Вести и догађаји

Опште вести
RSS
31
 
Мар
 
2015

Лабораторија за експерименталну психологију вас позива на трибину са темом „У трагању за изгубљеним градом“ (други део), о којој ће говорити др Марко Поповић.

Трибина ће се одржати у четвртак 2. априла у 15 часова, у просторијама Лабораторије за експерименталну психологију на Филозофском факултету у Београду (сутерен Факултета).

У прилогу се можете детаљније информисати о садржају трибине.

 

31
 
Мар
 
2015

У петак 3. априла, у 18 часова, у свечаној сали „Драгослав Срејовић“ (сала 108) Филозофског факултета одржаће се предавање др Ричарда Мола (University College London). Тема предавања је „Пољски и руски ЛГБТ мигранти у Лондону и Берлину: између етнонационалих и квир дијаспора“, а предавање организују Феминистичка секција (СеФем) и Филозофски факултет.

Више детаља о предавању може се пронаћи на: http://sefem.org/aktivnosti/predavanja/poljski-i-ruski-lgbt-migranti-u-londonu-i-berlinu-izmedu-etnonacionalih-i-kvir-dijaspora/

 

31
 
Мар
 
2015

У среду 01. априла у 13 часова, у свечаној сали „Драгослав Срејовић“, Е. А. Носов, академик РАН, директор Института за историју материјалне културе РАН и професор на Катедри за археологију Универзитета у Санкт Петербургу, одржаће предавање под називом „Становление археологии в России, современное состояние и перспективы“.

 

30
 
Мар
 
2015

Још увек је отворен позив студентима СВИХ ОДЕЉЕЊА да волонтирају у општој евалуацији факултета. Пријава траје до 3. априла преко линка евалуација. Све студенте који су се до сада уписали молимо да допуне табелу својим е-маил адресама.30
 
Мар
 
2015

1. Расписује се Конкурс за доделу „Награде Веселина Лучића“ за 2015. годину, за најбоље књижевно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду објављено у 2014. години.

Награда, у нето износу од 250.000,00 динара, доделиће се из средстава Задужбине Веселина Лучића.

Рок за подношење пријава је од 30. марта 2015. године до 01. маја 2015. године.

Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1, са назнаком „За Конкурс Задужбине Веселина Лучића за најбоље књижевно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду“, тел: 3207-426.

Уз пријаву поднети 5 примерaка књижевног остварења, потврду о радном односу на Универзитету у Београду и кратку биографију.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Избор најбољег књижевног остварења обавља жири којег образује Одбор Задужбине. На основу предлога жирија Одбор Задужбине доноси коначну одлуку о додели награде.


2. Расписује се Конкурс за доделу „Награде Веселина Лучића“ за 2015. годину за најбоље научно, односно стручно остварење наставника и сарадника Универзитета у Београду, објављено у 2014. години.

Награда, у нето износу од 250.000,00 динара, доделиће се из средстава Задужбине Веселина Лучића.

Критеријуми за избор најбољег научног, односно стручног остварења су:
- да је дело достигнуће једног аутора,
- не узимају се у разматрање зборници радова са научних скупова.

Рок за подношење пријава је од 30. марта 2015. године до 01. маја 2015. године.

Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1 са назнаком „За Конкурс Задужбине Веселина Лучића за најбоље научно, односно стручно остварење наставника и сарадника Универзитета у Београду“, тел 3207-427 и 3207 426.

Уз пријаву поднети 5 примерaка научног, односно стручног остварења, потврду о радном односу на Универзитету у Београду и кратку биографију.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Избор најбољег научног, односно стручног остварења обавља жири којег образује Одбор Задужбине. На основу предлога жирија Одбор Задужбине доноси коначну одлуку о додели награде.

 

27
 
Мар
 
2015

Клуб историчара уметности вас позива на предавања везана за пројекат „Ваневропска уметност“ у оквиру Клуба. Месец април је „Месец афричке уметности“ на Филозофском факултету у Београду, где гостује Музеј афричке уметности: збирка Веде и др Здравка Печара. Овај музеј, који је од свог оснивања 1974. године посвећен изучавању, презентацији, интерпретацији и промоцији афричких уметности и култура, представиће се кроз серију предавања и стручно вођење кроз сталну поставку и текућу изложбу. Презентовање рада Музеја, као и различитих тема које су се у његовим оквирима током година изучавале, одржаће кустоси запослени у Музеју са гостујућим предавачем. Циљ програма је популарисање рада Музеја, али и тежња да се будуће генерације заинтересују за африканистику као област истраживања која, иако ексклузивна у нашој средини, нуди много свима који су заинтересовани за ваневропске уметности, колонијалну и постколонијалну теорију, институције културе настале у периоду несврстаних, музеологију и херитологију, итд.

четвртак 2. април у 19.00
(Музеј афричке уметности, Андре Николића 14, Сењак)
Посета Музеју афричке уметности – стручно вођење кроз сталну поставку и тематску изложбу „Традиционални мурали Африке“.
Драган Мишковић / кустос Музеја
Наташа Његовановић Ристић, историчар уметности / виши кустос

четвртак 16. април у 19.00
(Филозофски факултет, сала 103)
Утицај афричке уметности на модерну уметност - Историјат и неки од актуелних теоријских питања које Музеј покреће / или о настанку збирке Печар/
Марија Личина, кустос музеја

четвртак 23. април у 19.00
(Филозофски факултет, сала 103)
Симболи вере – крстови Етиопије
Александра Продановић-Бојовић, антрополог / кустос Музеја

четвртак 30. април у 19.00
(Филозофски факултет, сала 103)
Афричке уметности: контексти и репрезентације - о појмовима примитивна/примарна уметност и томе сл.
др Ана Сладојевић, историчар уметности / кустос Музеја

 

27
 
Мар
 
2015

Обавештавамо студенте и студенткиње Филозофског факултета да ће се почев од понедељка 30.03.2015. у оквиру хуманитарне акције „Чепом до осмеха“ и на нашем факултету прикупљати пластични чепови за флаше. Чепове можете одложити у кутију која ће бити постављена на приземљу у холу Факултета. Више информација о хуманитарној акцији можете наћи на линку http://cepomdoosmeha.org.rs/?page_id=525

Сакупљајте пластичне чепове, донесите их на Факултет, одложите у кутију и помозите деци са инвалидитетом!

 

26
 
Мар
 
2015

Подела чекова за студентски кредит за месеце јануар и фебруар почеће у петак 27.3, Студентска служба, канцеларија бр. 1, од 12 до 15 часова.

Студенти који први пут примају стипендију – од ове школске године, неопходно је да дођу по свој примерак уговора такође у Студентску службу, канцеларија бр. 1, од 12 до 15 часова.

 

26
 
Мар
 
2015

Заинтересовани студенти који су конкурисали за смештај у студентском дому у школској 2014/15. години, а налазе се на ранг-листи испод црте и још нису добили дом, неопходно је да се пријаве Служби смештаја, ул. Ђушина 5а, ради евидентирања, најкасније до 10. априла 2015. године.

Oво се не односи на студенте прве године.

 

26
 
Мар
 
2015

Обавештавамо вас да ће од 27. до 29. марта на Филозофском факултету бити одржана 21. Емпиријска истраживања у психологији. Пленарна предавања ће ове године одржати Денис Братко са Универзитета у Загребу, у петак 27. марта у 18 часова, и Кристијан Монтаг са Универзитета у Улму, у суботу 28. марта у 10:30. Биографије предавача и апстракти предавања се налазе у прилогу.

Програм и детаљније информације о скупу налазе се на сајту http://www.empirijskaistrazivanja.org/Default.aspx

 

1, 2, 3, 4, 5, 6
↑↑↑