Вести и догађаји

Опште вести
RSS
29
 
Јан
 
2015

У оквиру рада Српског социолошког друштва, у уторак, 3. фебруара 2015. године у 18.00, Слободан Антонић одржаће предавање (уз слајдове) на тему: Демократија у Србији 1903-1914: слика једног доба. Предавање је у Институту за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду (Капетан Мишино здање, Студентски трг 1, улаз из дворишта).

 

29
 
Јан
 
2015

Ванредни избори за Студентски парламент биће одржани 23. и 24. фебруара. Молимо кандидате да своје биографије и копирану прву страну индекса донесу у просторију Студентског парламента (СО5) 03. и 04. фебруара од 12 до 15 сати.

 

28
 
Јан
 
2015

28
 
Јан
 
2015

У циљу подстицања бољег успеха на студијама, развијања интересовања за научно-истраживачки и стручни рад студената, подстицања креативног и критичког мишљења, студентима основних академских студија, односно интегрисаних академских студија, Универзитет у Београду сваке године додељује награду за најбољи научно-истраживачки и стручни рад студената из сваке групације факултета, израђен у претходној календарској години.

Писмени, дипломски, семинарски и други студентски радови који представљају наставну обавезу, не могу се подносити на конкурс.

Награђени радови се штампају у посебном зборнику, чији је уредник проректор за науку и објављују се на интернет страници Универзитета.

Радови се достављају непотписани, са шифром и кратком стручном оценом факултета. Радови се достављају обавезно и у електронској форми.

У прилогу сваког рада доставља се запечаћена коверта на којој је назначена шифра рада, а у којој су подаци о аутору рада и то: име и презиме, година студија, студијски програм, контакт адреса и телефон.

Наведену документацију доставити секретарима одељења Филозофског факултета до 15. маја 2015. год.

 

27
 
Јан
 
2015

Поштоване колеге,

Правилник о оцењивању и испитима Филозофског факулета регулише права и обавезе наставника и студента у погледу реализације наставног процеса. Одредбе поменутог документа обавезујуће су за све наставнике и студенте.

Срдачно,
Проф. др Данијела Стефановић
продекан за наставу

 

26
 
Јан
 
2015

Драге колегинице и колеге,

Позивамо вас на прославу празника Светог Саве, која ће се одржати у уторак 27. јануара 2015. године од 11.30 у свечаној сали „Драгослав Срејовић“.

Управа Филозофског факултета

 

22
 
Јан
 
2015

Електронска евалуација биће отворена од 1. до 15. фебруара.
Молимо студенте свих нивоа студија да се одазову у што већем броју јер је то значајно за унапређене квалитета наставе21
 
Јан
 
2015

Обавештавамо заинтересоване студенте основних, мaстер и докторских студија да ће се радионица „Британска уметност 19 века“ одржати на Одељењу за историју уметности крајем јуна и почетком јула 2015. године. Предавач је британска историчарка уметности Кејт Гранджуан. Настава ће се одржавати на енглеском језику, уз бесплатно учешће свих полазника. Тридесет места је загарантовано за студенте историје уметности који се најпре пријаве, а осам за заинтересоване студенте других одељења нашег факултета. На крају рада сви полазници добијају сертификат о учешћу. Пријаве слати управнику Одељења за историју уметности проф. Александру Кадијевићу на мејл адресу: akadijev@f.bg.ac.rs

 

21
 
Јан
 
2015

Oбавештавамо студенте Филозофског факултета да се поново организује

ДАН АРХИТЕКТУРЕ БЕОГРАДА – СТРУЧНА ПРАКСА
(5. јун 2015)

ПРОГРАМ РАДА

12-17.30 стручни обилазак грађевина и амбијената у оквиру следећих понуђених група:

1. Новије интерполације у Београду 1985-2015 (40 места)
2. Црквена архитектура Београда 19-20. век (40 места)
3. Амбасаде Београда (30 места)
4. Момир Коруновић, носилац националног стила у архитектури Београда (40 места)
5. Копитарева градина – архитектонско наслеђе (40 места)
6. Сецесија у архитектури Београда (30 места)
7. Трагом делатности арх. Милана Злоковића, предводника српског модернизма (30 места)
8. Индустријске зоне Београда дуж обала река Саве и Дунава (35 места)

19.00 Амфитеатар Филозофског факултета „Георгије Острогорски”, закључна експертска панел дискусија са пројекцијом, уз учешће студената: О најзначајнијем архитекти и грађевини Београда (19-21 век). Проблеми вредновања и заштите градитељског наслеђа

Групе воде респектабилни истраживачи београдске архитектуре – професори, историографи, урбанисти, пројектанти, критичари, теоретичари, конзерватори и докторанди.

Пријаве слати на мејл адресу руководиоца подухвата проф. Александра Кадијевића, управника Одељења за историју уметности: akadijev@f.bg.ac.rs

 

19
 
Јан
 
2015

Драге колегинице и колеге, љубитељи визуелне антропологије и документарног филма,

Клуб студената етнологије и антропологије вас позива на пројекцију првог филма у оквиру антрополошког биоскопа. Пројекција документарног филма „Левијатан“ ће бити одржана у среду 21. јануара, у 19 часова, у учионици 105 Филозофског факултета у Београду.

Један од најзапаженијих филмова прошле године, редитеља филмова „Sweetgrass“ и „Foreign Parts“, „Левијатан“ је узбудљив документарац који вас води дубоко унутар опасног света комерцијалног риболова. Позициониран дуж огромног рибарског брода, тако да прати опасне таласе обале Нове Енглеске – управо оне воде које су некада инспирисале настанак дела „Moby Dick“ – филм бележи суров, немилосрдан свет рибара у потпуно обичним, а ипак прелепим детаљима.

Користећи арсенал камера које се слободно крећу од филмске екипе до посаде брода, кадрове који израњају из мора или оне задивљујуће из птичије перспективе, филм је истинско органско, филмско искуство.

После одгледаног филма, биће отворена дискусија.

Видимо се!

 

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
↑↑↑