Вести и догађаји

Опште вести
RSS
10
 
Апр
 
2024

Поштоване колегинице и колеге,

Удружење студената педагогије „Фреире“ уз подршку Центра за међународну сарадњу и односе с јавношћу Фф организује хуманитарну акцију „Филозофски је помоћи“ која ће се одржати у петак 19. и суботу 20. априла. Прикупљена средства ће се донирати удружењу НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака), као и студенткињи педагогије Марини Николић за лечење.

Акција подразумева базар књига, аксесоара, кућне декорације и играчака, дружење уз кафу и чај, као и програме за децу „Поклони ми“ и „Игре без граница“.

Позивамо вас овим путем да учествујете у прикупљању очуваних ствари за хуманитарни базар. Ствари које можете донети су: књиге ( ауторске и друге стручне књиге, белетристику, књиге за децу), аксесоари (торбе, каишеви, рукавице, накит), кућну декорацију и играчке (осим плишаних играчака).

Прикупљање организујемо од 11. до 17. априла у приземљу Филозофског факултета.

Поред тога, позивамо вас да посетите хуманитарну акцију „Филозофски је помоћи“:

Петак 19. април

11-15č. Базар књига

Субота 20. април

11-17č. Базар књига, аксесаора, декорације и играчака на Платоу

11-17č. Кафа и чај на Платоу

11-15č. Игре без граница (Студентски парк, у случају лошег времена спортска сала на Факултету)

12-14č. Радионица „Поклони ми“ (други спрат Фф)

Током радионице деца и родитељи имају прилику да направе, нацртају или напишу шта би некоме поклонили, а радови ће потом бити представљени у оквиру изложбе на другом спрату Филозофског факултета.

Организацијом акције желимо да истакнемо вредности давања, поновног коришћења ствари, као и повезивања са локалном заједницом. Позив ћемо проследити локалним вртићима и школама. Свака подршка у ширењу вести је добродошла, посебно путем родитељских вибер група из вртића или школа.

Захваљујемо вам се унапред на донацијама у виду ствари и позивамо вас да дођете на Плато Филозофског факултета 19. и 20. априла и допринесете нашем заједничком циљу!

Срдачан поздрав,
Удружење студената педагогије “Фреире”

(постер се налази у прилогу вести)


9
 
Апр
 
2024

Коначна листа кандидата за представнике студената Универзитета у Београду - Филозофског факултета у Студентском парламенту Универзитета у Београду за изборе расписане за 12.04.2024. године налази се у прилогу.9
 
Апр
 
2024

Београдски симпозијум о настави историје, под називом „Разоружавање историје“, биће одржан трећи пут за редом, а први пут на регионалном нивоу 11. и 12. априла 2024. године у Београду, у оквиру обележавања 75. годишњице Савета Европе и након Треће годишње конференције Опсерваторије за наставу историје у Европи. Симпозијум први пут има и пратеће догађаје који укључују интернационални студентски семинар ISHA, међународну радионицу „Пропитивање споменика“(Monumental Challenges) и објављивање приручника „Учионица сећања на отвореном“. На тај начин ће се у Београду истовремено током целе недеље одигравати серија догађаја посвећена историји и културној баштини уз бројне интернационалне учеснике.

Кроз панел сесије и креативне радионице, Трећи београдски симпозијум наставља своју мисију унапређивања наставе историје којом се подстичу демократска култура, интеркултурално разумевање, мултиперспективност и размена различитих иновативних пракси у сфери академске, наставне, студентске и ученичке заједнице. Преиспитаће наставу историје у постконфликтном окружењу, као и злоупотребу историје у политичке, идеолошке и војне сврхе.

Организатор симпозијума је Удружење Едукација за 21. век које је кроз сарадњу окупило бројне домаће и међународне институције: Филозофски факултет Универзитета у Београду, Институт Georg-Eckert (Брауншвајг), Опсерваторија за наставу историје у Европи (Стразбур), Лондонска школа економије, програм Ideas / Ratiu Forum (Румунија / Уједињено Краљевство), EuroClio (Хаг), Музеј деведесетих (Београд), RYCO (Београд / Тирана)). Партнери на овом пројекту су Канцеларија Савета Европе у Београду, као и Амбасада Немачке у Србији, Амбасада Велике Британије у Србији, Амбасада Швајцарске Србији, Амбасада Француске у Србији, и Амбасада Румуније у Србији.


8
 
Апр
 
2024

Лабораторија за експерименталну психологију Вас позива на трибину са темом „Баук кружи политичком психологијом – баук левичарске ауторитарности", о којој ће говорити Марија Петровић и Милица Нинковић (Универзитет у Београду, Филозофски факултет, Одељење за психологију и Лабораторија за истраживање индивидуалних разлика).

Трибина ће се одржати у четвртак, 11. априла у 15 часова у Лабораторији за експерименталну психологију (сутерен Филозофског факултета у Београду).8
 
Апр
 
2024

Институт за антику и класично наслеђе
позива вас на предавање које ће одржати

мср Димитрија Рашљић
асистент на Одељењу за класичне науке
Филозофског факултета у Београду

на тему
АНТИЧКА КРИПТОГРАФИЈА
у понедељак, 22. април 2024. у 13h15

на Одељењу за класичне науке Филозофског факултета
(Капетан-Мишино здање, десно, II спрат, просторија СтКл1)
5
 
Апр
 
2024

Прелиминарна листа кандидата за представнике студената Универзитета у Београду - Филозофског факултета у Студентском парламенту Универзитета у Београду налази се у прилогу.5
 
Апр
 
2024

Конференција Радне групе за римску археозоологију Међународног удружења археозоолога под називом „4th Roman Period Working Group Meeting: Social archaeozoology and role of animals in Roman period societies: social differences, the impact of Rome on animal-human relationships, and changes in the human diet" у организацији Филозофског факултета и Археолошког института у Београду биће одржана у периоду од 9. до 12. априла на Филозофском факултету у Београду. Програм скупа и књигу сажетака можете преузети на следећем линку:
https://bioarchlab.rs/wp-content/uploads/2024/04/ICAZ-4th-RPWG-Meeting-Book-of-abstracts-final-2.pdf
1
 
Апр
 
2024

Филозофски факултет у Београду објављује конкурс за заснивање радног односа.1
 
Апр
 
2024

Поштоване колеге и колегинице,

Са задовољством вас обавештавамо да је покренут нови званични Инстаграм профил Филозофског факултета @filozofski_fakultet_ub! Након недавног брисања претходног профила (који је бројао више од 5000 објава и 8000 пратилаца) од стране непознатих лица, желели бисмо да вас обавестимо да смо предузели кораке како бисмо обезбедили већу сигурност присуства на мрежи и да вас позовемо да се поново придружите нашој дигиталној заједници.

Настављамо са редовном објавом вести о догађајима, истраживањима и достигнућима и ту смо да забележимо бројна дешавања на Факултету. Како бисмо заједнички обогатили садржај профила будите слободни да нам се са идејама и за договоре обратите путем Инстаграм порука или мејла komunikacijeff@gmail.com.

Захваљујемо вам се унапред на подршци и ширењу вести о новом профилу колегиницама и колегама, алумнистима, институцијама, удружењима и појединцима које би могао да занима рад Филозофског факултета у Беоограду.

Пратите нас и будите део наше дигиталне заједнице!

Инстаграм Фф и Центар за међународну сарадњу и односе с јавношћу Фф


1
 
Апр
 
2024

Позивамо студенте, наставнике и истраживаче Филозофског факултета да присуствују трећој тематској вечери научног циклуса СРПСКИ АРХИТЕКТИ НОВИЈЕГ И САВРЕМЕНОГ ДОБА, посвећеној истакнутом архитекти Мариу Јобсту (1940). Сесија ће бити одржана у петак, 5. априла 2024. године од 18.30 до 20.15 часова у сали 108 „Драгослав Срејовић“ Филозофског факултета Универзитета у Београду.

Покретач и носилац научног циклуса је др Александар Кадијевић, редовни професор Одељења за историју уметности Филозофског факултета. Присутнима ће се обратити мр Маре Јанакова Грујић, историчарка уметности и архитекта Марио Јобст. Модраторка је Александра Илијевски, Одељење за историју уметности Филозофског факултета.


1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
↑↑↑