Сплатоа - о пројекту

Пројекат „Сплатоа“

Пројекат „Сплатоа“ је покренут почетком марта 2010. године. Карактерише га потпуна непрофитабилност и ослобођеност од било каквих политичких амбиција. Редакцију часописа „Сплатоа“ чини неколицина ентузијастичних студената Филозофског факултета који желе да студентски живот учине занимљивим и да помогну афирмацију студената свог факултета. Часопис „Сплатоа“ је замишљен као простор размене креативне енергије – циљ нам је да покренемо и информишемо студенте, да их активно укључимо у свакодневни студентски живот и да Филозофски факултет учинимо расадником квалитетних идеја. Нама није циљ да студенте делимо на „ми“, „ви“ и „они“ – ми тежимо потпуној интеграцији студената свих профила јер смо свесни да било каква подела унутар факултета води ка расипању драгоцене и ретке снаге коју студенти имају као покретачи друштвених промена. Организација Сплатоа тежи да обједини студенте Филозофског факултета и да их активира пружајући им подршку у остваривању идеја и гласну слободну реч.

  • Циљ овог пројекта је да сваком студенту пружи јединствен студентски гласник који би пратио актуелности и проблеме на Филозофском факултету, као и да га укључи у студентски активизам који је последњих деценија знатно угрожен.
  • Поред студентског часописа, актуелан је и завршени пројекат „Водич за бруцоше”, којим је студентима прве године на нашем факултету омогућено да се брже прилагоде студентском животу.
  • Од октобра 2010. године, организација Сплатоа ће имати прилику да буде независтан посматрач и мотивациони апарат на изборима за Студентски парламент.
  • Поред часописа и водича, желимо да покренемо аудио/видео анкете за студенте, чији би резултати били добар показатељ млађим генерацијама које тек уписују овај факултет, али и добра критика студирања на Филозофском факултету, Болоњском система и других социјалних проблема.

У потпуности смо отворени за сарадњу, а можете нас контактирати на splatoa@gmail.com, и поделити са нама своје идеје и сугестије. Такође нам можете слати своје текстове који се односе на културну афирмацију, али и на вашу свакодневницу као студента Филозофског факултета.

Информације o пројекту „Сплатоа“ можете пронаћи и на splatoa.wordpress.com и www.facebook.com/splatoa.

↑↑↑