Vesti i događaji

Опште вести
RSS
27
 
Јан
 
2015

Поштоване колеге,

Правилник о оцењивању и испитима Филозофског факулета регулише права и обавезе наставника и студента у погледу реализације наставног процеса. Одредбе поменутог документа обавезујуће су за све наставнике и студенте.

Срдачно,
Проф. др Данијела Стефановић
продекан за наставу

 

26
 
Јан
 
2015

Драге колегинице и колеге,

Позивамо вас на прославу празника Светог Саве, која ће се одржати у уторак 27. јануара 2015. године од 11.30 у свечаној сали „Драгослав Срејовић“.

Управа Филозофског факултета

 

22
 
Јан
 
2015

Електронска евалуација биће отворена од 1. до 15. фебруара.
Молимо студенте свих нивоа студија да се одазову у што већем броју јер је то значајно за унапређене квалитета наставе21
 
Јан
 
2015

Обавештавамо заинтересоване студенте основних, мaстер и докторских студија да ће се радионица „Британска уметност 19 века“ одржати на Одељењу за историју уметности крајем јуна и почетком јула 2015. године. Предавач је британска историчарка уметности Кејт Гранджуан. Настава ће се одржавати на енглеском језику, уз бесплатно учешће свих полазника. Тридесет места је загарантовано за студенте историје уметности који се најпре пријаве, а осам за заинтересоване студенте других одељења нашег факултета. На крају рада сви полазници добијају сертификат о учешћу. Пријаве слати управнику Одељења за историју уметности проф. Александру Кадијевићу на мејл адресу: akadijev@f.bg.ac.rs

 

21
 
Јан
 
2015

Oбавештавамо студенте Филозофског факултета да се поново организује

ДАН АРХИТЕКТУРЕ БЕОГРАДА – СТРУЧНА ПРАКСА
(5. јун 2015)

ПРОГРАМ РАДА

12-17.30 стручни обилазак грађевина и амбијената у оквиру следећих понуђених група:

1. Новије интерполације у Београду 1985-2015 (40 места)
2. Црквена архитектура Београда 19-20. век (40 места)
3. Амбасаде Београда (30 места)
4. Момир Коруновић, носилац националног стила у архитектури Београда (40 места)
5. Копитарева градина – архитектонско наслеђе (40 места)
6. Сецесија у архитектури Београда (30 места)
7. Трагом делатности арх. Милана Злоковића, предводника српског модернизма (30 места)
8. Индустријске зоне Београда дуж обала река Саве и Дунава (35 места)

19.00 Амфитеатар Филозофског факултета „Георгије Острогорски”, закључна експертска панел дискусија са пројекцијом, уз учешће студената: О најзначајнијем архитекти и грађевини Београда (19-21 век). Проблеми вредновања и заштите градитељског наслеђа

Групе воде респектабилни истраживачи београдске архитектуре – професори, историографи, урбанисти, пројектанти, критичари, теоретичари, конзерватори и докторанди.

Пријаве слати на мејл адресу руководиоца подухвата проф. Александра Кадијевића, управника Одељења за историју уметности: akadijev@f.bg.ac.rs

 

19
 
Јан
 
2015

Драге колегинице и колеге, љубитељи визуелне антропологије и документарног филма,

Клуб студената етнологије и антропологије вас позива на пројекцију првог филма у оквиру антрополошког биоскопа. Пројекција документарног филма „Левијатан“ ће бити одржана у среду 21. јануара, у 19 часова, у учионици 105 Филозофског факултета у Београду.

Један од најзапаженијих филмова прошле године, редитеља филмова „Sweetgrass“ и „Foreign Parts“, „Левијатан“ је узбудљив документарац који вас води дубоко унутар опасног света комерцијалног риболова. Позициониран дуж огромног рибарског брода, тако да прати опасне таласе обале Нове Енглеске – управо оне воде које су некада инспирисале настанак дела „Moby Dick“ – филм бележи суров, немилосрдан свет рибара у потпуно обичним, а ипак прелепим детаљима.

Користећи арсенал камера које се слободно крећу од филмске екипе до посаде брода, кадрове који израњају из мора или оне задивљујуће из птичије перспективе, филм је истинско органско, филмско искуство.

После одгледаног филма, биће отворена дискусија.

Видимо се!

 

19
 
Јан
 
2015

Драге колегинице и колеге,

Позивамо Вас да учествујете у комеморативном окупљању поводом годишњице смрти нашег драгог професора, ментора и друга Мирослава Јовановића.

Окупљање је замишљено тако да буде присутан неформалан круг људи који су га познавали, волели и ценили и који желе да поделе своје успомене на човека кога нема са нама већ 375 дана.

Окупићемо се у ову среду, 21. јануара у 17 часова, у сали „Драгослав Срејовић“ на првом спрату Филозофског факултета. Организатори овог окупљања су Катедра за савремену историју, Центар за руске и источноевропске студије и Центар за балканске студије.

Говориће чланови катедре и колеге проф. Јовановића.

Катедра за савремену историју

 

19
 
Јан
 
2015

Декански колегијум Филозофског факултета најоштрије осуђује антисемитске, сексистичке и параноидне иступе на Фејсбук групи Филозофског факултета поводом најаве одржавања радионице „Јеврејска уметност и традиција“, која се већ годинама уназад организује на нашем факултету.

Против појединаца уплетених у овај инцидент биће поднесене кривичне и/или дисциплинске пријаве у складу с важећим прописима.

 

16
 
Јан
 
2015

Универзитет у Београду
Филозофски факултет
05/2-07 бр. ________
09.01.2015. године

 

На основу члана 207. и 209. Статута Филозофског факултета и одлуке од 16.10.2006. године доносим

О Д Л У К У

Tоком школске 2014/2015. године на Филозофском факултету биће организовани апсолвентски испитни рокови у октобру, новембру, децембру, марту и априлу месецу.

Апсолвенти, постапсолвенти, студенти пете, шесте, седме, осме и девете године студирања, студенти који су по истеку законског права за завршетак студија поново уписани на лични захтев, студенти мастер и докторских студија, могу извршити пријаву испита у додатном ЈАНУАРСКОМ апсолвентском року.

Пријављивање ће се обавити oд 14.01. до 20.01.2015. године.

Испити ће се пријављивати искључиво електронским путем.

Надокнада за пријаву испита се уплаћује најкасније 16. јануара 2015. године.

Студент уплаћује надокнаду за пријаву испита најкасније 16. јануара 2015. године на жиро-рачун Факултета 840-1614666-19 и лични позив на број (који је истоветан са корисничким именом за e-индекс).

Надокнада за пријаву испита се уплаћује у износу:

  • за прво и друго пријављивање испита не плаћа се надокнада (важи за апсолвенте и студенте мастер и докторских студија; узимају се у обзир и ранија пријављивања преко испитне пријаве);
  • 460 динара за треће и свако следеће пријављивање испита (важи за апсолвенте, студенте пете, шесте, седме, осме и девете године студирања и студенте мастер и докторских студија; узимају се у обзир и ранија пријављивања преко испитне пријаве);
  • 850 динара за постапсолвенте.

Потребно је да студент уплати надокнаду у износу који одговара укупној цени свих испита које пријављује у предстојећем испитном року. Студент може уплатити и већи износ – део уплате који преостане студент ће моћи да користи за пријаву испита у наредним испитним роковима.
Укупан износ се може уплатити на једној уплатници.
Пријем уплате на рачун Факултета (највише 2 радна дана након уплате) студент ће моћи да провери у оквиру свог е-индекса.
Молимо студенте да чувају уплатнице као доказ о извршеној уплати.

Студенти који још увек нису поднели захтев за добијање налога за електронску пријаву испита могу то да учине, као и досад, у складу са упутствима на www.f.bg.ac.rs/studenti/elektronska_prijava_ispita

У случају проблема или недоумица у вези са електронском пријавом испита студенти се могу обратити на rdc@f.bg.ac.rs

Студенти ће 22.01.2015. године у свом е-индексу видети да ли су им одобрени предмети које су пријавили за додатни јануарски испитни рок.

Студенти се обраћају секретару Одељења (у време рада секретара са студентима), уколико испити нису одобрени због надокнаде за полагање испита (потребно је да се поднесе на увид уплатница о надокнади за полагање испита).
Студенти се обраћају референту (шалтерска служба) од 12 до 15 часова, уколико испити нису одобрени због школарине (потребно је да се поднесу на увид уплатнице о уплаћеној школарини).

Приговори се подносе 22. јануара 2015. године. Студенти су у обавези да поштују време предвиђено за приговоре. Накнадни приговори се неће уважавати.

Испити у додатном јануарском апсолвентском року ће се одржати од 26. до 30. јануара 2015. године.

 

Продекан за наставу
Проф. др Данијела Стефановић

15
 
Јан
 
2015

Одељење за социологију расписује конкурс за привремену замену за секретара Одељења (за период од око годину дана).

Предуслов: завршене основне студије социологије на Филозофском факултету у Београду.

Заинтересовани кандидати треба да доставе биографију са фотографијом секретару Одељења, Ивани Павловић, од 16. до 22.01, у време рада са странкама (сваког радног дана од 12 до 14 часова).

 

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
↑↑↑