Међународна сарадња - Радионице

РАДИОНИЦЕ, КОНФЕРЕНЦИЈЕ, ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ
ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ

Обавештавамо Вас да Аристотелов универзитет у Солуну организује летњу школу под називом „Learning about Orthodox Theology – Past and Present“ од 23. јуна до 12. јула 2014. године.

Цена курса је 350 евра, екскурзије коштају 120 евра, док је осигурање 20 евра.

Рок за пријављивање је 27. фебруар 2014.

Додатне информације о програму можете пронаћи на: www.diaviou.auth.gr/summer_school_theology_re

КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Обавештавамо Вас да Студентска организација Филозофског факултета у Сплиту, Филозофски факултет у Сплиту и Хрватско филозофско друштво организују 1. регионални студентски симпозијум друштвених и хуманистичких наука „Критичко мишљење“ 2. и 3. октобра 2014. године на Филозофском факултету Сплиту.

Рок за пријаву је 1. септембар 2014. године.

Међународна конференција „Imperialism and Identities at the Edges of the Roman World 2“ одржаће се у Истраживачкој станици Петница у периоду од 18. до 22. септембра. Последња верзија програма може се наћи овде. Конференција је отворена за посетиоце и посматраче, који се за сва даља питања могу обратити на следећу адресу: markojankovicc@gmail.com

Од 1973. године конференција „Мезолит Европе“ одржана је осам пута. На последњој конференцији одржаној у Сантандеру у Шпанији, у септембру 2010. године, делегати су изабрали Београд да буде домаћин Девете међународне конференције „Мезолит Европе“. По први пут MESO конференција се одржава у граду Југоисточне Европе.

Више информација о конференцији на www.meso2015.com

Обавештавамо Вас да Универзитет у Риму Ла Сапијенца организује конференцију „The Great War. Analysis and Interpretation“. Конференција ће бити одржана 19. и 20. јуна 2014. године.

Рок за достављање предлога радова је 3. март 2014. године.

Додатне информације о конференцији можете пронаћи на http://thegreatwarome2014.blogspot.it/

Филозофског факултет Пале Вас позива да са рефератом учествујете на научном скупу „Наука и слобода“, који ће се, поводом стогодишњице Сарајевског атентата и двадесетогодишњице рада Филозофског факултета на Палама, одржати од 16. до 18. маја 2014. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Пријаву теме са резимеом можете послати до 20. марта 2014. године.

Поводом обележавања стогодишњице од избијања Првог светског рата, Филолошки факултет Универзитета у Београду од 26. до 28. септембра 2014. године организује међународну конференцију на тему „Први светски рат у култури и библиографији“.

Рок за пријаву теме је 1. јул 2014. године.

Више информација можете пронаћи овде.

Филозофски факултет позива заинтересоване да се пријаве за учешће на првој међународној конференцији Places and Technologies 2014, коју ће заједно са Архитектонским факултетом Универзитета у Београду и струковним удружењем Urban Laboratory организовати од 3. до 4. априла 2014.

Конференција ће бити усредсређена на проучавање формирања и представљања сазнања о животној средини, технологији, као и на етичка питања и потенцијалне ризике, развојне изазове, стручност и најважније проблеме у вези са студијама животне средине. Наведени циљеви указују на неопходност мултидисциплинарног приступа овом питању. Препознавање и успостављање односа између питања технолошког развоја, заштите животне средине и социјалне промене је један од циљева конференције. Због наведених разлога програм конференције и истраживања утемељена су на познавању различитих научних дисциплина: од хуманистичких и друштвених до техничких и грађевинских.

Најважније теме конференције су дефинисане тако да се односе на следећа питања:

1. будућност друштва и места,
2. пројектовање места, објеката и инфраструктуре у складу са новим и будућим потребама становника,
3. развој институција и прописа у циљу стварања одговарајућег квалитета животне средине,
4. стварање повољних услова за унапређење иновација и бизниса.

Домени:

Историја и филозофија науке и технологије
Социологија града
Студије иновације
Урбанистичко пројектовање
Урбано планирање
Индустријски и архитектонски дизајн
Архитектонске и грађевинске технологије
Студије саобраћаја и транспорта
Геодетска истраживања и савремене картографије


Радни језик конференције је енглески.

Позив за учешће можете преузети овде.

За више информација посетите http://www.placesandtechnologies.eu/

↑↑↑