Vesti i događaji

Опште вести
RSS
10
 
Апр
 
2014

Позивамо вас на предавање Кејт Гранджуан (Kate Grandjouan) „Cross-Cutting Identities: William Hogarth, Painter, Print-Maker аnd Art Theorist“ у понедељак 28. aприла у 13 часова, у учионици 401.

Кејт Гранджуан је историчарка уметности, предавач на Courtauld Institute of Art у Лондону. Поље њеног истраживања је британска вербална, визуелна и социјална култура 18. века и, у оквиру ње, студије графике, карикатуре, хумора, енглеско-француске уметничке и интелектуалне размене, проблем националног идентитета и национализма, стереотипа и предрасуда, представа тела, нарочито животињског... Наслови њених студија, као и неке у целини, могу се погледати на Accademia.edu

У предавању „Преплетени идентитети: Вилијем Хогарт (1697-1764), сликар, графичар и теоретичар уметности“, ауторка ће говорити о различитим идентитетима једног од најзначајних уметника 18. века. Разматраће Хогартове разнолике домете у оквиру портретне уметности, сатире и уметничке теорије. О Хогартовој активности размишљаће се као о конститутивном и, истовремено, комерцијалном пројекту. Бавиће се питањем колико су његови флуидни уметнички идентитети типични, односно изузетни, у британској визуелној култури тог периода.

We invite you to a lecture:
Kate Grandjouan „Cross-Cutting Identities: William Hogarth, Painter, Print-Maker аnd Art Theorist“ on Monday 28th April at 13h, class no 401

Department of Art History, Faculty of Philosophy, Belgrade

Kate Grandjouan is an art historian, lecturer at Courtauld Institute of Art in London. Her research interests are: 18th Century British visual, verbal and social culture, humour studies, Anglo-French artistic and intellectual exchange, stereotypes and prejudice, national identity and nationalism, animals in art, early modern body...

„Cross-Cutting Identities: William Hogarth, Painter, Print-Maker аnd Art Theorist“: This major eighteenth-century British artist is a painter of multiple attachments and the lecture will explore the interface between these simultaneous activities. Hogarth became famous as a portraitist and also as a satirist; he painted comedy and penned aesthetic theory. I approach these areas of artistic activity as mutually constitutive commercial projects and ask to what extent the fluid artistic identities that resulted were typical or exceptional in British art of the period.

 

10
 
Апр
 
2014

Одељење за педагогију и андрагогију, Катедра за предшколску педагогију вас позива на предавање са темом „Европске политике у области васпитања и образовања деце раног узраста“, о којој ће говорити проф. др Јан Питерс, директор Центра за иновације у области васпитања и образовања на раном узрасту Универзитета у Генту.

Предавање ће се одржати 24.4. у 13.15 часова сала 103 на Филозофском факултету у Београду.

 

10
 
Апр
 
2014

Токoм протекле недеље, 3. априла 2014, Одељење за педагогију и андрагогију Филозофског факултета је имало прилике да организује пријем студената педагогије и андрагогије са Филозофског факултета Универзитета у Љубљани, који у оквиру регионалног пројекта студијских посета обилазе више Универзитета са простора бивше Југославије. Студентима из Словеније су представљени студијски програми група за педагогију и андрагогију као и пројекат ESRALE (European Study and Research in Adult Learning and Education), који припада групи ЕRASMUS мултилатералних пројеката, а у који је укључен и Универзитет у Београду. Студенти су такође били у прилици да се информишу о пројекту ЕМАЕ (European Master in Adult Education), EMAE камповима у којима је студијска група за андрагогију Филозофског факултета већ учествовала, као и о могућностима да и они пoстану учесници наредног ЕМАЕ кампа. Пријем и дочек студентске делегације је овом приликом организован уз подршку и донацију АД ИМЛЕК.

 

10
 
Апр
 
2014

Резултати избора за Студентски парламент Филозофског факултета и Универзитета у Београду налазе се у прилогу. Жалбе се могу поднети у четвртак 10. априла од 13 до 15 часова у С06.

 

9
 
Апр
 
2014

Лабораторија за експерименталну психологију вас позива на трибину са темом „Утицај граматичког контекста на обраду флективних облика у српском језику“, о којој ће говорити Александар Костић (Лабораторија за експерименталну психологију, Филозофски факултет, Универзитет у Београду).

Трибина ће се одржати у четвртак 10. априла у 15 часова, у просторијама Лабораторије за експерименталну психологију на Филозофском факултету у Београду (сутерен Факултета).

У прилогу се можете детаљније информисати о садржају трибине.

 

9
 
Апр
 
2014

Одељење за етнологију и антропологију и Филозофски факултет у Београду организују научни скуп „Етнос“, религија, идентитет: научни скуп у част професора Душана Бандића, који ће бити одржан у петак и суботу, 11. и 12. априла 2014. године, на Филозофском факултету у Београду. Свечано отварање скупа биће одржано у петак, 11. априла 2014. године, у сали „Драгослав Срејовић“ (сала 108 на првом спрату Факултета), са почетком у 12 сати, док ће радни део скупа почети у 13 сати.

У прилогу се налази детаљан програм излагања са темама и сатницом.

 

9
 
Апр
 
2014

Студенти ће у четвртак 10. априла у свом е-индексу видети да ли су им одобрени предмети које су пријавили за априлски апсолвентски рок.

 

9
 
Апр
 
2014

Обавезни превентивни прегледи студената који су уписали прву и трећу годину студија школске 2013/2014. године, обавиће се у просторијама Завода за здравствену заштиту студената Београд, Крунска 57, први спрат, соба 1.10,

у периоду од 09.04.2014. до 16.05.2014. године.
Током празника се не обављају превентивни прегледи.

Превентивни преглед је обавезан за све студенте, без обзира на начин финансирања. Само студенти старији од 26 година нису у обавези да обаве овај преглед.

Приликом доласка на преглед студенти су обавезни да понесу индекс и оверену здравствену књижицу.

У прилогу су спискови студената прве и треће године, по презимену абецедно, са терминима у којим треба да предају документа.

 

7
 
Апр
 
2014

Избори представника ће се одржати 8. и 9. априла у периоду 10-20 часова у холу на 1 спрату.

 

7
 
Апр
 
2014

Обавештавамо вас да су расписани избори за Студентски парламент Филозофског факултета и представнике за Студентски парламент Универзитета у Београду.

Представнике бирају непосредно, тајним гласањем, студенти Филозофског факултета уписани у школској 2013/2014. години на студијске програме који се остварују на Факултету.

Пријављивање кандидата обављаће се од 31.03. до 04.04. у канцеларији С05 у временском интервалу од 12:00 до 15:00 часова.

Објављивање листе кандидата на интернет презентацији Филозофског факултета обавиће се најкасније до 04.04. у 16:00 часова.

Избор представника одржаће се 08.04 и 09.04.2014. године.

Више информација у прилогу.

 

1, 2, 3
↑↑↑