ЦОН - Вести

Вести ЦОН-а
RSS
12
 
Јун
 
2024

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује Јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе до 25.6.2024. године.


10
 
Апр
 
2024

Поштоване колегинице и колеге,

Удружење студената педагогије „Фреире“ уз подршку Центра за међународну сарадњу и односе с јавношћу Фф организује хуманитарну акцију „Филозофски је помоћи“ која ће се одржати у петак 19. и суботу 20. априла. Прикупљена средства ће се донирати удружењу НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака), као и студенткињи педагогије Марини Николић за лечење.

Акција подразумева базар књига, аксесоара, кућне декорације и играчака, дружење уз кафу и чај, као и програме за децу „Поклони ми“ и „Игре без граница“.

Позивамо вас овим путем да учествујете у прикупљању очуваних ствари за хуманитарни базар. Ствари које можете донети су: књиге ( ауторске и друге стручне књиге, белетристику, књиге за децу), аксесоари (торбе, каишеви, рукавице, накит), кућну декорацију и играчке (осим плишаних играчака).

Прикупљање организујемо од 11. до 17. априла у приземљу Филозофског факултета.

Поред тога, позивамо вас да посетите хуманитарну акцију „Филозофски је помоћи“:

Петак 19. април

11-15č. Базар књига

Субота 20. април

11-17č. Базар књига, аксесаора, декорације и играчака на Платоу

11-17č. Кафа и чај на Платоу

11-15č. Игре без граница (Студентски парк, у случају лошег времена спортска сала на Факултету)

12-14č. Радионица „Поклони ми“ (други спрат Фф)

Током радионице деца и родитељи имају прилику да направе, нацртају или напишу шта би некоме поклонили, а радови ће потом бити представљени у оквиру изложбе на другом спрату Филозофског факултета.

Организацијом акције желимо да истакнемо вредности давања, поновног коришћења ствари, као и повезивања са локалном заједницом. Позив ћемо проследити локалним вртићима и школама. Свака подршка у ширењу вести је добродошла, посебно путем родитељских вибер група из вртића или школа.

Захваљујемо вам се унапред на донацијама у виду ствари и позивамо вас да дођете на Плато Филозофског факултета 19. и 20. априла и допринесете нашем заједничком циљу!

Срдачан поздрав,
Удружење студената педагогије “Фреире”

(постер се налази у прилогу вести)


9
 
Апр
 
2024

Београдски симпозијум о настави историје, под називом „Разоружавање историје“, биће одржан трећи пут за редом, а први пут на регионалном нивоу 11. и 12. априла 2024. године у Београду, у оквиру обележавања 75. годишњице Савета Европе и након Треће годишње конференције Опсерваторије за наставу историје у Европи. Симпозијум први пут има и пратеће догађаје који укључују интернационални студентски семинар ISHA, међународну радионицу „Пропитивање споменика“(Monumental Challenges) и објављивање приручника „Учионица сећања на отвореном“. На тај начин ће се у Београду истовремено током целе недеље одигравати серија догађаја посвећена историји и културној баштини уз бројне интернационалне учеснике.

Кроз панел сесије и креативне радионице, Трећи београдски симпозијум наставља своју мисију унапређивања наставе историје којом се подстичу демократска култура, интеркултурално разумевање, мултиперспективност и размена различитих иновативних пракси у сфери академске, наставне, студентске и ученичке заједнице. Преиспитаће наставу историје у постконфликтном окружењу, као и злоупотребу историје у политичке, идеолошке и војне сврхе.

Организатор симпозијума је Удружење Едукација за 21. век које је кроз сарадњу окупило бројне домаће и међународне институције: Филозофски факултет Универзитета у Београду, Институт Georg-Eckert (Брауншвајг), Опсерваторија за наставу историје у Европи (Стразбур), Лондонска школа економије, програм Ideas / Ratiu Forum (Румунија / Уједињено Краљевство), EuroClio (Хаг), Музеј деведесетих (Београд), RYCO (Београд / Тирана)). Партнери на овом пројекту су Канцеларија Савета Европе у Београду, као и Амбасада Немачке у Србији, Амбасада Велике Британије у Србији, Амбасада Швајцарске Србији, Амбасада Француске у Србији, и Амбасада Румуније у Србији.


4
 
Апр
 
2024

Позивамо средњошколце свих разреда средњих школа на пролећно издање Отворених врата на Филозофском факултету у Београду у петак 12. и суботу 13. априла!

Чекамо вас на бројним штандовима где ћете у опуштеној атмосфери моћи да сазнате све о нашим студијским програмима, занимљивим истраживачким темама, пријемном испиту, студентском организовању и активностима на филозофији, социологији, класичним наукама, археологији, психологији, историји, андрагогији, педагогији, историји уметности и етнологији и антропологији. Упознаћете бројна студентска удружења, а наше студенткиње и студенти ће вас повести и у обилазак Факултета!

У суботу 13. априла, у току Отворених врата, нудимо вам и низ креативних радионица:

11ч - Између историје и псеудоисторије: у потрази за „правом“ причом о прошлости
12ч - Мимологија: етнологија и антропологија кроз интернет мимове
12ч - Фантастичне звери: древни описи загонетних животиња
13ч - Моделовање наставе по мери ученика
13ч - Од Нике до Најка: закорачите у свет уметности
14ч - Да ли стереотипи одражавају друштвену стварност и зашто не?
14ч - Која је све храна људима западала за зубе? Истражите са археолозима!
15ч - Слобода и/или сигурност? Етичке и политичке границе личне одговорности
15ч - Како да се сложимо кад се не слажемо? Кључни фактори успешне комуникације

На радионице се пријавите путем линка:

ttps://forms.gle/h86cajU3A4BJvzWWA.

Детаљни опис радионица можете наћи на:

https://www.f.bg.ac.rs/files/radionice_2024_SVI-4.pdf

Постер за Отворена врата се налази у прилогу вести.

Видимо се на Филозофском!


1
 
Апр
 
2024

Поштоване колеге и колегинице,

Са задовољством вас обавештавамо да је покренут нови званични Инстаграм профил Филозофског факултета @filozofski_fakultet_ub! Након недавног брисања претходног профила (који је бројао више од 5000 објава и 8000 пратилаца) од стране непознатих лица, желели бисмо да вас обавестимо да смо предузели кораке како бисмо обезбедили већу сигурност присуства на мрежи и да вас позовемо да се поново придружите нашој дигиталној заједници.

Настављамо са редовном објавом вести о догађајима, истраживањима и достигнућима и ту смо да забележимо бројна дешавања на Факултету. Како бисмо заједнички обогатили садржај профила будите слободни да нам се са идејама и за договоре обратите путем Инстаграм порука или мејла komunikacijeff@gmail.com.

Захваљујемо вам се унапред на подршци и ширењу вести о новом профилу колегиницама и колегама, алумнистима, институцијама, удружењима и појединцима које би могао да занима рад Филозофског факултета у Беоограду.

Пратите нас и будите део наше дигиталне заједнице!

Инстаграм Фф и Центар за међународну сарадњу и односе с јавношћу Фф


29
 
Мар
 
2024

Филозофски факултет Универзитета у Београду осуђује блокаду рада Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду којом се онемогућава рад институције и чиме су угрожена права студенткиња, студената и запослених Факултета.

Подржавамо колегинице и колеге са Филозофског факултета у Новом Саду у настојању да одбране права загарантована Законом о високом образовању и Законом о раду и позивамо надлежне институције да реагују и допринесу хитном решавању проблема.


6
 
Феб
 
2024

Обавештавамо студенте који су бирали изборни предмет Основе педагогије са дидактиком да ће се уводни час на предмету одржати 14.02. са почетком у 13:15ч путем Zoom платформе на следећем линку: https://us06web.zoom.us/j/2256413337?omn=85978927461 Остали часови биће организовани у учионици ЦОН-а (стара зграда). Такође позивамо све студенте да се обавезно прикључе Гугл учионици предмета путем линка: https://classroom.google.com/c/NjI4NDY1Njk3OTY2?cjc=epmbssq или уносећи код: epmbssq


15
 
Нов
 
2023

Овим путем, као факултет који образује будуће наставнике, школске психологе и педагоге, желимо да изразимо подршку захтевима које су колегинице и колеге из Актива психолога и педагога запослених у основним и средњим школама Србије изнеле у Отвореном писму упућеном Министарству просвете и другим релевантним институцијама.

Из позиције наставница и наставника који образују будуће школске педагоге и психологе, имамо обавезу да истакнемо важност улоге наших колегиница и колега у образовним установама. Она се огледа кроз континуирано и систематско пружање подршке ученицима, родитељима и колегама, али и развоју школе као заједнице. Важно је нагласити да су компетенције школских психолога и педагога међусобно комплементарне. Тек када су удружене омогућавају да се у школи гради култура која је заснована на међусобном поштовању и подршци и да се развија образовна пракса кроз коју ће сви актери у школи учити и развијати се.

Искуство из праксе нам показује да када школски психолози и педагози имају прилику да своје професионалне компетенције примењују у пуном обиму, школа постаје место у ком и ученици, и наставно и ненаставно особље, и родитељи/старатељи осећају да припадају, напредују и да су уважени.

Из тих разлога пружамо подршку Отвореном писму наших колега. Оно представља јасан позив на разговор о изменама у образовној политици и пракси који ће омогућити да психошко-педагошка служба буде место подршке развоју школе и ученика.

Имајући све наведено у виду, позивамо Министарство просвете и друге релевантне институције да у сарадњи са Активом психолога и педагога запослених у основним и средњим школама Србије, Друштвом психолога Србије и Друштвом педагога Србије јасније сагледају и одреде улогу стручне службе у школи, а затим и започну трагање за најбољим начинима да се психолошко-педагошке службе у школама подрже. Уколико постоји потреба за тим, наставници и истраживачи Одељења за психологију и Одељења за педагогију и андрагогију Филозофског факултета у Београду спремни су да се укључе у разговоре и својим знањем допринесу трагању за најбољим решењима за проблеме на које указују наше колегинице и колеге у свом Отвореном писму.

Одељење за педагогију и андрагогију и Одељење за психологију Филозофског факултета у Београду


23
 
Окт
 
2023

Настава на предмету Праћење и оцењивање у настави за студенте мастер студија историје, филозофије, социологије, историје уметности и класичних наука одржава се уторком од 9.45-13ч у учионици ЦОН-а.

Сви студенти који су изабрали овај предмет треба да се прикључе google учионици путем линка:
https://classroom.google.com/c/NjMxMTE2NTY2MjI1?cjc=magpywl или тако што ће унети код: magpywl када се придужују google учионици. Google учионица је место за комуникацију, на коме ће студенти добијати информације о настави, материјале и литературу за учење и на коме ће постављати предиспитне активности.


17
 
Окт
 
2023

На јавни позив за упис на програм образовања током читавог живота „Образовање наставника предметне наставе“ у октобарском року пријавила се једна кандидаткиња. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидаткиња задовољава услове за упис на програм. У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања. Термин за жалбе на прелиминарну листу је 19.10.2023. до 14 часова путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs.


17
 
Окт
 
2023

Расписан је конкурс за упис на мастер академске студије у другом уписном року. Детаљније информације о конкурсу за упис можете пронаћи на општим вестима факултета.

Сви заинтересовани кандидати своје пријаве могу поднети 20. октобра од 10:00ч до 14:00ч. Пријаву можете поднети у кабинету Бојане Радујко, секретара Одељења на студијској групи за андрагогију (соба 212, II спрат).

Пријемни испит организоваће се истог дана, 20. октобра 2023. године у 14:00ч у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда Филозофског факултета, међуспрат I и II спрата).


13
 
Окт
 
2023

Поштоване колегинице и колеге, полазници програма образовања током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе" и студенти мастер програма "Образовања наставника предметне наставе", позивамо Вас на први сусрет који ће се одржати у уторак 17.10. са почетком у 17:30ч у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда, међуспрат првог и другог спрата). Добродошли!


13
 
Окт
 
2023

Први сусрет на изборном предмету Праћење и оцењивање у настави за студенте мастер студија историје, филозофије, социологије, историје уметности и класичних наука биће одржан у уторак 17.10. у 9.45ч у учионици ЦОН-а. На овом часу биће представљен програм предмета и разговараћемо о начину рада на предмету.

Студенти који су изабрали предмет треба да се прикључе google учионици путем линка: https://classroom.google.com/c/NjMxMTE2NTY2MjI1?cjc=magpywl или тако што ће унети код: magpywl када се придужују google учионици. Преко Гугл учионице ће добијати даље информације о настави на предмету.


13
 
Окт
 
2023

Центар за образовање наставника Филозофског факултета продужио је рок за јављање на други Јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе до 16.10.2023. године.


3
 
Окт
 
2023

Уводни час на предмету Психологија за наставнике ће се одржати 11. октобра у периоду од 13:15 до 14:45 часова. Уводни час ће бити посвећен упознавању са Центром за образовање наставника, наставницима који су ангажовани у њему, као и са предметом Психологија за наставнике.

Настава на предмету ће се, почевши од 18. октобра, одржавати уживо у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда, између првог и другог спрата) у два термина - среда од 13:15 до 16:30, и четвртак од 09:45 до 13:00. Да бисте се определили за термин, потребно је да до 21.10. попуните упитник, који је доступан на следећем линку: https://forms.gle/geyZ6uWYyL1CMaR89 Информације о реализацији наставе, као и материјали за учење ће бити доступни на Гугл учионици предмета. Гугл учионици предмета се можете придружити, кликом на следећи линк: https://classroom.google.com/c/NjI3NDI3MjI3NjEz?cjc=zyckk24


3
 
Окт
 
2023

Уводни сусрет на предметима Психологија деце са потребом за додатном подршком и Васпитнообразовни рад са децом која имају потребу за додатном подршком ће се одржати 11. октобра са почетком у 16:45 у учионици Центра за образовање наставника.


28
 
Сеп
 
2023

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује други Јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе до 12.10.2023. године, до 12ч.


27
 
Сеп
 
2023

Пријемни испит за упис на мастер програм за образовање наставника биће одржан 5.10. od 11.30ч. у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда Филозофског факултета, између I и II спрата).


14
 
Сеп
 
2023

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ У АКАДЕМСКОЈ 2023/2024. ГОДИНИ

Мастер академске студије трају једну академску годину (2 семестра) и имају обим од 60 ЕСПБ.

Детаљније информације на следећем линку:
https://www.f.bg.ac.rs/files/MAS_23_Upisni_rok1.pdf


26
 
Јун
 
2023

На јавни позив за упис на програм образовања током читавог живота „Образовање наставника предметне наставе“ у јунском року пријавила су се три кандидата. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидати задовољавају услове за упис на програм. У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања. Термин за жалбе на прелиминарну листу је 28.06.2023. путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs.


1
 
Јун
 
2023

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе у периоду од 01.06. до 22.06.2023.


16
 
Мај
 
2023

Позивамо вас да присуствујете предавању гостујућег професора др Онура Шећкина (Onur Seçkin) на тему Recent Developments in the Turkish Adult Education System: Policies, Strategies, and Implementations.

Предавање ће се одржати у петак од 12-13ч у сали 108 и биће на енглеском језику.

Проф. др Шећкин је ванредни професор Једитепе Универзитета, Факултета за образовање, у Истанбулу, Турска.

Кратку биографију можете пронаћи у прилогу вести.


16
 
Мај
 
2023

Позивамо вас да присуствујете предавању које ће одржати гостујућа професорка др Гокче Гуварџин-Шећкин (Gökçe Güvercin-Seçkin) на тему Reflection of Attachment Style on Adult Learning Experiences у склопу посете Студијскoj групи за андрагогију. Предавање је конципирано на основу истраживања у коме је примењен биографско-наративни метод.

Предавање ће се одржати у четвртак 18.05. од 10-11ч, у сали 108 и отворено је за све заинтересоване.

Проф. др Гуварџин-Шећкин долази са Одељења за образовне науке, при Малтепе Универзитету у Истанбулу, Турска, чију биографију можете наћи у прилогу вести.

Предавање ће се одржати на енглеском језику.


8
 
Мар
 
2023

Задовољство нам је да вас обавестимо да је отворен позив за летњу школу “Inclusive approaches to educational research” која ће се одржати од 12. до 14. јула 2023. године на Филозофском факултету у Београду. Циљ летње школе је да оснажи младе истраживаче да планирају и реализују истраживања која негују инклузивност као вредност и која могу бити подршка развоју инклузивнијег образовања, надамо се, и друштва.

Летња школа је намењена студентима докторских студија и младим истраживачима који се интересују за образовање, а настала је као резултат заједничке иницијативе Мреже за инклузивно образовање Европске асоцијације истраживача у образовању (EERA) и Филозофског факултета Универзитета у Београду.

Пријава је отворена до 11. априла, а више информација о летњој школи можете пронаћи у тексту позива и на: https://nauka.f.bg.ac.rs/eera2023/


17
 
Феб
 
2023

Први час на предмету Основе педагогије са дидактиком биће одржан 22.02.2023.са почетком у 13.15.ч. Час ће бити одржан у online формату, а линк ка часу биће постављен на google учионици. На часу ће бити представљен програм и договорени термини наредних часова који ће се одвијати у учионици ЦОН-а.

Позивамо студенте да се прикључе google учионици како би редовно добијали информације и материјале потребне за наставу. Линк ка учионици је у наставку:
https://classroom.google.com/c/NTkyNDMzNTI5MjAw?cjc=rmaznvo


14
 
Феб
 
2023

Први час на предмету Основе педагогије са дидактиком биће одржан 22.02.2023.са почетком у 13.15.ч. Час ће бити одржан у online формату, а линк ка часу биће постављен на google учионици. На часу ће бити представљен програм и договорени термини наредних часова који ће се одвијати у учионици ЦОН-а.

Позивамо студенте да се прикључе google учионици како би редовно добијали информације и материјале потребне за наставу. Линк ка учионици је у наставку:
https://classroom.google.com/c/NTkyNDMzNTI5MjAw?cjc=rmaznvo


13
 
Феб
 
2023

Први час на предмету Интерактивна настава друштвено-хуманистичких предмета биће одржан у четвртак, 23.2. са почетком у 16.45ч. у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда). Позивамо студенте мастер студија који су изабрали овај предмет да се у међувремену прикључе googlе учионици како би редовно добијали вести и материјале за наставу. Линк ка учионици се налази у наставку:
https://classroom.google.com/c/NTYyNzgxMjU2ODA5?cjc=2f673yt


19
 
Дец
 
2022

Четрдесета трибина у оквиру циклуса Није Филозофски ћутати одржаће се на Филозофском факултету Универзитета у Београду 22.12.2022. године од 18:30 часова.

КОГ ЈЕ РОДА БИОЛОГИЈА - о полу и роду у уџбеницима биологије

У уџбеницима биологије за осми разред основне школе, према програму предмета, аутори праве разлику између пола и рода. Уџбеници су били у употреби у школама током прошле школске године. Међутим, радна група, коју је формирао Завод за унапређивање образовања и васпитања на захтев Министарства просвете, је утврдила да треба исправити недостатке у седам, од осам одобрених уџбеника. На чију иницијативу је преиспитиван садржај одобрених уџбеника? Ко је чинио радну групу за оцену уџбеника и на основу који критеријума су бирани чланови? Да ли је односу пола и рода место у уџбеницима биологије?

На трибини ће говорити Биљана Стојковић (Билошки и Филозофски факултет Универзитета у Београду), Александар Бауцал (Филозофски факултет Универзитета у Београду), Зоран Аврамовић (Институт за педагошка истраживања, Београд), Алексеј Тарасјев (Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић" Универзитета у Београду) и Оливер Тошковић (модератор, Филозофски факултет Универзитета у Београду)

Добро дошли!


21
 
Окт
 
2022

Следећи час на предмету Праћење и оцењивање у настави биће одржан у уторак, 25.10. од 16.45-20h у учионици ЦОН-а.

Потребно је да се студенти који имају намеру да слушају предмет, прикључе гугл учионици (ако то већ нису учинили) како би редовно добијали информације у вези са наставом и материјале. У наставку је позив за гугл учионицу:

https://classroom.google.com/c/NTU1OTM0NDM2OTY0?cjc=7ky4ebh21
 
Окт
 
2022

Настава на предмету Основе педагогије са дидактиком на програму целоживотног образовања Образовање наставника предметне наставе је почела. Позивамо студенте да се што пре пријаве на гугл учионицу, преко које ће добијати редовне информације о настави и материјале за часове. У наставку се налазе линк и шифра за приступ гугл учионици:


https://classroom.google.com/c/NTU4NTE5MTQ1NjY1?cjc=wa2rybb21
 
Окт
 
2022

Настава на предмету Основе педагошког образовања наставника на мастер програму за образовање наставника је почела. Позивамо студенте да се што пре пријаве на гугл учионицу, преко које ће добијати редовне информације о настави и материјале за часове. У наставку се налазе линк и шифра за приступ гугл учионици:

https://classroom.google.com/c/NTU4NTE5MTQ1NjY1?cjc=wa2rybb19
 
Окт
 
2022

На прелиминарну листу са бројем признатих поена за упис на програм образовања током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе", пристигле су три жалбе. Жалбе су размотрене, и у складу са одлукама на пристигле жалбе извршене су измене у листи признатих поена. У прилогу се налази Коначна листа за упис на програм за образовање наставника предметне наставе.


14
 
Окт
 
2022

На јавни позив за упис на програм Образовање наставника предметне наставе у октобарском року пријавило се девет кандидата. На основу приложене документације Kомисија за упис је проценила да већина кандидата задовољава услове за упис на програм, док се једна кандидаткиња моли за допуну документације.

У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања.

Термин за жалбе на прелиминарну листу је до 18.10.2022. путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs


13
 
Окт
 
2022

Уводни сусрет на мастер програму за образовање наставника предметне наставе и програму целоживотног образовања Образовање наставника предметне наставе биће одржан у уторак, 18.10.2022. са почетком у 16.30 у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда Филозофског факултета, међуспрат између првог и другог спрата). Позивају се сви студенти уписани на ове програме да присуствују сусрету како би добили информације о реализацији наставе.


11
 
Окт
 
2022

Настава на изборном предмету Праћење и оцењивање у настави одржаваће се уторком од 9.45-13ч. у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда, између првог и другог спрата). Како бисте добијали информације, материјале и литературу као и постављали предиспитне задатке потребно је да се прикључите google учионици пратећи линк:
https://classroom.google.com/c/NTU1OTM0NDM2OTY0?cjc=7ky4ebh или преко кода: 7ky4ebh.

Први час ће бити одржан у уторак, 18.10. u 9.45 у учионици ЦОН-а. На овом сусрету добићете информације о настави на овом предмету, као и на предмету Интерактивна настава друштвено-хуманистичких предмета.


3
 
Окт
 
2022

Уводни час на предмету Психологија за наставнике ће се одржати 5. октобра у периоду од 13:30 до 14:45 часова. Уводни час ће бити посвећен упознавању са Центром за образовање наставника, наставницима који су ангажовани у њему, као и са предметом Психологија за наставнике.

Због броја студената, ограничених просторних капацитета и епидемиолошких мера, први час ће бити одржан онлајн. Уводном часу можете приступити преко следећег линка: https://us02web.zoom.us/j/85931157930 Настава на предмету ће се, почевши од 12. октобра, одржавати уживо у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда, између првог и другог спрата) у два термина - среда од 13:15 до 16:30, и четвртак од 09:45 до 13:00. Да бисте се определили за термин, потребно је да до 10.10. попуните упитник, који је доступан на следећем линку:
https://forms.gle/X67LJ2KH172Zo8bG8

Информације о реализацији наставе, као и материјали за учење ће бити доступни на Гугл учионици предмета. Гугл учионици предмета се можете придружити, кликом на следећи линк:
https://classroom.google.com/c/NTUxNjYwNjkzMTY2?cjc=246fzat
30
 
Сеп
 
2022

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује други Јавни позив за програм образовања током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе".

У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената.

Пријаве се подносе у периоду од 03.10. до 14.10.2022. до 13ч.

Више информација наћи ћете у тексту Јавног позива.


27
 
Сеп
 
2022

Филозофски факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2022/2023. години.
Међу студијским програмима за које можете конкурисати налази се и програм Образовање наставника предметне наставе, који реализује Центар за образовање наставника Филозофског факултета.

Овај програм може уписати 25 студената, од чега 11 у статусу буџетских студената. Рангирање пријављених кандидата врши се на основу оствареног резултата на пријемном испиту, просечне оцене током основних студија и дужине студирања.
Сви заинтересовани кандидати своје пријаве могу поднети 04. и 05. октобра од 10:00ч до 14:00ч. Пријаву можете поднети у кабинету Бојане Радујко, секретара Одељења на студијској групи за андрагогију (соба 212, II спрат).

Пријемни испит организоваће се 06. октобра 2022. године у 10:00ч у учионици Центра за образовање наставника (стара зграда Филозофског факултета, међуспрат I и II спрата).

На следећем линку (https://www.f.bg.ac.rs/files/MAS_Upisni_rok_1b.pdf) налази се текст конкурса са детаљним информацијама о броју студената који се могу уписати, условима и роковима.
Информације о конкурсу биће објављиване и на интернет страници ЦОН (https://www.f.bg.ac.rs/con), због чега Вас позивамо да у оквиру ове странице пратите ставку Вести.
8
 
Јул
 
2022

По окончању студија студенту се издаје диплома и додатак дипломи који, између осталог, садржи информације о додатним активностима студента везаним за студирање, односно активностима организованим од стране Филозофског факултета или Универзитета у Београду (уколико је студент имао такву врсту активности).

Да би ове информације биле унете у додатак дипломи, потребно је да студент електронски поднесе молбу путем мејла dodatak.diplomi.ff@gmail.com како би се, на основу приложених докумената и ако за то постоје формални услови, добила потврда о додатним активностима која изражава укупно учешће студента у ваннаставним активностима током студија у виду ЕСПБ.

Студенти могу да предају молбу за ”бодовање” следећих активности:

- учешће у промотивним активностима одељења и факултета (отворена врата, посете школама, сајмови образовања, хуманитарне акције и друге манифестације у организацији факултета)
- учешће у организацији и реализацији одељенских скупова, конференција, гостујућих предавања, пракси (када оне нису део студијског програма и нису оцењене кроз наставу) и сл.
- учешће у научноистраживачким пројектима одељења и института Фф
- учешће у вредновању педагошког рада наставника и сарадника Фф
- похађање посебних курсева и семинара у организацији факултета, Универзитета и партнерских институција
- учешће у раду одељенских библиотека
- учешће у раду органа и тела Универзитета и Факултета
- учешће у раду Студентског парламента
- праксе у организацији Универзитета у Београду (БГ пракса и сл.)
- праксе у организацији Центра за развој каријере Филозофског факултета и рад на позицијама координатора при Центру
- праксе у релевантним институцијама културе, министарствима, центрима за социјални рад и удружењима грађана оглашеним путем сајта Фф или одобреним од стране наставника Фф
- учешће у реализованим програмима и пројектима студентских клубова
- награде за студентски научноистраживачки рад додељеним од стране факултета, Универзитета или министарстава РС

Молба садржи:

1. потврде организатора активности које садрже податке: име и презиме студента, број индекса, врста активности, место обављања активности, време и период активности уз ОБАВЕЗНО навођење броја сати проведених у активности.*
2. попуњен образац за информације о додатним активностима студента за додатак дипломи (у прилогу вести)

*студенти који су учествовали у промотивним активностима факултета се за потврду о тим активностима обраћају Мили Бакић из Центра за међународну сарадњу и односе с јавношћу путем мејла mila.bakic@f.bg.ac.rs.

Потврда о додатним активностима се након бодовања студенту шаље путем мејла и потом је студент предаје Одсеку за студентске послове када и осталу документацију за добијање уверења о завршеним студијама, односно дипломе. Уколико је студенту уверење о завршеним студијама потребно пре него што добије потврду о додатним активностима, важно је да колегама у Одсеку за студентске послове нагласи да ће потврда бити накнадно достављена директно из Управе факултета.

Уколико имате додатних питања у вези са вредновањем ваннаставних активности, слободно се обратите на мејл dodatak.diplomi.ff@gmail.com


23
 
Јун
 
2022

На јавни позив за упис на програм образовања током читавог живота „Образовање наставника предметне наставе“ у јунском року пријавила су се три кандидата. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидати задовољавају услове за упис на програм. У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања. Термин за жалбе на прелиминарну листу је 28.06.2022. путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs.


16
 
Јун
 
2022

Филозофски факултет има част да Вас позове на обележавање Дана Факултета
у четвртак, 16. јуна 2022. године у 20 часова у дворишту Капетан Мишиног здања (улаз из улице Вука Караџића).

У случају кише прослава ће се одржати у Клубу студената Филозофског факултета (улаз из Васине).

Декан

Проф. др Данијел Синани


3
 
Јун
 
2022

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе у периоду од 03.06. до 17.06.2022.


5
 
Мај
 
2022

Консултације код доц. др Оље Јовановић ће уместо 5. маја бити одржане 9. маја од 17:00 до 18:30.


10
 
Мар
 
2022

Драге колегинице и колеге,

због обавеза предавача, консултације код Оље Јовановић уместо данас одржаће се сутра, у петак, 11. марта од 14.00 до 15.00ч, у просторијама Центра за образовање наставника.

До сутра, срдачан поздрав!


7
 
Мар
 
2022

У оквиру циклуса Није Филозофски ћутати на Филозофском факултету у Београду 11. 3. 2022. одржаће се трибина ”Од загађења до уништења: човек, природа и одговорност.” На трибини ће учествовати еп. Григорије (видео линком), академик Владимир Стевановић, Рамбо Амадеус, Јован Мемедовић, проф. др Ратко Ристић, Милан Ћулибрк (НИН), проф. др Огњен Радоњић и проф. др Ненад Макуљевић. Трибина је посвећена разматрању односа човека према природи, као и последицама загађења и девастације животне средине. Посебна пажња ће бити усмерена ка анализи актуелних еколошких проблема на територији Србије.

Одржавањем циклуса трибина Није Филозофски ћутати - на којима наставници и сарадници Факултета са својим гостима из других високошколских установа, уметницима, научницима и јавним личностима расправљају о најактуелнијим друштвеним, културним и политичким темама - Филозофски пружа отворену подршку слободи говора у Србији и придружује се грађанским настојањима за успостављањем демократског друштва.

Филозофски факултет Универзитета у Београду је најстарија високообразовна установа у Србији. Као средиште слободне мисли и покретач демократских процеса у друштву, са својих девет одељења и бројним научним институтима и центрима, Филозофски има посебну обавезу и одговорност да својим студентима, али и укупној јавности, понуди знања која могу помоћи у разумевању проблема данашњице. Управо оне науке које се изучавају на Филозофском, од друштвено-хуманистичких до историјских, могу својим теоријским, емпиријским и методолошким приступима да додатно осветле савремене феномене и да укажу на могућа решења проблема који притискају српско друштво. Овај факултет негује традицију критичке и демократске мисли, а његови наставници и сарадници данас имају и посебну моралну обавезу да ту традицију подрже, на тај начин доприносећи изградњи грађанског друштва у Србији.
16
 
Феб
 
2022

Настава на предмету Основе педагогије са дидактиком (изборни предмет за студенте психологије, историје, филозофије, социологије, историје уметности и класичних наука)биће организована преко google учионице (информације, материјали, постављање задатака) и у синхроном онлајн формату, средом од 13.15 часова. Први час биће одржан 23.2., а линк ка часу биће постављен на учионици. Потребно је да се сви студенти прикључе учионици преко линка у наставку:

https://classroom.google.com/c/NDU5NDY3Nzk5MzUz?cjc=f2v6uvl


14
 
Феб
 
2022

Настава на изборном предмету „Методе и технике наставног рада“ за студенте мастер студија филозофије, социологије, историје, историје уметности и класичних наука у пролећном семестру 2022. биће организована онлајн, посредством “Google учионицe” (за постављање информација, материјала са часова, литературе, активности студената током наставе и предиспитних задатака) и „Zoom платформе“ (за реализацију наставе у синхроном облику, четвртком од 16.45 часова).

Даље информације у вези са предметом биће постављене на “Google учионици.” Први час наставе у синхроном облику биће одржан у четвртак, 17.02. Позив за zoom ће бити постављен на “Google учионици”.

Позивамо студенте да се што пре прикључе “Google учионици” преко линка:
https://classroom.google.com/c/NDYxNjA0MzY4Mzkx?cjc=lugwsxe


9
 
Феб
 
2022

Настава на изборном курсу Интеркултурално образовање почиње у четвртак 17.02.2022. године у 17h и одржаваће се путем „Zoom платформе.“
Линк за приступ уводном часу је:
https://us02web.zoom.us/j/84872968250?pwd=UFF5emliWE9YanRjZXhWdk9OOFhvdz09
Meeting ID: 848 7296 8250
Passcode: 326423

Студенти који слушају овај курс треба да до 16.02.2022. година попуне пријаву за похађање курса преко следећег линка: https://forms.gle/Zmmioy9hKewK4zC79.


17
 
Јан
 
2022

Конкурс за доделу награда Задужбине Ђоке Влајковића за најбоље научне радове младих научних радника Универзитета у Београду отворен је до 28.1.2022. године.

На конкурс се могу пријавити запослени на Универзитету у Београду, старости до 40 година на дан 31.12.2021. године. На конкурс се може пријавити један научни рад евидентиран DOI бројем издавача са SCI или SSCI листе, објављен у периоду од 1.1.2020. до 31.12.2021. године, а на коме је кандидат са афилијацијом Универзитета у Београду наведен као одговорни аутор (corresponding author).

Више информација о конкурсу можете пронаћи на следећем линку:
http://www.bg.ac.rs/files/sr/univerzitet/zaduzbine/DJV-nagrade2021.pdf

Пријавни формулар доступан је на:
http://www.bg.ac.rs/files/sr/univerzitet/zaduzbine/DJV-prijava2021.pdf


28
 
Окт
 
2021

Настава на предмету Методика праћења и оцењивања наставног рада одвијаће се преко Google учионице. Подаци за приступ учионици:

https://classroom.google.com/c/NDE2NzQwMzY1MTcx?cjc=ndrfkkn

Код: Ndrfkkn

Часови ће се одвијати понедељком, од 16.30, преко Zoom платформе. Стални линк ка часу постављен је на Google учионици.28
 
Окт
 
2021

Драге колегинице и колеге,

Због здравствених разлога, данас нећу одржавати консултације. Уколико имате неко питање, слободно пишите на имејл olja.jovanovic@f.bg.ac.rs

Хвала на разумевању!


26
 
Окт
 
2021

Драге колегинице и колеге,

После периода затишја и одмора, наставља са радом Развојно-образовни клуб (РОК)! Позивамо вас да се укључите у први онлајн клупски састанак, који ће се одржати у четвртак, 28. октобра, с почетком у 13:00ч. Тема састанка је „Образовање – ко, шта, како, где, зашто”.

Шта је РОК? РОК је покренут са жељом да и мимо наставе имамо место за размену мишљења о процесима развоја и образовања, за дељење сазнања о савременим токовима у развојној/педагошкој психологији и сродним дисциплинама, те за планирање сарадње у текућим или предстојећим пројектима и истраживањима у овој области. Клуб је отворен за студенте психологије свих година и нивоа студија, као и за студенте, истраживаче, практичаре и универзитетске наставнике који се интересују за теме из области развојне психологије и психологије образовања.

Ко су наше саговорнице? Овог пута разговараћемо на тему „Образовање – ко, шта, како, где, зашто”, а саговорнице ће нам бити:

Јелена Јоксимовић, координаторка образовних програма у Центру за промоцију науке, координаторка Schoolartcity пројекта у Шкограду, психолошкиња, и

Мирјана Утвић, координаторка Мејкерс спејса, пројекта Re:play у Шкограду, архитектица

О чему ћемо разговарати? Наше саговорнице ће нам представити пројекте Мејкерс спејс и Шкоград који учење виде као активност појединца и заједнице. Разговараћемо о томе где и како се може одвијати образовање, ко у њему може учествовати, и чему образовање може тежити.

Како се укључити у разговор?
Кликните на следећи линк
Meeting ID 882 9929 6393
Passcode: ROK

Добродошли!
Наставници и сарадници Семинара за развојну и педагошку психологију


22
 
Окт
 
2021

Настава на предмету МЕТОДИКА ПРАЋЕЊА И ОЦЕЊИВАЊА У НАСТАВИ одржаваће се у on line формату, посредством Zoom платформе и Google учионице.Први час ће бити одржан у четвртак, 28. 10. од 13:15 и можете му приступити помоћу линка:

Link za pristup

Meeting ID: 839 4625 4227

На овом часу биће представљен програм предмета и договорени термини наредних сусрета, те Вас позивамо да се прикључите сусрету уколико имате намеру да изаберете овај предмет, или да се информишете о њему како бисте одлучили да ли да га изаберете.

Комуникација у вези са предметом, опис активности, литература и начин предаје предиспитних задатака одвијаће се преко Google учионице, којој можете приступити преко линка:

https://classroom.google.com/u/0/c/NDE2NzQwMzY1MTcx

Позивамо студенте који изаберу овај предмет да се пријаве на Google учионицу предмета.

У термину овог сусрета, студенти ће добити основне информације и о настави предмета МЕТОДЕ И ТЕХНИКЕ НАСТАВНОГ РАДА.


20
 
Окт
 
2021

На јавни позив за упис на програм „Образовање наставника предметне наставе“ у октобарском року пријавило се пет кандидата. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидати задовољавају услове за упис на програм. У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања. Термин за жалбе на прелиминарну листу је 21.10.2021. путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs.

Први сусрет на програму ћемо организовати онлајн у петак (22.10.) са почетком у 16:30. На овом сусрету ћемо имати прилику да се међусобно упознамо, да се упознамо са структуром програма и договоримо о динамици рада на програму. Првом сусрету можете приступити преко следећег линка:

https://us02web.zoom.us/j/82143424843?pwd=eHI1UHhKSVVkeEZ1ODY5cWRUWWRzdz09

Passcode: nastavnici

Опште информације о мастер програму, појединачним предметима, као и вестима биће објављивљиване у Гугл учионици предмета којој можете приступити преко следећег линка:

https://classroom.google.com/c/NDA4OTM0NzE1NjU3?cjc=mlivpry


19
 
Окт
 
2021

Филозофски факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за други уписни рок за мастер академске студије у школској 2021/2022. години:
https://www.f.bg.ac.rs/files/master_konkurs_2021_drugi_upisni_rok.pdf

Међу студијским програмима за које можете конкурисати налази се и мастер програм "Образовање наставника предметне наставе", који реализује Центар за образовање наставника Филозофског факултета. У прилогу су дате додатне информације о упису на овај мастер програм.


14
 
Окт
 
2021

Настава на предмету Психологија за наставнике ће се одржавати средом од 13:15 до 16:30ч у онлајн формату, посредством Zoom платформе на следећем сталном линку: https://us02web.zoom.us/j/86248599954

Kомуникација у вези са предметом, као и сви материјали за учење биће доступни у Google учионици којој можете приступити преко следећег линка: https://classroom.google.com

Позивамо све студенте који ће у овој школској години слушати наставу и полагати испит из предмета Психологија за наставнике да се пријаве на Гугл учионицу предмета.


13
 
Окт
 
2021

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе у периоду од 13.10. до 19.10.2021.


10
 
Окт
 
2021

Настава на предмету Психологија за наставнике ће се одржавати средом од 13:15 до 16:30ч у онлајн формату, посредством Zoom платформе. Kомуникација у вези са предметом, као и сви материјали за учење биће доступни у Google учионици којој можете приступити преко следећег линка: https://classroom.google.com/c/NDA0OTc5MzU0Mjc4?cjc=hlt5lxq
Уводни сусрет на ком ће бити представљене теме којима ћемо се бавити на курсу, начин рада, предиспитни и испитни задаци ће се одржати 13.10. са почетком у 13:15ч, посредством Zoom платформе:https://us02web.zoom.us/j/86248599954


4
 
Окт
 
2021

Поштовани и драги пријатељи и сарадници,

Позивамо вас да нам се 5. октобра, на Међународни дан наставника, придружите на свечаној академији поводом 50 година деловања Центра за образовање наставника Филозофског факултета у Београду.

У оквиру свечане академије имаћете прилику да чујете више о развоју Центра за образовање наставника, као и да заједно са нама промишљате о алтернативним будућностима образовања наставника у Србији.

Охрабрујемо вас да позив проследите колегиницама и колегама који се интересују за образовање наставника.

Свечаној академији, која ће се одржати 5. октобра са почетком у 13:00 часова, можете приступити преко линка: https://us02web.zoom.us/j/84672244336

Програм свечане академије налази се на следећем линку.

Радујемо се заједничком промишљању о наредним корацима!

Наставници и сарадници Центра за образовање наставника


50 godina CON-a30
 
Сеп
 
2021

Филозофски факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2020/2021. години. Међу студијским програмима за које можете конкурисати налази се и мастер програм "Образовање наставника предметне наставе", који реализује Центар за образовање наставника Филозофског факултета. У прилогу су дате додатне информације о упису на овај мастер програм.


23
 
Сеп
 
2021

Због обавеза предавача, данашње консултације код доц. др Оље Јовановић неће се одржати. Први наредни термин консултација је 30. септембар, од 15:00 до 16:30ч. Консултације се одржавају у просторијама Центра за образовање наставника.


14
 
Сеп
 
2021

Позивају се студенти и млади истраживачи заинтересовани за каријеру у области одрживог развоја на онлајн панел дискусију, у четвртак, 16. септембра у 15 часова.  

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду наставља са причом о одрживом развоју кроз разговоре са професионалцима - алумнистима Универзитета у Београду, који своје каријере развијају на пословима који имају одрживост као главни фокус. Четврти по реду онлине сусрет посвећујемо одрживим каријерама у непрофитним организацијама и одговору на питање - како се спремити за каријеру у одрживости . 

У гостима су нам: 

Јована Драгић Меј – “WWF Adria” - Јована је завршила Биолошки факултет Универзитета у Београду, смер Екологија и заштита животне средине. Фокус њеног рада је образовање о животној средини и његова улога у заштити природе и подстицању промене понашања усмереног ка заштити биодиверзитета и одрживом развоју.  

Јелена Јанакиевски – “SMART kolektiv “- Јелена је апсолвенткиња на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, смер за Социјални рад и социјалну политику. Учествује у реализацији пројеката који за циљ имају стручно и финансијско оснаживање социјалних предузећа, као и организацији и спровођењу различитих догађаја који промовишу и умрежавају социјалне предузетнике. 

Уз специјалне видео гошће Проф. др Виолету Орловић Ловрен, наставника на катедри за Андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду и Наташу Деспотовић студенткињу Факултета организационих наука, представницу студентске организације AIESEC. 

Пријавите се и поставите питања нашим панелистима овде: https://forms.office.com/r/GnY6kEgfin  

Сусретима са професионалцима који су изградили “одрживе” каријере желимо да студентима и дипломираним студентима укажемо на значајне информације, неопходне вештине и знања које могу помоћи да изграде пут ка одабраној каријери у пољу одрживог развоја.  

Детаљније о програму “Одрживе каријере у Србији - одговорни грађани 21. века“ погледајте на страници: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/ok


25
 
Авг
 
2021

У четвртак, 26.8.2021. Лидија Радуловић ће одржати консултације у кабинету (ЦОН)у термину од 10 до 12ч.


17
 
Јун
 
2021

Редовне консултације код доц. др Оље Јовановић, уместо у четвртак 17.06.2021. одржаће се у петак, 18.06.2021. од 15:00 до 16:30ч.

Консултације се одржавају у просторијама Центра за образовање наставника.


15
 
Јун
 
2021

Поштоване колегинице и колеге, студенти, пријатељи и сарадници Филозофског факултета,

Обавештавамо вас да ће се прослава Дана Филозофског факултета ове године обележити доделом награда студентима генерације десет студијских група у уторак 15. јуна.

Упућујемо искрене честитке на постигнутим резултатима:

НИКОЛИНИ МАНОЈЛОВИЋ, студенткињи археологије

МАЈДИ РИЦЕР, студенткињи андрагогије

ТАМАРИ ЗАРИЋ, студенткињи етнологије и антропологије

ЂОРЂУ ВУКАШИНОВИЋУ, студенту филозофије

ПАВЛУ АНТОНИЈЕВИЋУ, студенту историје

МАРИЈАНИ ГРБИЋ, студенткињи педагогије

МИJИ МЕДОЈЕВИЋ, студенткињи психологије

МИХАЈЛУ МОРАЧИ, студенту класичних наука

ТЕОДОРИ ГОЈКОВИЋ, студенткињи социологије

АНИ ФИЛИПОВИЋ, студенткињи историје уметности

Надамо се да ћемо се следеће године традиционално окупити и прославити заједно Дан најстаријег факултета Универзитета у Београду.

Управа Филозофског факултета


3
 
Јун
 
2021

По окончању студија студенту се издаје диплома и додатак дипломи који, између осталог, садржи информације о додатним активностима студента везаним за студирање, односно активностима организованим од стране Филозофског факултета или Универзитета у Београду (уколико је студент имао такву врсту активности).

Да би ове информације биле унете у додатак дипломи, потребно је да студент поднесе молбу Комисији за вредновање ваннаставних активности која ће, у складу са правилима које регулише Универзитет, на основу приложених докумената и ако за то постоје формални услови, изразити укупно учешће студента у ваннаставним активностима током студија у виду ЕСПБ. Комисија ради у саставу: продекан за наставу, студент продекан, представник Студентског парламента и сарадник Центра за међународну сарадњу и односе с јавношћу Фф.

Студенти могу да предају молбу за ”бодовање” следећих активности:

- учешће у промотивним активностима одељења и факултета (отворена врата, посете школама, сајмови образовања, хуманитарне акције и друге манифестације у организацији факултета)
- учешће у организацији и реализацији одељенских скупова, конференција, гостујућих предавања, пракси (када оне нису део студијског програма и нису оцењене кроз наставу) и сл.
- учешће у научноистраживачким пројектима одељења и института Фф
- учешће у вредновању педагошког рада наставника и сарадника Фф
- похађање посебних курсева и семинара у организацији факултета, Универзитета и партнерских институција
- учешће у раду одељенских библиотека
- учешће у раду органа и тела Универзитета и Факултета
- учешће у раду Студентског парламента
- праксе у организацији Универзитета у Београду (БГ пракса и сл.)
- праксе у организацији Центра за развој каријере Филозофског факултета и рад на позицијама координатора при Центру
- праксе у релевантним институцијама културе, министарствима, центрима за социјални рад и удружењима грађана оглашеним путем сајта Фф или одобреним од стране наставника Фф
- учешће у реализованим програмима и пројектима студентских клубова
- награде за студентски научноистраживачки рад додељеним од стране факултета, Универзитета или министарстава РС

Обавештавају се студенти свих нивоа студија који планирају да заврше студије до краја септембра 2021. године (као и студенти који су дипломирали а нису још увек предали документацију за израду дипломе Одсеку за студентске послове) да на мејл dodatak.diplomi.ff@gmail.com пошаљу:

1. потврде организатора активности које садрже податке: име и презиме студента, број индекса, врста активности, место обављања активности, време и период активности уз ОБАВЕЗНО навођење броја сати проведених у активности.

2. попуњен образац за информације о додатним активностима студента за додатак дипломи (у прилогу вести).

Одговором члана Комисије на мејл студент добија потврду да је предмет узет у разматрање.

Рок за подношење молбе је најкасније три недеље пре планиране предаје документације за израду уверења и дипломе по завршетку студија, односно 1. септембар за све који планирају да у току септембра заврше студије.

Уколико имате додатних питања у вези са вредновањем ваннаставних активности, слободно се обратите на мејл dodatak.diplomi.ff@gmail.com


17
 
Мај
 
2021

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената.
Пријаве се подносе у периоду од 17.05. до 31.05.2020.


8
 
Нов
 
2020

На јавни позив за упис на програм „Образовање наставника предметне наставе“ у мајском и у октобарском року пријавило се 12 кандидата. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидати задовољавају услове за упис на програм. У прилогу се налази Коначна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања.


21
 
Окт
 
2020

Филозофски факултет Универзитета у Београду расписао је други конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2020/2021. години. Међу студијским програмима за које можете конкурисати налази се и мастер програм "Образовање наставника предметне наставе", који реализује Центар за образовање наставника Филозофског факултета. Пријемни испит за мастер програм "Образовање наставника предметне наставе" ће се одржати 23.10. у 15:45 у учионици Центра за образовање наставника. У прилогу су дате додатне информације о упису на овај мастер програм.


19
 
Окт
 
2020

На јавни позив за упис на програм „Образовање наставника предметне наставе“ у октобарском року пријавило се десет кандидата. На основу приложене документације Комисија за упис је проценила да кандидати задовољавају услове за упис на програм. У прилогу се налази Прелиминарна листа са бројем признатих ЕСПБ наставничког образовања. Термин за жалбе на прелиминарну листу је 21.10.2020. путем електронске поште cppmo@f.bg.ac.rs.


6
 
Окт
 
2020

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује други јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе у периоду од 12.10. до 18.10.2020.


28
 
Сеп
 
2020

Филозофски факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2020/2021. години.
Међу студијским програмима за које можете конкурисати налази се и мастер програм "Образовање наставника предметне наставе", који реализује Центар за образовање наставника Филозофског факултета.
У прилогу су дате додатне информације о упису на овај мастер програм.


9
 
Јул
 
2020

У складу са новим мерама које је донео Универзитет у Београду, испит на предмету Психологија за наставнике ће бити организован 14. јула у 4 термина.

Молимо све колеге које су пријавиле испит из овог предмета у актуелном испитном року да се до 12. јула упишу за неки од понуђених термина у одређеној сали.
Више информација о понуђеним терминима и начину пријаве за неки од њих можете наћи на следећем линку: http://moodle.f.bg.ac.rs/mod/forum/discuss.php?d=5397


У једној сали у одређеном термину може бити највише 9 пријављених.

Хвала на разумевању!
27
 
Мај
 
2020

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената. Пријаве се подносе у периоду од 27.05. до 17.06.2020.


↑↑↑