиће се 11. и 12.07. од 10 до 14 часова и 13.07. 2022. године од 10 до 12 часова на шалтерима у приземљу према распореду у прилогу.

Детаљније у прилогу вести.7
 
Јул
 
2022

Прозивка за стицање права на упис на основу Обједињене листе приоритета, обавиће се 13.07.2022. од 14ч у амфитеатру факултета.

Молимо све кандидате који су се нашли на Обједињеној листи приоритета и који желе да се упишу на Филозофски факултет да у амфитеатар дођу 15 минута раније, како би се избегле непотребне гужве.7
 
Јул
 
2022

У прилогу вести налази се одлука Декана Филозофског факултета о жалбама на решења Комисије за упис.6
 
Јул
 
2022

Комисија за упис Филозофског факултета донела је одлуке о жалбама на прелиминарне ранг листе.

Детаљно у прилогу вести.4
 
Јул
 
2022

Поштоване кандидаткиње и кандидати,
Уз прелиминарне листе које данас објављујемо достављамо и додатна објашњења, која се односе на најчешће недоумице у вези са рангирањем кандидата. На основу вишегодишњег искуства ова додатна објашњења могу да вам помогну да разумете шта нису основани разлози за жалбу.
Текст са објашњењима се налази у прилогу вести.4
 
Јул
 
2022

Поштоване будуће колегинице и колеге,

у прилогу се налази документ са свим важним датумима за упис на основне академске студије 2022. године.3
 
Јул
 
2022

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије се налази на следећем линку:

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА1
 
Јул
 
2022

У прилогу се налази одлука Комисије за упис о жалбама на резултате тестова.30
 
Јун
 
2022

Поштоване колегинице и колеге, у прилогу се налази распоред комисија за жалбе.30
 
Јун
 
2022

26
 
Јун
 
2022

За време трајања пријемног испита, 28. и 29. јуна од 8h до 15h, у зграду Факултета моћи ће да уђу само кандидати који полажу пријемни, и наставници и сарадници који су ангажовани на спровођењу пријемног. Након 15h сви могу нормално улазити на факултет.

Љубазно вас молимо за разумевање и за сарадњу како бисмо сви заједно успели да обезбедимо регуларне услове за спровођење пријемног испита у овако изазовној безбедносној ситуацији.

Управа Филозофског факултета24
 
Јун
 
2022

23
 
Јун
 
2022

На јавни позив за упис на програм образовања током читавог живота „Образовање наставника предметне наставе“ у јунском року пријавила су се три кандидата. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидати задовољавају услове за упис на програм. У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања. Термин за жалбе на прелиминарну листу је 28.06.2022. путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs.


22
 
Јун
 
2022

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ

Поштоване будуће колегинице и колеге,

Хвала Вам што сте се решили да упишете Филозофски факултет Универзитета у Београду.

У данима када је безбедност многих од нас доведена у питање, молимо Вас за сарадњу да бисмо пријемни испит могли несметано да организујемо.

Најљубазније Вас молимо да у данима пријемног испита на испит дођете само са личним исправама, пријавним листићем који ћете добити од комисија за пријем докумената, прибором за писање и освежењем, ако Вам буде било потребно. Све оно што Вам није неопходно, немојте носити са собом.

Молимо Вас за разумевање и стрпљење. Ово чинимо Ваше сигурности ради као и ради сигурности свих наших запослених.

Желимо Вам пуно среће на пријемном испиту и успешан почетак студија!

Комисија за упис Филозофског факултета20
 
Јун
 
2022

Кандидати за упис на основне академске студије се пријављују на Конкурс 22. и 23.6.2022. од 10 до 15 сати, као и 24.6.2022. од 10 до 13 сати за упис на све студијске програме. Детаљније у прилогу вести.20
 
Јун
 
2022

Обавештење о спровођењу пријемног испита и уписа на Филозофски факултет академске 2022/2023. године се налази у прилогу ове вести.6
 
Јун
 
2022

После двогодишње паузе поново ће се одржати Карловачка латинска школа за ученике, студенте и наставнике

Scholae aestivae Collegii Carolivicani
КАРЛОВАЧКА ЛЕТЊА ШКОЛА СТАРИХ ЈЕЗИКА И КУЛТУРА

Hospitium Sirmiense
Сремска Митровица, 15–22. август 2022.

Више у прилогу.
3
 
Јун
 
2022

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе у периоду од 03.06. до 17.06.2022.


10
 
Мај
 
2022

пролетос при Центру за библијску филологију и херменеутику

ΓΕΝΕΣΙΣ: разговори о Књизи Постања

води
проф. др Родољуб Кубат

Разговор седми – Библијски потоп

уторак 10. маја у 18h30 на Одељењу за класичне науке
Капетан Мишино здање, десно, други спрат
21
 
Апр
 
2022

Обавештавају се сви заинтересовани студенти да ће се од 23. до 27. маја на Одељењу за класичне науке одржати Трећи семинар индоевропске лингвистике (3rd Seminar in Indo-European Linguistics).

Више информација о семинару, укучујући програм и образац за пријаву, заинтересовани могу пронаћи на http://www.dieus.rs/spring-seminar-2022/.
15
 
Апр
 
2022

У оквиру циклуса Није Филозофски ћутати на Филозофском факултету у Београду у среду 20.4.2022. одржаће се трибина ” ШТА ОНО БИ?”.

У Србији су се 3. априла 2022. одржали парламентарни и председнички избори. Одрзани су и избори у Београду, као као и у једном броју општина. Резултати још увек нису јасни. Победници су се понашали као губитници. Изборне комисије су престале да раде у кључним тренуцима. Опозиција се није ни бунила ни борила. Сада неко са неким преговара. Не зна се о цему и у чије име. Шта се догађа?

На трибини говоре Тамара Бранковић (Црта), Јасмина Добриловић (Newsmax Adria), Стеван Филиповић (филмски редитељ), Дејан Илић (Фабрика књига), Ненад Кулачин (Добар лош зао) и Дубравка Стојановић (Филозофски факултет, модераторка).

Одржавањем циклуса трибина Није Филозофски ћутати - на којима наставници и сарадници Факултета са својим гостима из других високошколских установа, уметницима, научницима и јавним личностима расправљају о најактуелнијим друштвеним, културним и политичким темама - Филозофски пружа отворену подршку слободи говора у Србији и придружује се грађанским настојањима за успостављањем демократског друштва.
11
 
Апр
 
2022

Драге будуће колегинице и колеге,

Позивамо вас да нам се придружите на овогодишњем издању Отворених врата које организујемо за вас у петак 15. и суботу 16. априла на Филозофском факултету у Београду, где вас очекују студенткиње, студенти и професори спремни да вам посвете пуну пажњу и одговоре на сва питања и дилеме које имате у вези са пријемним испитом, студијским програмима и студентским животом на филозофији, социологији, класичним наукама, археологији, психологији, историји, андрагогији, педагогији, историји уметности и етнологији и антропологији.

Отворена врата су идеална прилика да кроз разговор дођете до свих важних информација, обиђете зграду Филозофског која се налази у центру Београда, сазнате којим се темама бавимо на факултету, чујете о акцијама студентских клубова, разбијете митове у вези са пријемним испитом и потом лакше решите дилему у вези са избором студија.

Чекамо вас спремни да одговоримо на сва ваша питања, а до тада нас пратите на сајту и инстаграм профилу @filozofski_fakultet_bg

Видимо се на Филозофском!


7
 
Апр
 
2022

Откриће српско-канадског тима објављено је у престижном научном часопису Journal of Human Evolution

БЕОГРАД – У пећини Велика Баланица у Сићевачкој клисури код Ниша откривена су четири зуба која су припадала најмање двема неандерталским индивидуама (одрасла и дете). Анализа зуба објављена је у часопису Journal of Human Evolution од стране међународног тима стручњака из Србије и Канаде, коју воде професори Душан Михаиловић са Филозофског факултета Универзитета у Београду и проф. Мирјана Роксандић са Универзитета у Винипегу (Канада). Истраживања су спроведена у оквиру рада на пројекту NEEMO Фонда за науку Републике Србије (пројекат бр. 7746827).

Зуби су датовани на пре око 300 хиљада година, што их чини најстаријим фосилима неандерталца (Homo neanderthalensis) у источној Европи и другим најстаријим људским фосилима у Србији, тек нешто млађим од пола милиона година старе доње вилице човека из Мале Баланице откривене 2007. године. До сада су остаци неандерталца у Србији били идентификовани само на једном локалитету, оближњој пећини Пештурина, у којој су 2015. године откривени један зуб и фрагментована кост подлактице неандерталца. Најдревнији остаци неандерталаца, старости између 300–500 хиљада година, идентификовани су на подручју западне Европе, а временом се њихов ареал проширио све до западне Азије. Њихово присуство у Великој Баланици пре око 300 хиљада година представља најранији доказ њиховог ширења према истоку.

Зуби из Велике Баланице су пронађени у асоцијацији са траговима огњишта и каменим алаткама за обраду коже познатим као пострушке типа Kина (Quina). За разлику од фосилних остатака, најстаријe алатке овог типа потичу са истока, са налазишта која припадају ашелско-јабрудијенском комплексу (из периода пре 400-200 хиљада година), док се у западној Европи јављају много касније. То показује да је на територији Балкана пре 300 хиљада година највероватније дошло до контакта европских и блискоисточних популација. Још увек се не може рећи са сигурношћу да ли до ширења културних иновација дошло миграцијама људи или разменама идеја између заједница, нити можемо идентификовати изворне носиоце ове технологије (није јасно да ли су у питању неандерталци или друге врсте људи). Извесно је, међутим, да су ове иновације довеле до коначног уобличавања културних образаца карактеристичних за средњи палеолит – период који представља једну од прекретница у раној праисторији човечанства.

Археолошка истраживања пећина у близини Ниша (Пештурина, Мала и Велика Баланица) врше се у сарадњи Филозофског факултета у Београду и Универзитета у Винипегу, а финансира их Министарство културе и информисања Републике Србије.

Journal of Human Evolution je jedan od vodećih časopisa koji objavljuje radove iz oblasti evolucije čoveka. Članak se može naći na sledećem linku: https://doi.org/10.1016/j.jhevol.2022.103175

КОНТАКТ СА МЕДИЈИМА:

проф. др Душан Михаиловић, Филозофски факултет – Универзитет у Београду
dmihailo@f.bg.ac.rs

Предраг Радовић, Филозофски факултет – Универзитет у Београду
predrag.radovic@f.bg.ac.rs


6
 
Апр
 
2022

пролетос при Центру за библијску филологију и херменеутику

ΓΕΝΕΣΙΣ: разговори о Књизи Постања

воде
проф. др Родољуб Кубат
проф. др Војин Недељковић

Разговор шести – о Кајину и Авељу
(наставак)


уторак 12. априла у 18h30 на Одељењу за класичне науке
Капетан Мишино здање, десно, други спрат
1
 
Апр
 
2022

О озбиљним темама на забаван начин или “све што сте одувек хтели да кажете а нисте имали Рамба да вас саслуша”!

Позивају се заинтересовани студенти на радионицу “Кабаре код Лудог филозофа” коју ће водити наш познати музичар, друштвени прегалац и надрифилозоф Рамбо Амадеус.

Кабаре је замишљен као процес који нема задати циљ осим једног - да буде креативни вентил редновним, вечитим и бившим студентима Филозофског факултета!

Кабаре стално лавира, мења се, није закуцан ни у форми ни у садржају, али јесте у хумору и простору - одиграва се у виртуеном свету и Клубу студената Филозофског факутлета Плато.

Право пријаве имају сви студенти Филозофског факултета, који желе да:

-описују друштвене прилике, лична искуства и филозофирају
-саставе сонг и изведу га гласом, или у пратњи неког инструмента или матрице
-заиграју на сцени уз своју кореографију
-играју мисаони пинг-понг са колегама и Лудим филозофом

Предложене теме за први циклус радионица су:

-Штетност екологије - коме још треба здраво окружење?
-Штетност образовања, похвала полуписмености!
-Предности аутократије над демократијом!

Радионица почиње са радом објавом овог позива, позивају се заинтересовани студенти да пошаљу мејл са кратким видео снимком (до 30 секунди) у којем говоре, свирају или плешу на предложене теме, на адресу kabarefilozof@gmail.com. Студенти се могу пријавити самостално или у групи, са колегама са којима се иначе добро забављају размишљајући о себи и свету. Перфекција у извођењу и квалитет снимка не доносе никакве поене, све и сви су добродошли! Рок за слање првих снимака је 15. април.

Након што пристигну предлози и тизери на наведени мејл, Рамбо ће позвати студенте на прво радно дружење у Клуб студената Филозофског факултета.

Видимо се!


30
 
Мар
 
2022

пролетос при Центру за библијску филологију и херменеутику

ΓΕΝΕΣΙΣ: разговори о Књизи Постања

воде
проф. др Војин Недељковић
проф. др Родољуб Кубат

Разговор пети – о Кајину и Авељу
(Пост. 4.1–16)


уторак 5. априла у 18h30 на Одељењу за класичне науке
Капетан Мишино здање, десно, други спрат
24
 
Мар
 
2022

пролетос при Центру за библијску филологију и херменеутику

ΓΕΝΕΣΙΣ: разговори о Књизи Постања

воде
проф. др Родољуб Кубат
проф. др Војин Недељковић

Разговор четврти – о Паду човекову
(Пост. 3)


уторак 29. марта у 18h30 на Одељењу за класичне науке
Капетан Мишино здање, десно, други спрат
17
 
Мар
 
2022

Центар за библијску филологију и херменеутику
организује

elementa hebraica
екстракурикуларни течај старозаветног јеврејског језика за почетнике


Течај је бесплатан и отворен за све заинтересоване полазнике. Часови ће отпочети у првој недељи априла. Распоред по договору.
Пријаве на адресу elementa.hebraica@gmail.com.
15
 
Мар
 
2022

Центар за библијску филологију и херменеутику
позива вас на предавање које ће

др Бојана Радовановић
с Универзитета Radboud, Nijmegen (Холандија)

одржати под насловом

О појединостима богумилске и катарске егзегезе и увиду у њихове креативне »радионице« кроз примере из Старог и Новог Завета

у четвртак 24. марта у 12 сати
у сали »Драгослав Срејовић« (108)
на Филозофском факултету у Београду
9
 
Мар
 
2022

пролетос при Центру за библијску филологију и херменеутику

ΓΕΝΕΣΙΣ: разговори о Књизи Постања

воде
проф. др Војин Недељковић
проф. др Родољуб Кубат

Разговор трећи – о Едемском врту
(Пост. 2.4b–25)


уторак 15. марта у 18h30 на Одељењу за класичне науке
Капетан Мишино здање, десно, други спрат
7
 
Мар
 
2022

У оквиру циклуса Није Филозофски ћутати на Филозофском факултету у Београду 11. 3. 2022. одржаће се трибина ”Од загађења до уништења: човек, природа и одговорност.” На трибини ће учествовати еп. Григорије (видео линком), академик Владимир Стевановић, Рамбо Амадеус, Јован Мемедовић, проф. др Ратко Ристић, Милан Ћулибрк (НИН), проф. др Огњен Радоњић и проф. др Ненад Макуљевић. Трибина је посвећена разматрању односа човека према природи, као и последицама загађења и девастације животне средине. Посебна пажња ће бити усмерена ка анализи актуелних еколошких проблема на територији Србије.

Одржавањем циклуса трибина Није Филозофски ћутати - на којима наставници и сарадници Факултета са својим гостима из других високошколских установа, уметницима, научницима и јавним личностима расправљају о најактуелнијим друштвеним, културним и политичким темама - Филозофски пружа отворену подршку слободи говора у Србији и придружује се грађанским настојањима за успостављањем демократског друштва.

Филозофски факултет Универзитета у Београду је најстарија високообразовна установа у Србији. Као средиште слободне мисли и покретач демократских процеса у друштву, са својих девет одељења и бројним научним институтима и центрима, Филозофски има посебну обавезу и одговорност да својим студентима, али и укупној јавности, понуди знања која могу помоћи у разумевању проблема данашњице. Управо оне науке које се изучавају на Филозофском, од друштвено-хуманистичких до историјских, могу својим теоријским, емпиријским и методолошким приступима да додатно осветле савремене феномене и да укажу на могућа решења проблема који притискају српско друштво. Овај факултет негује традицију критичке и демократске мисли, а његови наставници и сарадници данас имају и посебну моралну обавезу да ту традицију подрже, на тај начин доприносећи изградњи грађанског друштва у Србији.
2
 
Мар
 
2022

пролетос при Центру за библијску филологију и херменеутику

ΓΕΝΕΣΙΣ: разговори о Књизи Постања

воде
проф. др Родољуб Кубат
проф. др Војин Недељковић

Разговор други – о библијском Шестодневу (Други део: Пост. 1.6–2.4а)

уторак 8. марта у 18h30 на Одељењу за класичне науке
Капетан Мишино здање, десно, други спрат
21
 
Феб
 
2022

пролетос при Центру за библијску филологију и херменеутику

ΓΕΝΕΣΙΣ: разговор о Књизи Постања

воде
проф. др Војин Недељковић
проф. др Родољуб Кубат

Разговор први – о библијском Шестодневу (Први део: Пост. 1.1–5)


уторак 1. марта у 18h30 на Одељењу за класичне науке
Капетан Мишино здање, десно, други спрат
1
 
Феб
 
2022

Центар за библијску филологију и херменеутику
при Одељењу за класичне науке Филозофског факултета у Београду

позива вас на предстојеће предавање

А. В. Сизикова,
доцента Катедре за библистику на Санкт-Петербуршком универзитету.

Плакат с ближим обавештењем може се погледати у прилогу ове вести.
6
 
Дец
 
2021

Новооснована научна јединица Филозофског факутета, Центар за библијску филологију и херменеутику, при Одељењу за класичне науке, представиће се јавности трибином


Разговор о преводу Старог завета с јеврејског проф. др Драгана Милина.


У разговору ће учествовати: протојереј-ставрофор др Драган Милин, редовни професор Православног богословског факултета у пензији, аутор најновијег српског превода Старог завета; врховни рабин Србије г. Исак Асиел; гђа Вера Митић, генерална секретарка Библијског друштва Србије, издавача најновијег српског превода Старог завета; др Војин Недељковић, редовни професор Филозофског факултета. Модератор разговора биће проф. др Ненад Ристовић, управник Одељења за класичне науке.


Трибина ће бити одржана, уз поштовање свих противепидемијских мера, у амфитеатру Филозофског факултета у уторак 14. 12. 2021. с почетком у 18.30.
28
 
Нов
 
2021

Коначне ранг-листе за упис на докторске студије у трећем уписном року налазe се у рубрици - За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – Коначне ранг-листе (трећи уписни рок) (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/doktorske_liste)


Информације о упису прочитајте у следећој вести.25
 
Нов
 
2021

Прелиминарнe ранг-листе за упис на докторске студије у трећем уписном року налазe се у рубрици - За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – прелиминарнe ранг-листе (трећи уписни рок) (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/doktorske_liste)24
 
Нов
 
2021

Обавештење је у прилогу вести.


24
 
Нов
 
2021

Пријемни испит за упис на докторске академске студије социологије, у трећем уписном року, одржаће се у среду, 24.11. у 17:00, у сали 312.


23
 
Нов
 
2021

Пријемни испит за упис на докторске студије филозофије у трећем конкурсном року биће одржан у четвртак, 25.11.2021. године у 12 сати у свечаној сали Драгослав Срејовић.


23
 
Нов
 
2021

Кандидати који конкуришу на докторске студије филозофије приликом пријаве на конкурс у обавези су да, поред наведене документације, доставе мотивационо писмо дужине једне стране (фонт 12, размак 1,5).


23
 
Нов
 
2021

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2021/2022. ГОДИНИ - трећи уписни рок

Докторске студије трају 3 академске године (6 семестара) и имају обим од 180 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести7
 
Нов
 
2021

Коначне ранг-листе за упис на мастер студије у трећем уписном року налазe се у рубрици - За будуће студенте – Ранг-листе – мастер - коначне ранг-листе (трећи уписни рок) (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste)7
 
Нов
 
2021

Коначне ранг-листе за упис на докторске студије у другом уписном року налазe се у рубрици - За будуће студенте – Докторске - коначне ранг-листе – (други уписни рок) (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/doktorske_liste)4
 
Нов
 
2021

Прелиминарнe ранг-листе за упис на мастер студије у трећем уписном року налазe се у рубрици - За будуће студенте – Ранг-листе – мастер - прелиминарне ранг-листе (трећи уписни рок) (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste)4
 
Нов
 
2021

Прелиминарнe ранг-листе за упис на докторске студије у другом уписном року налазe се у рубрици - За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – (други уписни рок) (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/doktorske_liste)2
 
Нов
 
2021

Пријемни испит за докторске студије психологије одржаће се у среду 3.11. од 15:00 часова у учионици 106. Пријемни испит траје три сата и ради се под шифром. У прилогу вести налази се упутство за регистрацију кандидата за полагање пријемног испита. Кандидати се пријављују на Конкурс Филозофског факултета код Секретара Одељења за психологију у среду,3.11. од 10 до 14 час, канцеларија 212.


2
 
Нов
 
2021

Пријемни испит за упис на докторске студије филозофије у другом конкурсном року биће одржан у среду, 3.11.2021. године у 15 сати у просторијама ФДС.


2
 
Нов
 
2021

Пријемни испит за упис на на мастер студије филозофије у трећем конкурсном року биће одржан у среду, 3.11.2021. године у 15 сати у сали 313.


1
 
Нов
 
2021

Пријемни испит за упис на докторске академске студије социологије, у другом уписном року, биће одржан 03.11. у 17:00, у сали 312.


1
 
Нов
 
2021

Обавештење је у прилогу вести.


1
 
Нов
 
2021

На пријемном испиту на мастер студијама етнологије и антропологије кандидаткиња/кандидат пише образложење теме коју жели да проучава у оквиру студија. Само образложење треба да садржи приказ теме, појашњење њеног друштвеног и научног значаја, као и представљање теоријско-методолошког оквира. Минималан број карактера образложења теме 3600, а максималан 7200. Форматирање текста и навођење литературе треба да буде саображено упутству ауторима, постављеном на сајту Етноантрополошких проблема:

Линк: https://www.eap-iea.org/dokumenti

Кандидати су дужни да се држе принципа академске честитости. Академска честитост се заснива на самосталној изради писаног текста, као и на стриктном поштовању туђих ауторских права.

Обрасце за писање образложења кандидати могу преузети на сајту факултета тј. у прикачку ове вести. Образложење треба именовати шифром, коју кандидат добије приликом подношења пријаве за полагање пријемног испита, и послати електронским путем на адресу eaprijemnimaster@gmail.com. Електронску и штампану верзију документа кандидат треба послати и предати секретару Одељења за етнологију и антропологију приликом предаје конкурсне документације 3.11.2021. године у периоду од 11 до 14 часова.

Комисија за спровођење пријемног испита.


1
 
Нов
 
2021

Пријемни испит за уписа на мастер академске студије социологије, у трећем уписном року, биће одржан 04.11. у 10:00, у сали 308


30
 
Окт
 
2021

Пријава слушања и полагања за студенте мастер и докторских студија електронским путем почиње 01. новембра а завршава се 07.новембра.

Молимо уписане студенте да се одмах након уписа јаве мејлом на адресу - rdc@f.bg.ac.rs и да обавезно наведу број са налепнице која се налази на унутрашњој страни задње корице индекса, (због активирања е-индекса). Отворен електронски индекс је предуслов за пријаву комбинације за слушање и полагање.

Саветујемо студентима да увек попуне више комбинација како би избегли одбацивање једине попуњене комбинације. Одобрене комбинације ће бити видљиве у електронским индексима 10.11.

Уколико будете имали рекламације на одобрене комбинације испита, можете се обратити вашим секретарима одељења од 11.-18. новембра.29
 
Окт
 
2021

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2021/2022. ГОДИНИ - други уписни рок

Докторске студије трају 3 академске године (6 семестара) и имају обим од 180 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести29
 
Окт
 
2021

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2021/2022. ГОДИНИ - трећи уписни рок

Мастер академске студије трају једну академску годину (2 семестра) и имају обим од 60 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести27
 
Окт
 
2021

Техничка исправка ранг листе за докторске студије педагогије на основу усвојене жалбе Комисији за упис Филозофског факултета на жалбе, налази се на следећем линку:

https://www.f.bg.ac.rs/files/buduci_studenti/doktorske/rang-PEk-das-2021_teh_ispr.pdf27
 
Окт
 
2021

Упис примљених кандидата на МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ обавиће 28. и 29.10.2021. године у канцеларији бр. 1 и канцеларији бр. 10 од 10 до 14 часова према распореду у прилогу.

Детаљне информације можете погледати у прилогу вести.27
 
Окт
 
2021

Упис примљених кандидата на ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ обавиће 28. и 29.10.2021. године у канцеларији бр. 1 и канцеларији бр. 10 од 10 до 14 часова према распореду у прилогу.

Детаљне информације можете погледати у прилогу вести.25
 
Окт
 
2021

Коначне ранг-листе за упис на докторске студије налазe се у рубрици - За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/doktorske_liste)25
 
Окт
 
2021

Коначне ранг-листе за упис на мастер студије у другом уписном року (допунски конкурс) налазe се у рубрици - За будуће студенте – Ранг-листе – мастер - коначне ранг-листе (допунски конкурс) (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste)25
 
Окт
 
2021

Одлука декана Факултета на жалбе се налази у прилогу вести.24
 
Окт
 
2021

Одлуке Комисије за упис Филозофског факултета на жалбе се налазе у прилогу вести.22
 
Окт
 
2021

Прелиминарнe ранг-листе за упис на докторске студије налазe се у рубрици - За будуће студенте – Докторске - ранг-листе – (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/doktorske_liste)22
 
Окт
 
2021

Прелиминарнe ранг-листе за упис на мастер студије у другом уписном року (допунски конкурс) налазe се у рубрици - За будуће студенте – Ранг-листе – мастер - прелиминарне ранг-листе (допунски конкурс) (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste)20
 
Окт
 
2021

Пријемни испит - интервју за кандидате који су конкурисали за упис на докторске академске студије класичних наука одржаће се у четвртак, 21. октобра, са почетком у 11.30, у просторијама Одељења за класичне науке.
19
 
Окт
 
2021

Филозофски факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за други уписни рок за мастер академске студије у школској 2021/2022. години:
https://www.f.bg.ac.rs/files/master_konkurs_2021_drugi_upisni_rok.pdf

Међу студијским програмима за које можете конкурисати налази се и мастер програм "Образовање наставника предметне наставе", који реализује Центар за образовање наставника Филозофског факултета. У прилогу су дате додатне информације о упису на овај мастер програм.


19
 
Окт
 
2021

О упису студената на мастер академске студије у другом уписном року у академској 2021/2022. години можете прочитати у прилогу.19
 
Окт
 
2021

Пријемни испит за мастер студије социологије састоји се из писменог и усменог дела.

Писмени део пријемног испита састоји се у почетном нацрту мастер тезе и треба да садржи: наслов, опис истраживачког проблема, релевантност проблема за научну област социологије/социјалне антропологије и опис теоријско-истраживачког оквира приступа са основним хипотезама. Уколико је нацрт заснован на емпријском истраживању, потребно је дати општи методолошки нацрт истраживања.

Нацрт треба да буде дугачак до 5 страна куцаног текста (12 пт, 1.5 проред) и уз образложење треба да садржи најмање пет референтних јединица почетне литературе. Нацрт се предаје приликом предаје докумената и усмено се брани пред трочланом комисијом.

Нацрт не обавезује кандидата да касније реализује ту мастер тезу, већ служи процени компетентности и мотивисаности кандидата за бављење научно-истраживачким радом у области социологије.

Укупан број поена који кандидат може остварити на пријемном испиту је 30 (писмени рад + усмена одбрана). Укупан број поена које кандидати могу да остваре је 100. Од тога до 70 поена остварују на основу претходног успеха (просека и дужине студирања на основним студијама.


19
 
Окт
 
2021

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2021/2022. ГОДИНИ

Докторске студије трају 3 академске године (6 семестара) и имају обим од 180 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести18
 
Окт
 
2021

Уводни час за студенте са Истраживачког модула на мастер студијама одржаће се у уторак, 19. октобра од 11 час. у онлајн формату. Подаци за приступ часу налазе се у прилогу вести.


18
 
Окт
 
2021

Пријемни испит за упис на докторске студије филозофије биће одржан у четвртак, 21.10.2021. године у 15.00 сати у просторијама ФДС.

Моле се кандидати да приликом предаје документације, доставе мотивационо писмо на једној А4 страни (фонт Times New Roman, размак 1,5, фонт 12).


18
 
Окт
 
2021

Пријемни испит за упис на мастер студије филозофије у школској 2020/21. години у другом конкурсном року биће одржан у четвртак, 21.10.2021. године у 15 сати у сали 310 (трећи спрат).


18
 
Окт
 
2021

На пријемном испиту на мастер студијама етнологије и антропологије кандидаткиња/кандидат пише образложење теме коју жели да проучава у оквиру студија. Само образложење треба да садржи приказ теме, појашњење њеног друштвеног и научног значаја, као и представљање теоријско-методолошког оквира. Минималан број карактера образложења теме 3600, а максималан 7200. Форматирање текста и навођење литературе треба да буде саображено упутству ауторима, постављеном на сајту Етноантрополошких проблема:

Линк: https://www.eap-iea.org/dokumenti

Кандидати су дужни да се држе принципа академске честитости. Академска честитост се заснива на самосталној изради писаног текста, као и на стриктном поштовању туђих ауторских права.

Обрасце за писање образложења кандидати могу преузети на сајту факултета тј. у прикачку ове вести. Образложење треба именовати шифром, коју кандидат добије приликом подношења пријаве за полагање пријемног испита, и послати електронским путем на адресу eaprijemnimaster@gmail.com. Електронску и штампану верзију документа кандидат треба послати и предати секретару Одељења за етнологију и антропологију приликом предаје конкурсне документације 19. и 20.10.2021. године у периоду од 10 до 14 часова.

Комисија за спровођење пријемног испита.18
 
Окт
 
2021

Пријемни испит за упис на мастер студије социологије у другом уписном року, одржаће се у четвртак 21.10. у 11:00, у сали 310


15
 
Окт
 
2021

Уводни час за све студенте са Модула за клиничку психологију на мастер студијама одржаће се у понедељак, 18. октобра од 10:00, у онлајн формату. Подаци за приступ часу налазе се у прилогу вести.

Срдачно,
Наставници Семинара за клиничку психологију


15
 
Окт
 
2021

Кандидати који конкуришу на докторске студије педагогије приликом пријаве на конкурс у обавези су да, поред наведене документације, доставе мотивационо писмо и потписан образац (сагласност) о избору ментора. Пријем докумената обавиће се у секретаријату Одељења за педагогију и андрагогију.


15
 
Окт
 
2021

Пријемни испит за упис на докторске студије педагогије одржаће се у четвртак, 21. октобра, с почетком у 15 часова, у сали 211.


15
 
Окт
 
2021

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас на први сусрет у оквиру мастер студија психологије образовања, који ће се одржати у понедељак 18.10. у 10.30 час, преко зума. Информације о приступу часу налазе се у прилогу вести.

Срдачан поздрав,
наставници и сарадници са развојно-педагошког семинара


14
 
Окт
 
2021

Обавештамо заинтересоване кандидате који испуњавају услове за упис на докторске студије Одељења за класичне науке да је, осим документације прописане заједничким конкурсом, потребно доставити и мотивационо писмо у штампаном и електронском облику на мејл адресу klf@f.bg.ac.rs .

Пријемни испит – интервју одржаће се у четвртак, 21. октобра. Кандидати ће о сатници и месту одржавања испита бити накнадно обавештени, по завршеном конкурсу.
13
 
Окт
 
2021

Пријемни испит за докторске студије психологије одржаће се у четвртак 21.10. од 9:30 часова у учионици 106. Пријемни испит траје три сата и ради се под шифром.
Упутства и додатне информације налазе се у прилогу вести.
Важна напомена: кандидати су у обавези да се пријаве на Конкурс Филозофског факултета, пријава преко moodle платформе је битна због регистрације за полагање пријемног испита.


13
 
Окт
 
2021

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе у периоду од 13.10. до 19.10.2021.


12
 
Окт
 
2021

Кандидати који конкуришу на докторске студије филозофије приликом пријаве на конкурс у обавези су да, поред наведене документације, доставе мотивационо писмо дужине једне стране (фонт 12, размак 1,5).


12
 
Окт
 
2021

Обавештење је у прилогу вести.


12
 
Окт
 
2021

Диференцијални испит за кандидате који желе да конкуришу на мастер академске студије социологије одржаће се 18.10.2021. године у 10:00 у сали 310 (трећи спрат).

Кандидати су у обавези да до петка 15.10. секретарки Одељења за социологију доставе:
1. Молбу за полагање диференцијалног испита за конкурисање на мастер студије социогије
2. Диплому и додатак дипломи, односно уверење о завршеном студијском програму првог степена студија (неоверену копију и оригинал на увид)
3. Потврду о извршеној уплати (сврха уплате: Накнада за полагање диференцијалног испита; прималац: Филозофски факултет Универзитета у Београду; Износ: 6.050,00 дин; жиро рачун: 840-1614666-19; позив на број: 97 68107)

Секретаријат Одељења за социологију налази се на III спрату (канцеларија бр. 314), а радно време са странкама је понeдељак – петак од 12:00 до 14:00.


12
 
Окт
 
2021

Пријемни испит за уписа на докторске академске студије социологије ће бити одржан у среду, 20.10. у 16:00, у сали 310.


11
 
Окт
 
2021

Диференцијални испит за конкурс на мастер (други уписни рок) и докторске студије филозофије биће одржан у петак, 15.10.2021. године у 12 сати у сали 313 (трећи спрат).

Кандидати су у обавези да до четвртка, 14.10.2021. године доставе следећу документацију:

1. Уверење или диплома са претходних нивоа студија

2. Биографија кандидата

3. Молба Одељењу за организацију диференцијалног испита

4. Уплатница на износ од 6.050 динара за мастер диференцијални, односно на износ од 10.000 динара за докторски диференцијални (жиро рачун Факултета: 840-1614666-19, сврха уплате: полагање диференцијалног испита).

Документација се предаје у Секретаријату Одељења за филозофију /трећи спрат/ од 12 до 14 сати.


10
 
Окт
 
2021

Коначне ранг-листе за упис на мастер студије налазe се у рубрици - За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste).9
 
Окт
 
2021

Одговор комисије Филозофског факултета на жалбе кандидата за упис на мастер академске студије се налази у прилогу вести.8
 
Окт
 
2021

Објављене су исправљене прелиминарне листе кандидата са ПС, АН и АР за упис на мастер академске студије.

Прелиминарнe ранг-листа за упис на мастер студије налазe се у рубрици - За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste).
7
 
Окт
 
2021

Прелиминарнe ранг-листа за упис на мастер студије налазe се у рубрици - За будуће студенте – Ранг-листе – мастер (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/master_liste).5
 
Окт
 
2021

Пријемни испит упис на мастер студије филозофије биће одржан у среду, 6.10.2021. године у просторијама ФДС према следећем распореду:

- кандидати са пријавама од 0001 до 0008 у 12.30

- кандидати са пријавама од 0008 до 0015 у 13.30


4
 
Окт
 
2021

Пријемни испит за упис на мастер студије класичних наука одржаће се у среду, 6. октобра, са почетком у 11 часова на Одељењу за класичне науке.
4
 
Окт
 
2021

Студенти на Moodle треба да се пријаве на курс: Пријемни за психологију рада у оквиру одељка Катедра за психологију рада, на следећем линку: http://moodle3.f.bg.ac.rs/course/view.php?id=46
Пријава на Moodle ће бити продужена до 4.10. у 22 час. Уколико имате проблем са пријављивањем, молимо вас да пошаљете мејл проф. Ивани Петровић на ipetrovi@f.bg.ac.rs


4
 
Окт
 
2021

Пријемни испит за упис на мастер студије филозофије биће одржан у среду, 6.10.2021. године у 12.30 у просторијама ФДС.


1
 
Окт
 
2021

1. При пријављивању на конкурс за докторске студије, молимо Вас да, осим потребне документације наведене у конкурсу, понесете списак и примерке научних радова које сте до сада објавили (уколико их имате). 2. На пријемни испит кандидати могу да понесу своје лаптоп рачунаре. 3. Ближи опис садржаја пријемног испита могуће је пронаћи на следећем линку: https://www.f.bg.ac.rs/files/buduci_studenti/upis_dodatno/so_blize-informacije_upis_dr_2017-17-07.pdf 4. За све додатне информације могуће је обратити се стручној сарадници Одељења за социологију, Ивани Павловић (soc@f.bg.ac.rs) и координаторки за докторске студије, доц. др Јелени Пешић (pesicj@gmail.com).


1
 
Окт
 
2021

Настава италијанског језика за студенте друге године (ИТАЛИЈАНСКИ ЈЕЗИК 2) почиње у понедељак 4.10 у 20 часова преко платформе зум, као и прошле године.

Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/5132757737?pwd=WXduT0wyNkRDMnArd3FzckpKenZzUT09 Meeting ID: 513 275 7737
Passcode: pb7bNf


1
 
Окт
 
2021

Обавештење је у прилогу вести.


1
 
Окт
 
2021

Студенти прве године који нису активирали е-индекс неопходно је да пошаљу своје корисничко име на rdc@f.bg.ac.rs.

Корисничко име имате на налепници која се налази на унутрашњој страни задње корице индекса.

Да би активирали е-индекс потребно је да вам стигне маил са линком за одређивање лозинке.1
 
Окт
 
2021

Обавештење о пријемном испиту на мастер студијама психологије, Истраживачки модул, налази се у прилогу вести.


1
 
Окт
 
2021

Обавештење и упутства за пријемни испит на мастер студијама психологије, модул Психологија рада,налазе се у прилогу вести.


1
 
Окт
 
2021

Пријемни испит за мастер студије психологије, модул Клиничка психологија, одржаће се у уторак, 5. октобра у 15 час, сала 103.

Пријемни испит за модул Психологија образовања одржаће се у уторак, 5. октобра у 15 час, сала 208.


30
 
Сеп
 
2021

Филозофски факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2020/2021. години. Међу студијским програмима за које можете конкурисати налази се и мастер програм "Образовање наставника предметне наставе", који реализује Центар за образовање наставника Филозофског факултета. У прилогу су дате додатне информације о упису на овај мастер програм.


29
 
Сеп
 
2021

Пријемни испит за упис на мастер студије социологије биће одржан у среду, 06.10, у 11:30, у сали 310.


29
 
Сеп
 
2021

Пријемни испит за упис на мастер студије филозофије биће одржан у среду, 6.10.2021. године у 12.30 у просторијама ФДС.


29
 
Сеп
 
2021

Приликом пријаве на конкурс за мастер студије педагогије кандидаткиње/кандидати предају, поред наведних докумената у Конкурсу, мотивационо писмо и потписану сагласност о избору ментора.

Комисија за спровођење пријемног испита


29
 
Сеп
 
2021

На пријемном испиту на мастер студијама етнологије и антропологије кандидаткиња/кандидат пише образложење теме коју жели да проучава у оквиру студија. Само образложење треба да садржи приказ теме, појашњење њеног друштвеног и научног значаја, као и представљање теоријско-методолошког оквира. Минималан број карактера образложења теме 3600, а максималан 7200. Форматирање текста и навођење литературе треба да буде саображено упутству ауторима, постављеном на сајту Етноантрополошких проблема:

Линк: https://www.eap-iea.org/dokumenti/UPUTSTVO%20AUTORIMA%20EAP%2017.%20ed..pdf

Кандидати су дужни да се држе принципа академске честитости. Академска честитост се заснива на самосталној изради писаног текста, као и на стриктном поштовању туђих ауторских права.

Обрасце за писање образложења кандидати могу преузети на сајту факултета тј. у прикачку ове вести. Образложење треба именовати шифром, коју кандидат добије приликом подношења пријаве за полагање пријемног испита, и послати електронским путем на адресу eaprijemnimaster@gmail.com. Електронску и штампану верзију документа кандидат треба послати и предати секретару Одељења за етнологију и антропологију приликом предаје конкурсне документације 4. и 5.10.2021. године у периоду од 10 до 14 часова.

Комисија за спровођење пријемног испита.


28
 
Сеп
 
2021

Управа Филозофског факултета упутиће поздравну реч студентима прве године основних академских студија Филозофског факултета у дворишту Капетан Мишиног здања у петак 1. октобра. У истим терминима студенте ће са радом одељења упознати управници и секретари одељења и то према следећем распореду:

9 часова – Педагогија и андрагогија
10 часова – Психологија
11 часова – Социологија
12 часова – Филозофија и Класичне науке
13 часова – Историја уметности
14 часова – Археологија
15 часова – Историја
16 часова – Етнологија и антропологија

Улазак у двориште Капетан Мишиног здања је организован искључиво из Улице Вука Караџића.

Предавања за све студенте почињу у понедељак 4. октобра 2021. године.

УПРАВА ФАКУЛТЕТА


27
 
Сеп
 
2021

Упис студената у наредну годину ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА у школској 2021/22. години обавиће се од 04. до 13. октобра 2021. године од 12-14 часова (важи за студенте који се уписују од октобра).

Детаљније информације у прилогу вести.27
 
Сеп
 
2021

Упис студената у наредну годину студирања на МАСТЕР АКАДЕМСКИМ СТУДИЈАМА за школску 2021/22. годину обавиће се од 04. до 13. октобра 2021. године.

Детаљније информације у прилогу вести.22
 
Сеп
 
2021

Диференцијални испит за упис на мастер академске студије социологије 2021/22. Диференцијални испит за кандидате који желе да конкуришу на мастер академске студије социологије 2021/22. године одржаће се 01.10.2021. године у 13:00 у сали 308 (трећи спрат). Кандидати су у обавези да до среде 29.09. секретарки Одељења за социологију доставе: 1. Молбу за полагање диференцијалног испита за конкурисање на мастер студије социогије 2. Диплому и додатак дипломи, односно уверење о завршеном студијском програму првог степена студија (неоверену копију и оригинал на увид) 3. Потврду о извршеној уплати (сврха уплате: Накнада за полагање диференцијалног испита; прималац: Филозофски факултет Универзитета у Београду; Износ: 6.050,00 дин; жиро рачун: 840-1614666-19; позив на број: 97 68107) Секретаријат Одељења за социологију налази се на III спрату (канцеларија бр. 314), а радно време са странкама је понeдељак – петак од 12:00 до 14:00.


13
 
Сеп
 
2021

Упис кандидата из септембарског уписног рока - ОАС - обавиће се 14. и 15. септембра 2021. године од 10-14ч. на шалтерима студентске службе у приземљу факултета.13
 
Сеп
 
2021

Јединствена коначна ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије (након свих жалби) се налази на следећем линку:
http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/konacna_lista12
 
Сеп
 
2021

Комисија за упис је констатовала да није било кандидата који су поднели жалбе Декану Филозофског факултета на прелиминарне ранг листе.8
 
Сеп
 
2021

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије се налази на следећем линку:
http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/preliminarna8
 
Сеп
 
2021

Диференцијални испит за упис на докторске студије педагогије - усмени део одржаће се у четвртак 9. септембра, у 10:30 из Дидактике у ЦОН канцеларији а у 11:00 из Предшколске педагогије у кабинету 270.

Резултати писменог дела испита налазе се у прилогу.


7
 
Сеп
 
2021

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2021/2022. ГОДИНИ

Мастер академске студије трају једну академску годину (2 семестра) и имају обим од 60 ЕСПБ.

Детаљније информације у прилогу вести30
 
Авг
 
2021

Писмени део диференцијалног испита за упис на мастер и докторске студије андрагогије одржаће се у понедељак 6. септембра у сали 211 са почетком у 10 часова.


30
 
Авг
 
2021

Писмени део диференцијалног испита за упис на мастер и докторске студије педагогије одржаће се у понедељак 6. септембра у сали 211 са почетком у 10 часова.


26
 
Авг
 
2021

ПЛАН АКТИВНОСТИ за студенте I године студија ("бруцоше") који конкуришу за смештај у студентске домове у школској 2021/2022. години.

Више детаља можете прочитати у прилогу.24
 
Авг
 
2021

На основу OДЛУКЕ O УПИСУ СТУДЕНАТА НА ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2021/2022. ГОДИНИ обавештавамо кандидате о поступку полагања пријемног испита и упису на Филозофски факултет у другом, септембарском уписном року и то за:

- 18 слободних места на ОАС археологије, за студенте који се финансирају на терет буџета и 1 слободно место за студенте који се сами финансирају;
- 2 слободна места на ОАС етнологије и антропологије, за студенте који се финансирају на терет буџета;
- 10 слободних места на ОАС историје, за студенте који се финансирају на терет буџета;
- 20 слободних места на ОАС историје уметности, за студенте који се финансирају на терет буџета;
- 13 слободних места на ОАС класичних наука, за студенте који се финансирају на терет буџета;
- 6 слободних места за кандидате који су средњу школу, или део средњег школовања завршили у иностранству, за студенте који се финансирају на терет буџета, и то највише једно место по студијском програму.

Више детаља можете прочитати у прилогу.15
 
Јул
 
2021

Kандидати су стекли право на упис на основу друге прозивке, одржане 15.07.2021. од 14:30 до 18:00 часова се налазе на списку у прилогу вести.15
 
Јул
 
2021

Поштовани будући студенти,

у прилогу ове вести се налази детаљан списак преосталих места за упис по другој прозивци.15
 
Јул
 
2021

Поштовани будући студенти,

обавештавамо вас да упис по првој прозивци још увек траје. Молимо вас да пратите сајт.

Нешто касније, пре почетка друге прозивке објавићемо листу кандидата који имају право да се упишу.14
 
Јул
 
2021

Позивамо кандидате са списка у прилогу вести да се упишу сутра, 15.07.2021. године, до 10-13 часова, следећи упутство за упис објављено на сајту Факултета.

Уколико се неко од кандидата не упише, Комисија ће и та места понудити на другој телефонској прозивци 15.07. од 14 часова.

Детаљно у прилогу вести.14
 
Јул
 
2021

ОБАВЕШТЕЊЕ за студенте I године студија - "бруцоше" који конкуришу за смештај у студентске домове у школској 2021/2022. години

Oбавештење је у прилогу вести.13
 
Јул
 
2021

Преузимање индекса је на првом спрату у сали 108.9
 
Јул
 
2021

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије (након свих жалби) се налази на следећем линку:
http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/konacna_lista9
 
Јул
 
2021

У прилогу вести налази се одлука Декана Филозофског факултета о жалбама на решења Комисије за упис.9
 
Јул
 
2021

Комисија за упис Филозофског факултета Универзитета у Београду обавештава да започиње прозивку по Обједињеној листи за упис на телефонској прозивци.

http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/preostala_mesta

Телефонска прозивка за стицање права на упис на основу Обједињене листе приоритета обавиће се 14.7.2021. од 16.00 ч. Молимо кандидате да у наведеном термину буду доступни.9
 
Јул
 
2021

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Упис примљених кандидата који су конкурисали у јунском уписном року обавиће се 12, 13. и 14.07. 2021. године на шалтерима у приземљу од 10 до 15 часова према следећем распореду:

12.07. – Шалтер број 2: Андрагогија; Социологија од броја 1 до броја 30 на ранг листи

12.07. – Шалтер број 3: Историја од 1. до 80. места на ранг листи

12.07. – Шалтер број 4: Педагогија

13.07. – Шалтер број 2: Социологија од 31. до 100. места на ранг листи

13.07. – Шалтер број 3: Историја од 81. До 120. места на ранг листи; Археологија

13.07. – Шалтер број 4: Психологија

14.07. – Шалтер број 2: Историја уметности

14.07. – Шалтер број 3: Филозофија

14.07. – Шалтер број 4: Етнологија и антропологија; Класичне науке

Напомена: Потребно је да кандидати пре уписа подигну индекс у холу на првом спрату од 09:30 до 14 часова. Студенти ће моћи да подигну потписан индекс дан након уписа у холу на првом спрату од 14 до 16 часова.9
 
Јул
 
2021

Упис примљених кандидата који су конкурисали у јунском уписном року обавиће се 12, 13. и 14.07. 2021. године на шалтерима у приземљу од 10 до 15 часова према распореду.
Кандидати који стекну право да се упишу на основу коначне ранг листе, прилажу:
- 1 одштампан и потписан образац ШВ 20  (претходно попуњен на адреси: http://sv20.f.bg.ac.rs са залепљеном фотографијом 4,5 x 3,5 цм);
- две фотографије димензија 4,5 x 3,5 цм;
- оверене фотокопије средњошколских докумената;
- извод из матичне књиге рођених (Факултет по службеној дужности прибавља извод из матичне књиге рођених за држављане Републике Србије);
- индекс (преузима се приликом уписа на Факултет);
- попуњен и одштампан упитник за стране језике, сагласност за прибављање личних података и контакт студента (наведени обрасци се могу одштампати са линка http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/izjave)
- студенти који сами финансирају своје школовање могу уплатити школарину у износу од 118.548,00 динара на жиро-рачун Факултета број 840-1614666-19 са личним позивом на број који се преузима са индексом, једнократно или у десет рата.

Детаљније у прилогу вести.7
 
Јул
 
2021

Комисија за упис Филозофског факултета донела је одлуке о жалбама на прелиминарне ранг листе.

Детаљно у прилогу вести.5
 
Јул
 
2021

Јединствена ранг листа са укупним бројем поена и статусом у коме кандидат уписује студије се налази на следећем линку:
http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/preliminarna5
 
Јул
 
2021

Поштоване кандидаткиње и кандидати,
Уз прелиминарне листе које данас објављујемо достављамо и додатна објашњења, која се односе на најчешће недоумице у вези са рангирањем кандидата. На основу вишегодишњег искуства ова додатна објашњења могу да вам помогну да разумете шта нису основани разлози за жалбу.
Текст са објашњењима се налази у прилогу вести.5
 
Јул
 
2021

На седници Комисије за упис, одржаној 03.07.2021. у 14 часова, одржана је прозивка за кандидаткиње и кандидате који су се за упис пријавили по афирмативним мерама.
Текст Одлуке се налази у прилогу вести.5
 
Јул
 
2021

Објављивање прелиминарних листа ће каснити два сата - објавиће се у 18 часова3
 
Јул
 
2021

Поштовани кандидати,

одељењске комисије за жалбе су распоређене по учионицама према распореду у прилогу.1
 
Јул
 
2021

28
 
Јун
 
2021

28
 
Јун
 
2021

Због пријемног испита секретаријати и библиотеке неће радити 29.06. и 30.06. 2021. године.

Комисија за упис Филозофског факултета27
 
Јун
 
2021

22
 
Јун
 
2021

Кандидати се пријављују на Конкурс 23.6.2021. и 24.6.2021. од 10.00 до 16.00 ч. за упис на студијске програме андрагогија, археологија, етнологија и антропологија, историја, историја уметности, класичне науке, педагогија, социологија и филозофија, и то кандидати чије презиме почиње на слова од А до М првог дана пријаве а кандидати чије презиме почиње на слова од Н до Ш другог дана пријаве.

Кандидати се пријављују на Конкурс 25.6.2021. и 26.6.2021. од 10.00 до 16.00 ч. за упис на студијски програм психологија, и то кандидати чије презиме почиње на слова од А до М првог дана пријаве а кандидати чије презиме почиње на слова од Н до Ш другог дана пријаве.

Додатне информације и распоред просторија за пријем докумената у прилогу.25
 
Мај
 
2021

Обавештење о спровођењу пријемног испита и уписа на Филозофски факултет академске 2021/2022. године се налази у прилогу вести (измењено 25.05.2021. године).

Детаљније у прилогу.17
 
Мај
 
2021

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената.
Пријаве се подносе у периоду од 17.05. до 31.05.2020.


8
 
Нов
 
2020

На јавни позив за упис на програм „Образовање наставника предметне наставе“ у мајском и у октобарском року пријавило се 12 кандидата. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидати задовољавају услове за упис на програм. У прилогу се налази Коначна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања.


21
 
Окт
 
2020

Филозофски факултет Универзитета у Београду расписао је други конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2020/2021. години. Међу студијским програмима за које можете конкурисати налази се и мастер програм "Образовање наставника предметне наставе", који реализује Центар за образовање наставника Филозофског факултета. Пријемни испит за мастер програм "Образовање наставника предметне наставе" ће се одржати 23.10. у 15:45 у учионици Центра за образовање наставника. У прилогу су дате додатне информације о упису на овај мастер програм.


19
 
Окт
 
2020

На јавни позив за упис на програм „Образовање наставника предметне наставе“ у октобарском року пријавило се десет кандидата. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидати задовољавају услове за упис на програм. У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања. Термин за жалбе на прелиминарну листу је 21.10.2020. путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs.


6
 
Окт
 
2020

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује други јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе у периоду од 12.10. до 18.10.2020.


28
 
Сеп
 
2020

Филозофски факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2020/2021. години.
Међу студијским програмима за које можете конкурисати налази се и мастер програм "Образовање наставника предметне наставе", који реализује Центар за образовање наставника Филозофског факултета.
У прилогу су дате додатне информације о упису на овај мастер програм.


↑↑↑