Психологија

1
 
Авг
 
2023
Пракса у Музеjу популарних и супкултура

Центар за развој каријере Филозофског факултета расписује конкурс за обављање волонтерске праксе у Myзеjу популарних и супкултура за студенте или дипломаце свих степена студија у области друштвених и сродних или интердисциплинарних наука.

Као истраживач/ица имаћеш прилику да објавиш један од већ припремљених радова или да напишеш потпуно нови! Твој рад биће објављен у склопу публикације овогодишњег истраживачког циклуса Музеја популарних и супкултура.
Ове године теме ће бити везане за двехиљадите године са фокусом на популарне и супкултуре.
Током трајања истраживачког дела циклуса имаћеш прилике да радиш на основу претходно утврђених рокова, финализираш јединствен рад на основу твог предлога и учествујеш у креативној,радној атмосфери музејске екипе. Такође, имаћеш прилке за хоризонталну менторску подршку и сарадњу са другим колегама, као и консултације и креативну дискусију са људима различитих степена образовања и истраживачког искуства.

Ко све може да се пријави?
Студент или дипломац свих степена студија у области друштвених и сродних или интердисциплинарних наука (културологија, социологија, антропологија, етнологија, комуникологија, андрагогија, теорија уметности...).
Ако те интересују теме популарних и супкултура, а долазиш из других области које нису наведене у огласу, слободно се пријави и путем своје пријаве покажи твоју јединствену перспективу!
Број студената који могу да учествују није лимитиран!

Које теме можеш да истражујеш?
°Истраживања популарних и супкултура 2000их
°(Поп) Културе сећања
°Комерцијализације и потрошачке културе
°Смена генереације и однос генерацијских идентитета
°Питања родних и сексуалних идентитета у периоду 2000их
°Демократизације у Србији и њене повезаности са поп/супкултуром 2000их

Шта ми је све потребно за пријаву?
Обавезно је послати:
● Кратку радну/волонтерску/истраживачку биографију - у .пдф или .доц формату са неопходним информацијама (студије, степен студија, интересовања, претходно искуство и сл.)
● Тему и кратак резиме (200-500 речи) – радни наслов, кратак сажетак предмета истраживања, методологија коју би желео/ла да примениш у свом истраживању, теорије и истраживачка питања или хипотезе.

Пожељно је (није обавезно) послати:
● Претходне истраживачке радове о сродним темама;
● Радове који нису строго истраживачки (новинарски чланци, критике, блогови, видео и аудио прилози и сл.) о популарним културама и супкултурама;
● Референце и контакт особе.

Какве радове могу да пријавим?
Могу се пријавити теме за радове који су већ написани, као и за оне које тек планирате да истражујете, а желели бисте да објавите. Могуће је пријавити:
- есејске радове (краћег формата) дужине 5-10 страница А4 формата
- истраживачке радове (дужег формата) 10-15 страница А4 формата
Оба типа радова морају да поштују структуру академског рада и правилно навођење литературе по АПА стилу навођења извора.

Како ће изгледати наша сарадња?
Након пријаве, јавићемо се у најкраћем могућем року са резултатима конкурса и феедбацк-ом на твој предлог рада. Можеш очекивати информативни разговор у коме ћеш имати прилику да детаљније објасниш своју истраживачку идеју.
Ако твој рад буде одабран за публикацију Бацк2Басицс имаћеш прилике да будеш у контакту са другим истраживачима и истраживачицама на пројекту и размењујеш литературу и информације.
Договор о предаји финалне верзије рада уследиће након завршеног конкурса, а планирана је за крај године, опсег Новембар - Децембар 2023.

Пријаве се могу послати до недеље, 13.08. у 23:59h ЧЕТ. на мејл popsubup.career@gmail.com са насловом ,,Пријава за Истраживача/истраживачицу - Бацк2Басицс’’.
Питања везана за пријаву, као и сва додатна питања везана за позицију, струкутуру музеја, селекцију и начин пријаве можете послати на мејл: popsubup@gmail.com у било ком тренутку.
Свим пристиглим пријавама ћемо послати потврду о успешно пристиглој пријави. Са радовима који се разматрају за публикацију биће организован информативни онлине разговор.

Свако од учесника на истраживачком циклусу, може захтевати потврду о пракси, као и било који други вид потврде (потврда о волонтирању и сл). Потврде се могу тражити по успешном објављивању рада. Поред тога њихова биографија и рад биће истакнути у дигиталној публикацији музеја.
Отворено за особе са хендикепом!↑↑↑