Вести и догађаји

22
 
Нов
 
2019
60 година студија социологије на Филозофском факултету: трибина “Значај емпиријских истраживања у социологији”

Трибина Значај емпиријских истраживања у социологији, којом се завршава циклус тематских трибина у оквиру прославе 60 година студија социологије на Филозофском факултету, биће одржана у уторак 26. новембра од 19 часова у Клубу студената Филозофског факултета (доњи ниво ресторана Плато).

Саговорници ће указати на важност извођења емпиријских истраживања у социологији, опште трендове у овој области, као и значај емпиријских истраживања у настави социологије на Филозофском факултету. На трибини ће бити речи и о истраживачким подухватима Института за социолошка истраживања Филозофског факултета с посебним фокусом на истраживања на репрезентативним узорцима становништва Србије. Поред наведеног, учеснице и учесници трибине разматрају постојећу наставну праксу кроз коју студенти и студенткиње социологије овладавају основим истраживачким вештинама кроз самосталну примену методолошких знања у проучавању различитих друштвених појава. Студент/киње социологије ће представити своја истраживачка искуства и практичне радове који су настали у оквиру наставе, о конструкцији маскулинитета у wеб издањима мушких часописа и потрошњи и стилу живота средњошколаца у Србији.

Учесници трибине су Вера Бацковић и Жељка Манић са Одељења за социологију Филозофског факултета, Милица Ресановић са Института за социолошка истраживања Филозофског факултета, Мина Путник, Бранислав Сарић, Милица Маринковић и Исидора Живковић, студент/киње основних и мастер студија социологије Филозофског факултета.


↑↑↑