Клуб студената историје (КСИ)

О КЛУБУ

Клуб студената историје „Острогорски“ (КСИО) је основан 21. фебруара 2017. године на Филозофском факултету у Београду. Клуб је основан са циљем унапређивања студија историје путем ваннаставних активности. Активности Клуба пружају студентима нови, бољи облик студирања, који је обогаћен разним активностима научног и хуманитарног карактера. Клуб се бави организовањем трибина, научних предавања, хуманитарних акција,пројекцијом филмова, али и прављењем журки и других забава сличногкарактера. Једном речју, Клуб настоји да студентима историје студије учини забавнијим, полетнијим и разноврснијим, продубљујући њихова знања и проширујући њихове видике. Клуб студената историје „Острогорски“ има одличну сарадњу како са професорима са Филозофског факултета, тако и са другим истакнутим личностима интелектуалног живота и са другим студентским и омладинским организацијама.
Клуб својим радом повезује студенте историје, не само на факултетском нивоу, него и на међународном. Убрзо после оснивања Клуба постали смо члан ISHA International (International Students of History Association) која повезујестуденте историје широм Европе. ISHA Beograd је деоклуба и функционише унутар њега.Чланови нашег Клуба учествовали су на међународним ISHA семинарима у Варшави, Скопљу, Софији, Марбургу и другде. Поред тога, КСИО је добио организацију ISHA пролећног семинара 2019. године.
Током 2018. године Клуб је покренуо издавање студентског часописа под називом КСИО. КСИО је замишљен као научни часопис који би објављивао радове студената и младих истраживача. Наша идеја је била да младим историчарима пружимо прилику да пишу и објаве своје прве радове и тиме вежбају своје академске вештине. Први број часописа очекује се у јануару 2019. године.

↑↑↑