Будући студенти - Водич за бруцоше

Водич за бруцоше

 

Водич за бруцоше, који су за вас припремиле ваше старије колеге - чланови редакције студентског часописа „Сплатоа“, можете пронаћи на http://issuu.com/splatoa/docs/vodic_11.12.

 

Многе корисне информације можете од својих колега добити и:

 

У жељи да вам олакшамо сналажење на сајту Факултета, издвојили смо за вас неколико рубрика.

Свака студијска група (одељење) има своју страну, до које долазите избором одговарајућег одељења у менију испод слике.

На страни вашег одељења прво ћете уочити рубрику Одељенске вести, у којој се објављују вести упућене искључиво студентима и запосленима вашег одељења.

На одељењској страни постоји више линкова који воде до страна са важним информацијама: распоредом предавања, распоредом испита, листама студената којима јесте/није одобрено полагање пријављених испита, студијским програмима и силабусима (програмима појединачних предмета), информацијама о мобилности студената, раду библиотека, информацијама о студирању које су за вас припремили секретари ваших одељења... Све их „искористите“ најбоље што можете.


До већине информација које су од значаја за све студенте Факултета можете доћи преко линкова Студенти и Вести који се налазе у менију са десне стране слике.

На страни до које води линк Студенти прво ће вас „дочекати“ Вести за све студенте. Оне су важне јер се у њима објављују обавештења значајна за студенте свих студијских група: о упису и о испитним роковима, a надамо се да ће се у њима благовремено наћи и обавештења у вези са стипендијама и кредитима које додељује Министарство просвете и спорта Републике Србије (обавештења о конкурсима за стипендије међународног карактера објављују се у Општим вестима, о којима ће бити речи, и у рубрици Међународна сарадња – Конкурси).

Сви линкови са леве стране могу вам бити од користи. У Плану извођења наставе и испитних рокова можете видети колико трају семестри, настава, летњи распуст, којим празницима Факултет неће радити, када се пријављују испити и од када до када траје сваки испитни рок.

Линк Корисне информације отвара страну са разним информацијама за студенте: о трошковима студија, о услугама Одсека за студентске послове. Она ће свакако бити допуњавана и ажурирана.


На страни до које можете доћи преко линка Вести у менију са десне стране слике или преко линка Вести на студентској страни, имате могућност избора групе вести коју желите да прегледате. Поред вести вашег одељења и Вести за све студенте, скренули бисмо вам пажњу на:

  • Опште вести, у којима се објављују вести од најширег значаја (предавања гостујућих професора, конференције, стипендије и друго). Пет најновијих вести се приказују на почетној страни сајта.
  • Вести Кабинета за стране језике – сва обавештења наставника страних језика (термини одржавања колоквијума, померања испита, резултати испита и колоквијума и друго) објављују се у овим вестима, без обзира на студијску групу којој су упућена. Дакле, вести наставника страних језика не објављују се у вестима појединачних одељења.
  • Вести ЦОН-а – Центра за образовање наставника, у којима наставници који држе наставу из изборних предмета за наставничко образовање објављују своја обавештења.

Не заборавите ни стране са информацијама о запосленима (међу којима су и термини консултација наставника), студентским организацијама, службама, корисним линковима...

Надамо се да ћете и сами даље истраживати. Бићемо вам захвални ако нам своја питања, предлоге и примедбе у вези са садржајем и функционисањем сајта Факултета пошаљете на адресу webmaster@f.bg.ac.rs. Одговор неће изостати!

↑↑↑