Вести и догађаји

Опште вести
RSS
29
 
Мај
 
2015

Подела чекова за студентски кредит за мај почеће у понедељак 1. јуна, Студентска служба, канцеларија бр. 1, од 12 до 15 часова.

Студенти који први пут примају стипендију од ове школске године треба да дођу по свој примерак уговора такође у Студентску службу, канцеларија бр. 1, од 12 до 15 часова.

 

29
 
Мај
 
2015

У суботу 30. маја у 18.30 часова студенти Филозофског факултета Универзитета у Београду још једном ће извести представу „Лажа“, по Плаутовој комедији, у преводу Војина Недељковића.

Улаз је бесплатан, а скупљаће се помоћ за лечење ученице Нине Спремовић, оболеле од акутне леукемије – новац који бисте могли да одвојите за карте, моћи ћете да приложите за Нину.

Представу ће играти у амфитеатру на V спрату Филолошког факултета у Београду, у оквиру Семинара за професоре латинског језика, у организацији Филолошког и Филозофског факултета и проф. Милене Јовановић.


Адаптација и режија: Гордан Маричић
Играју: Стефан Геић, Синиша Симић, Натасја Чичић, Адриана Пуача, Катарина Станковић, Исидора Толић, Богдан Живковић, Зоран Крстић, Жарко Младеновић

 

27
 
Мај
 
2015

Одељење за филозофију вас позива на филозофску радионицу коју ће одржати проф. Ален Хајек (Alan Hàjek, Australian National University) 1. и 2. јуна на Филозофском факултету. Тема ове радионице ће бити кондиционали.

За више детаља погледати http://www.f.bg.ac.rs/fil-konf/konferencija-workshop1.html

 

27
 
Мај
 
2015

Одељење за филозофију вас позива на филозофску радионицу коју ће одржати проф. Тимоти Вилијамсон (Timothy Williamson, Wykeham Professor of Logic at Oxford) 28. маја на Филозофском факултету. Тема ове радионице ће бити рад проф. Вилијамсона на кондиционалима и на њој ће учествовати још и проф. Петер Фриц (Peter Fritz, University of Oxford) и проф. Џереми Гудмен (Jeremy Goodman, University of Oxford).

За више детаља погледати линк http://www.f.bg.ac.rs/fil-konf/konferencija-workshop2.html

 

27
 
Мај
 
2015

Одељење за филозофију вас позива на међународну конференцију 1st Belgrade Conference on Conditionals која ће се одржати на Филозофском факултету у Београду од 29 – 31. маја 2015. Више информација и програм конференције се могу пронаћи на следећем линку: http://www.f.bg.ac.rs/fil-konf/konferencija-home.html

 

26
 
Мај
 
2015

Лабораторија за експерименталну психологију вас позива на трибину са темом „Утицај фактора расе, пола и познатости на препознавање лица“, о којој ће говорити Весна Барзут (Филозофски факултет Универзитета у Београду).

Трибина ће се одржати у четвртак 28. маја у 15 часова, у просторијама Лабораторије за експерименталну психологију на Филозофском факултету у Београду (сутерен Факултета).

У прилогу се можете детаљније информисати о садржају трибине.

 

26
 
Мај
 
2015

Јавни позив за упис на програм „Образовање наставника предметне наставе“ у академској 2015/2016. години објављен је на сајту Факултета у рубрици За будуће студенте - Конкурси (www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/konkurs). На тој страни можете преузети текст конкурса и образац за пријаву на конкурс.

 

22
 
Мај
 
2015

Координатор мреже: проф. др Ингеборг Габриел, Универзитет у Бечу
Координатор на Филозофском факултету у Београду: проф. др Никола Самарџић

Обавештавамо Вас да је отворен конкурс за две стипендије у оквиру CEEPUS-ове мреже „Ethics and Politics in the European Context“ за студенте докторских студија Филозофског факултета за похађање летње школе на тему „Nationalism and Populism as Challenges for European Unity“. Летња школа се организује од 13. до 22. септембра 2015. године у Вроцлаву у Пољској, а организатори летње школе су Институт за социјалну етику у Бечу, Институт политичких наука Универзитета у Вроцлаву и Удружење за социјалну етику Средње Европе.

Износ месечне стипендије за Пољску можете видети на https://www.ceepus.info/public/nco/ncoinformation_main.aspx?Country=PL Коначни износ стипендије зависи од укупног броја дана проведених у земљи где се стипеднија користи (нпр. за боравак од 15 дана стипендија се умањује за пола)

УСЛОВИ

Кокурс је отворен пре свега за студенте докторских студија. Изузетно, могу конкурисати и студенти мастер студија и то у случају када се тема њиховог истраживања/интересовања поклапа са темом летње школе.

Потребно је да заинтересовани кандидати доставе следећа документа:
1. Попуњену пријаву на конкурс
2. Биографију
3. Копију индекса (прве стране и стране из које се види да су уписани на Филозофски факултет у текућој години)
4. Транскрипт оцена (могуће је доставити извод из е-индекса или копију индекса где су наведене оцене)
5. Препоруку ментора
6. Доказ о познавању енглеског језика

РОК за пријаву на конкурс је 3. јун 2015. године.

Документи се достављају на имејл Центра за међународну сарадњу и односе с јавношћу iro@f.bg.ac.rs као јединствен PDF документ, чија величина не прелази 1 МB. Између 25. маја и 3. јуна могуће је документа донети и лично у Центар за међународну сарадњу и односе с јавношћу (уз обавезну претходну најаву на iro@f.bg.ac.rs)

Студенти који добију стипендију у обавези су да се региструју и пријаве на размену на http://ceepus.info/ најкасније до 10. јуна 2015.

Додатне информације о мрежи можете пронаћи на https://www.ceepus.info/public/network/network.aspx (кликнете на: Academic year 2014-2015 → застава Републике Србије → Belgrade University → CIII-AT-0702-03-1415 Ethics and Politics in the European Context)

 

22
 
Мај
 
2015

Електронска евалуација биће отворена од 25. маја до 8. јуна.
Молимо студенте свих нивоа студија да се одазову у што већем броју јер је то значајно за унапређене квалитета наставе.22
 
Мај
 
2015

Центар за историјску географију и историјску демографију Филозофског факултета у Београду има част да вас позове на предавање „Реконструкција и обнова манастира Давидовице (XIII век) 1996-1998“ које ће одржати Славољуб Пушица, музејски саветник, у среду 27. маја 2015. године у 13:00 часова, у учионици 510 (V спрат Филозофског факултета).

 

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
↑↑↑