Међународна сарадња - Радионице

РАДИОНИЦЕ, КОНФЕРЕНЦИЈЕ, ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ
КОНФЕРЕНЦИЈЕ
Међународна конференција - Creating Memories in Early Modern and Modern Art and Literature

„Creating Memories in Early Modern and Modern Art and Literature“ је назив међународне конференције која се одржава у Београду од 13. до 16. марта 2017. године. у организацији Филозофског факултета Универзитета у Београду, Центра за визуелну културу Балкана, Моше Давид Гаон центра за Ладино културу, Бен Гурион универзитета и Центра за хебрејску књижевност.

Конференција, у којој учествује преко 60 предавача из земље и света, одржава се у част јубилеја, десетогодишњице постојања и рада радионице Филозофског факултета „Јеврејска уметност и традиција“ као и овогодишњег отварања Центра за студије јеврејске уметности и културе, научне јединице Филозофског факултета.

Конференцију ће отворити Њена екселенција абасадорка Израела у Србији госпођа Алона Фишер Кам.

Најсвечанији тренутак ове међународне конференције је свечано уручење ордена Каваљеро дел Ладино, у уторак 14. марта 2017. у 20 часова у Свечаној сали Јеврејске општине у Београду, нашим научницима и професорима Филозофског факултета у Београду др Јелени Ердељан и др Ненаду Макуљевићу, за допринос изучавању и неговању сефардске културе.

Орден, који носи име петог председника државе Израел, Јицака Навона, уручиће син почившег председника Навона, господин Ерез Навон.

Програм Конференције

↑↑↑