Вести и догађаји

Опште вести
RSS
17
 
Дец
 
2014

Драге колегинице и колеге, драги родитељи,

Синдикални Деда Мраз ће новогодишње пакетиће поделити у уторак, 23.12. у свечаној сали „Драгослав Срејовић“ у 13 часова, уз пратећи програм, који ће, надамо се, бити занимљив за све узрасте.

Срдачно,
Синдикат Филозофског факултета

 

17
 
Дец
 
2014

Лабораторија за експерименталну психологију вас позива на трибину са темом „Дигитална хуманистика“, о којој ће говорити Александра Вранеш (Филолошки факултет Универзитета у Београду).

Трибина ће се одржати у четвртак 18. децембра у 15 часова, у просторијама Лабораторије за експерименталну психологију на Филозофском факултету у Београду (сутерен Факултета).

У прилогу се можете детаљније информисати о садржају трибине.

 

15
 
Дец
 
2014

Молимо студенте мастер студија који су уписани у прву, другу и трећу годину студирања у школској 2014/15. години, као и студенте који су поновo уписани, а нису пријавили предмете за слушање и полагање или само за полагање, да то, у што краћем року, ураде код секретара свог одељења.

Обавештење се односи и на студенте којима је остао само мастер рад.

 

12
 
Дец
 
2014

Обавештавамо студенте и запослене да су објављени нови конкурси за учешће у програмима и доделу стипендија. Информације се налазе у рубрици Међународна сарадња – Конкурси (http://www.f.bg.ac.rs/medjunarodna_saradnja/konkursi).

 

12
 
Дец
 
2014

Одељење за класичне науке изражава понос и захвалност својим студентима што су током кризе која је јесенас потресла Филозофски факултет часно заступали права и интересе свих чланова академске заједнице, бранећи тиме углед нашег одељења на Факултету и у јавности.

У овом тренутку Одељење ће подржати сваку иницијативу да се на Филозофском факултету поведе реч о квалитету студија и условима студирања. С тим у вези, наша је оцена да, иако је Факултет као целина солидарно примио и поднео недавну кризу, стварни проблеми и узроци незадовољства на различитим нивоима студија при различитим јединицама Факултета нису исти ни по интензитету ни по квалитету.

Зато ће Одељење за класичне науке у наредном периоду инсистирати на томе да се сходно нормативним актима Филозофског факултета поведу разговори са различитим удружењима и групама студената. По нашем мишљењу, било би неприхватљиво и у крајњој линији контрапродуктивно ако би се мањини која је донедавно држала Филозофски факултет у блокади сад приписала улога главних заступника студентских интереса.

 

12
 
Дец
 
2014

Подсећамо наставнике и студенте да је предвиђено да се у суботу, 13. децембра ради по распореду за уторак.

 

11
 
Дец
 
2014

Универзитет у Београду
Филозофски факултет
05/2-07 бр. ________
03.12.2014. године

 

На основу члана 207. и 209. Статута Филозофског факултета и одлуке од 16.10.2006. године доносим

О Д Л У К У

Tоком школске 2014/2015. године на Филозофском факултету биће организовани апсолвентски испитни рокови у децембру, новембру, децембру, марту и априлу месецу.

Апсолвенти, постапсолвенти, студенти мастер и докторских студија, могу извршити пријаву испита у децембарском апсолвентском року.

Пријављивање ће се обавити oд 08.12. до 16.12.2014. године.

Испити ће се пријављивати искључиво електронским путем.

Надокнада за пријаву испита се уплаћује најкасније 12. децембра 2014. године.

Студент уплаћује надокнаду за пријаву испита најкасније 12. децембра 2014. године на жиро-рачун Факултета 840-1614666-19 и лични позив на број (који је истоветан са корисничким именом за e-индекс).

Надокнада за пријаву испита се уплаћује у износу:

  • за прво и друго пријављивање испита не плаћа се надокнада (важи за апсолвенте и студенте мастер и докторских студија; узимају се у обзир и ранија пријављивања преко испитне пријаве);
  • 460 динара за треће и свако следеће пријављивање испита (важи за апсолвенте и студенте мастер и докторских студија; узимају се у обзир и ранија пријављивања преко испитне пријаве);
  • 850 динара за постапсолвенте.

Потребно је да студент уплати надокнаду у износу који одговара укупној цени свих испита које пријављује у предстојећем испитном року. Студент може уплатити и већи износ – део уплате који преостане студент ће моћи да користи за пријаву испита у наредним испитним роковима.
Укупан износ се може уплатити на једној уплатници.
Пријем уплате на рачун Факултета (највише 2 радна дана након уплате) студент ће моћи да провери у оквиру свог е-индекса.
Молимо студенте да чувају уплатнице као доказ о извршеној уплати.

Студенти који још увек нису поднели захтев за добијање налога за електронску пријаву испита могу то да учине, као и досад, у складу са упутствима на www.f.bg.ac.rs/studenti/elektronska_prijava_ispita

У случају проблема или недоумица у вези са електронском пријавом испита студенти се могу обратити на rdc@f.bg.ac.rs

Студенти ће 18.12.2014. године у свом е-индексу видети да ли су им одобрени предмети које су пријавили за децембарски испитни рок.

Студенти се обраћају секретару Одељења (у време рада секретара са студентима), уколико испити нису одобрени због надокнаде за полагање испита (потребно је да се поднесе на увид уплатница о надокнади за полагање испита).
Студенти се обраћају референту (шалтерска служба) од 12 до 15 часова, уколико испити нису одобрени због школарине (потребно је да се поднесу на увид уплатнице о уплаћеној школарини).

Приговори се подносе 18. децембра 2014. године. Студенти су у обавези да поштују време предвиђено за приговоре. Накнадни приговори се неће уважавати.

Испити у децембарском апсолвентском року 2014. године ће се одржати од 22. до 30. децембра 2014. године.

 

Продекан за наставу
Проф. др Данијела Стефановић

10
 
Дец
 
2014

Јавни позив за упис на програм „Образовање наставника предметне наставе“ у академској 2014/2015. години објављен је на сајту Факултета у рубрици За будуће студенте - Конкурси (www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/konkurs). На тој страни можете преузети текст конкурса и образац за пријаву на конкурс.

 

9
 
Дец
 
2014

Лабораторија за експерименталну психологију вас позива на трибину са темом „Бинаурална репродукција стерео сигнала“, о којој ће говорити Милан Стикић (Лабораторија за акустику, Електротехнички факултет Универзитета у Београду).

Трибина ће се одржати у четвртак, 11. децембра у 15 часова, у просторијама Лабораторије за експерименталну психологију на Филозофском факултету у Београду (сутерен Факултета).

У прилогу се можете детаљније информисати о садржају трибине.

 

9
 
Дец
 
2014

Европски истраживачки савет (ERC: European Research Council) одобрио је рализацију пројекта BIRTH: Births, mothers and babies: prehistoric fertility in the Balkans between 10000-5000 BC којим ће руководити проф. др Софија Стефановић, физички антрополог са Одељења за археологију на Филозофском факултету. Европски истраживачки савет је независно тело ЕУ које чине угледни научници из читавог света који одлучују о финансирању најбољих истраживања у Европи и подржавају искључиво изврсне идеје и научнике којима омогућују рад на иновативним пројектима и граничним областима истраживања. У наредних пет година, ERC ће са 1,7 милиона евра подржати пројекат BIRTH у којем ће тим из Лабораторије за биоархеологију (bioarchlab.org), проф. др Весна Димитријевић, доц. др Марко Порчић, др Марија Радовић, Ивана Живаљевић, Јелена Јовановић и Тамара Младеновић истражити због чега је дошло до пораста фертилитета у праисторији. Пораст броја људи у неолиту био је предуслов без којег је био немогућ даљи развој човечанства, те се стога сматра једним од најзначајнијих догађаја у нашој еволуцији. BIRTH пројекат ће истраживати које промене у човековој биологији и култури допринеле порасту фертилитета што је данашњој науци недовољно познато.

 

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
↑↑↑