Вести и догађаји

Опште вести
RSS
28
 
Нов
 
2014

Филозофски факултет ће у понедељак, 1. децембра 2014. по налогу Декана радити у ограниченом обиму који ће омогућити минимум неопходних активности. Настава и испити у Новој згради се не могу одржавати имајући у виду чињеницу да Факултет не може да гарантује безбедност лица и имовине у згради.28
 
Нов
 
2014

27
 
Нов
 
2014

Филозофски факултет ће у петак, 28. новембра 2014. по налогу Декана радити у ограниченом обиму који ће омогућити минимум неопходних активности. Настава и испити у Новој згради се не могу одржавати имајући у виду чињеницу да Факултет не може да гарантује безбедност лица и имовине у згради.

 

27
 
Нов
 
2014

Као председник Савета Филозофског факултета, још једном подвлачим спремност Савета, изражену у одлуци која је једногласно донета на ванредној седници 25.11.2014. и која је истог дана објављена на факултетском сајту, да се кроз разговор са представницима студената нађе прихватљиво решење преосталог студентског захтева.

На истој седници, на којој су учествовали и за одлуку гласали и представници студената који су чланови Савета, Савет је предузео први важан корак у том смеру, формиравши тим који би заступао Факултет у тим разговорима. За чланове тог тима изабрани су продекан за наставу, председник Статутарне комисије, председник Наставне комисије и председник Комисије за студентска питања.

С обзиром на драматичност ситуације и сву тежину негативних последица које погађају Факултет у целини, а посебно регуларност школске године која увелико траје, још једном апелујем на студенте нашег факултета који учествују у блокади да прихвате позив Савета на конструктиван разговор, да током данашњег дана обуставе блокаду и формирају свој тим у којем би учешће узели студент продекан и представник Студентског парламента. У тренутним околностима, заједнички покушај да се пронађе прихватљиво решење представља једини начин да се сачува текућа школска година и сачувају интегритет и дигнитет нашег факултета, свих студената и запослених.

Проф. др Светлана Чизмић, председник Савета

 

26
 
Нов
 
2014

У холу Факултета и на сајту Факултета (у рубрици Студенти - Конкурси, на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/konkursi) истакнута је коначна ранг-листа студената који су конкурисали за студентски дом у школској 2014/15. години.


Конкурс за студенте који припадају осетљивим друштвеним групама:

- Студенти који припадају осетљивим друштвеним групама, а налазе се испод црте, могу предати документацију у просторијама студентског парламента у периоду од 10 до 13 часова
- Студенти који су већ предали документацију када су конкурисали за дом, нека се јаве у просторије Студентског парламента у истом периоду како би и њихова документација била укључена у овај конкурс. Конкурс траје до петка (28.11.2014. године), закључно са петком.


Расподела

Списак соба ће бити достављен и објављен 28.11.2014. године.

Расподела ће се обавити у суботу 29.11.2014. године у амфитеатру Православног богословског факултета, улица Мије Ковачевића 11Б (улаз са доње стране).
- мушка расподела почиње у 11.00
- женска расподела почиње у 14.00

На расподелу је неопходно понети:
- личну карту
- индекс
- мало уверење о студирању које се купује у Савременој администрацији или у скриптарници поред Факултета. Молимo студенте да попуне ово уверење, које ће на расподели оверити стручни сарадник за студентски стандард, Ивана Павловић.(Ово уверење је неопходно сваком студенту приликом усељења у дом).

Студенти који су непосредно испод црте, такође нека дођу на расподелу у случају да неко одустане или да остане места са конкурса студената који припадају осетљивим друштвеним групама.

 

26
 
Нов
 
2014

Филозофски факултет ће у четвртак, 27. новембра 2014. по налогу Декана радити у ограниченом обиму који ће омогућити минимум неопходних активности. Настава и испити у Новој згради се не могу одржавати имајући у виду чињеницу да Факултет не може да гарантује безбедност лица и имовине у згради.

 

25
 
Нов
 
2014

Филозофски факултет ће у среду, 26. новембра 2014. по налогу Декана радити у ограниченом обиму који ће омогућити минимум неопходних активности. Настава и испити у Новој згради се не могу одржавати имајући у виду чињеницу да Факултет не може да гарантује безбедност лица и имовине у згради.

 

25
 
Нов
 
2014

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

На седници Савета Факултета, одржаној дана 25. новембра 2014. године, једногласно је донета следећа

ОДЛУКА

С обзиром да је због блокаде, која траје већ 45 дана, Факултет доведен у драматичну ситуацију и процењујући да је у заједничком интересу студената, наставника и осталих запослених да се блокада оконча, Савет упућује апел учесницима блокаде да је до четвртка, 27.11.2014. године, неизоставно окончају.

Савет Факултета изражава спремност да се тек након окончања блокаде настави са разговорима са легитимним представницима студената о преосталом делимично решеном захтеву, водећи рачуна о поштовању законских и статутарних одредби.

Истовремено, Савет подржава Управу у њеном настојању да у оквиру законских овлашћења нађе начин да обезбеди услове за нормалан рад Факултета и редовно одвијање наставе.24
 
Нов
 
2014

Нова зграда Факултета и даље је запоседнута од неидентификованих лица. У Старој згради данас су на више места и у више наврата забележени нереди и инциденти срачунати на ометање наставе.

С обзиром на тренутну ситуацију, Декански колегијум констатује да се у Новој згради не могу обезбедити технички и безбедносни услови за боравак и рад студената, запослених и посетилаца Факултета.

Обавештавамо студенте и наставнике да ће у уторак, 25. новембра Нова зграда Факултета остати затворена.

 

23
 
Нов
 
2014

У складу с израженом вољом наставника, као и студената већине одељења Филозофског факултета да се, после више недеља блокаде, наставни процес обнови у свом редовном облику и обиму, Декан Факултета је на збору у петак 21. новембра јавно констатовао да је блокада окончана и наложио да се зграда Факултета затвори до понедељка 24. новембра у 12 часова ради техничког оспособљавања за наставу.

Међутим, убрзо после Збора на којем је објављен крај блокаде, лица неизвесног идентитета и статуса насилно су продрла у зграду Факултета (притом наневши телесну повреду једноме од службеника) с изричитом намером да спрече припрему и одржавање наставе.

С обзиром на најновији развој догађаја, Декански колегијум констатује да се у овом тренутку у згради не могу обезбедити технички и безбедносни услови за боравак и рад студената, запослених и посетилаца Факултета.

Обавештавамо студенте и наставнике да ће у понедељак 24. новембра зграда Факултета остати затворена.1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
↑↑↑