Zaposleni

КОРИСНИЧКИ СЕРВИСИ

Online приступ серверу електронске поште на адреси: webmail.f.bg.ac.rs
webmail2.f.bg.ac.rs
webmail3.f.bg.ac.rs

Могућности:

  • приступ електронској пошти са рачунара који су повезани на интернет
  • промена корисничке лозинке
Повезивање на Декарт од куће

Параметри

DNS сервери (обавезно)
147.91.75.1
147.91.75.2

Mail
SMTP: smtp.f.bg.ac.rs
POP3: pop3.f.bg.ac.rs

Proxy server (обавезно)
proxy.f.bg.ac.rs port 8080

Телефонски бројеви

            3206 + (172-178)
            3206 + (252-256)

 
 

Еduroam® - educational roaming је међународни, академски и бесплатан сервис за приступ Интернету који омогућава академској заједници сигуран, једноставан и брз приступ Интернету широм света. Овај модел приступа Интернету не захтева отварање нових налога, већ користи постојећа корисничка имена и лозинке запослених и студената, који су већ у употреби у матичној академској институцији.

Eduroam сервис могу користити запослени у академским, образовним и научно-истраживачким институцијама у Европи и свету. Сервис се уводи под надзором Академске мреже Србије (АМРЕС), тако да корисници могу бити студенти, професори, предавачи, сарадници у настави, истраживачи и сви други запослени у чланицама АМРЕС-а.

Тако, нпр. професор или студент Филозофског факултета, може приступити eduroam Интернету у посети било којој институцији у Србији, Европи или свету, али и на свом факултету, коришћењем свог истог корисничког имена и лозинке. Корисник има исти утисак, без обзира где приступа eduroam Интернету.

Захваљујући најсавременијим стандардима за енкрипцију (WPA2/AES i WPA2/TKIP), корисницима је загарантован висок ниво заштите приватности њихових података.

Приступ Интернету путем eduroam-а је јако једноставан. Потребно је само једном извршити подешавање на корисничком уређају. Упутства за коришћење и приступ eduroam сервису можете наћи на www.eduroam.amres.ac.rs/rs/korisnici.html, као и нова аутоматска подешавања за све оперативне системе на сајту EDUROAM CAT, a молимо вас да прочитате и Правилник АМРЕС eduroam сервиса.

Приступ Интернету преко мобилних Андроид уређаја се може остварити преко Play Store сервиса, инсталирањем geteduroam апликације. Након инсталације, одаберите институцију преко које се повезујете - University of Belgrade - Faculty of philosophy. Затим унесите корисничко име (са доменским наставком @f.bg.ac.rs) и лозинку коју сте добили од администратора.

Ако приступате преко лаптопа и Windows 10 оперативног система, користите следеће упутство: Подешавање за Windows 10 оперативни систем

Eduroam је осим у Србији доступан у бројним научно-истраживачким и образовним институцијама у преко 35 земаља Европе и света. Мапу са приступним тачкама можете погледати на www.eduroam.amres.ac.rs/rs/mesta-pristupa.html.

Додатна питања можете упутити и администратору на Филозофском факултету на webmaster@f.bg.ac.rs.

Google Classroom i Google Meet - су сервиси на које имамо право као чланица Универзитета у Београду. Сви наставници и сарадници имају право на налог на овим платформама.

За отварање налога обратите се Рачунарско-документационом центру.

Туторијал за коришћење Google Classroom i Google Meet се налази на следећој адреси - Упутство за online Google service

Упутство за коришћење Google Classroom i Google Meet за студенте се налази на следећој адреси - Упутство за online Google service за студенте

Линк ка репоѕиторијуму:

reff.f.bg.ac.rs

↑↑↑