Centar za razvoj karijere

Центар за развој каријере студената Филозофског факултета
Ко смо ми?

Центар за развој каријере Филозофског факултета је студентска организација коју су оформили студенти за студенте.

Чиме се бавимо?

Ми развијамо систем подршке студентима путем саветовања за развој њихове каријере кроз подстицање жеље за сталним учењем и професионалним усавршавањем.

Зашто то радимо?

Верујемо да едукација студената о начинима и методама коришћења њихових личних и професионалних потенцијала може повећати њихове шансе за будуће запослење, али и допринети стварању бољег друштва изграђеног на грађанским вредностима, одговорности, личној иницијативи и континуираном учењу. Ступањем у контакт са организацијама и омогућавањем стручне праксе за студенте промовишемо студијске групе Филозофског факултета и повећавамо препознатљивост квалификација дипломаца на тржишту рада.

Како то радимо?

Студентима нудимо каријерно информисање и могућност за стицање нових и усавршавање већ постојећих знања и вештина.

Наш мото:

Превазиђи баријеру – гради каријеру!

Мисија:

Наша мисија је да олакшамо студентима улазак у свет рада и омогућимо им стицање практичних знања и вештина.

Визија:

Наша визија је да постанемо лидер у каријерном вођењу међу осталим каријерним центрима, као и студентска организација по којој ће Филозофски факултет бити препознатљив.

Од оснивања 2012. године до данас остварили смо следеће резултате:

- Остварили смо сарадњу са преко 100 организација (Музеј Града Бреограда, Републички завод за социјалну заштиту, Археолошки институт Београд, Центар за породични смештај деце и омладине, Београдска тврђава, Coca Cola Hellenic…)
- Више од 300 студената Филозофског факултета је стекло практична искуства кроз волонтерску или плаћену праксу, а неколико студената је запослено.
- Организовали смо више од 30 радионица и тренинга на различите теме (јавни наступ, тимски рад, мотивација ка остваривању циљева, квалитетно писање CV-a, рад у Excel-у…)
- Више од 200 студената Филозофског факултета је у циљу свог професионалног реализовало консултације са нашим саветницима за каријерно информисање
- Сарадници нашег Центра су учествовали на бројним конгресима, округлим столовима, семинарима као и на манифестацијама у организацији Филозофског факултета (Дани факултета, Отворена врата), где је представљен рад Центра.

↑↑↑